[QUOTE=ZR7;37432]V javnem razpisu MKGP je tudi seznam lovišč, za katere se je možno prijaviti.
V Ptujsko-Ormoškem LUO sta navedeni tako lovišče Juršinci kot tudi Vitomarci, če se omejimo na ta primer. Torej gre dokazano za dve lovišči.

O razmišljanju, da je neka LD od ustanovitve lovišč naprej dejansko upravljalo z določenim področjem pa le to, da je to prazno obdobje značilno za celo Slovenijo in dejansko nateg takratne vodilne politične garniture. V kolikem času bi morale biti razpisane koncesije, je jasno napisano v zakonu. Sprenevedajoč odgovor vodstva LZS na pismo takratnemu prime ministru Janši pa v Lovcu.
Torej gre le za obdobje od sprejetja zakona do dejanske podelitve koncesij, ki je nenavadno dolgo in odsev Slovenske politične zrelosti in "pravne države".
Kot tako to ne more biti argument za kršitev pravic do prijave na koncesijski razpis.

In ta "nateg" še vedno traje. Pa nekaj točk za razmislek:
- Zakon sprejet pred petimi leti, sprejete spremembe zakona, po sprejetju minilo ogromno časa do razpisa koncesij, koncesije razpisane v decembru 2008 komisija zaseda do aprila a vseeno ne podeli koncesij za vsa lovišča temveč se pod raznoraznimi vplivi odloči za razna dodatna preverjanja. Nekaterim LD katere se dodatno preverjajo se da rok 8 dni za dostavo dokumentov, drugim pa se omogoči da te dokumente zbirajo 30 dni. Lahko takoj pomislimo na "enakopravnost" med LD.