Rezultati 1 do 3 od 3

Tema: 8. seja Komisije za izobraževanje z dne 4. 12. 2013

 1. #1

  Privzeto 8. seja Komisije za izobraževanje z dne 4. 12. 2013

  "Zapisnik
  8. seje Komisije za izobraževanje z dne 4. 12. 2013

  Sklep 8.4.4: Predsedniku komisije se za avtorsko delo pri oblikovanju učnih ciljev in minimalnih znanj za pripravnike izplača honorar v višini 2000€ neto iz Finančnega plana 2013, vsebina 1. Višino honorarja dogovori predstavnik strokovnih služb z ostalimi člani komisije za izobraževanje."
  Last edited by Sršen; 18. December 2013 at 18:13.
  Verum justicia quod parilitas!

 2. #2

  Privzeto

  "Sklep 8.5.1: V komisijo za izbor video posnetkov se skladno z razpisom, objavljenim na spletni strani LZS, imenuje člane: Boris Leskovic, Milan Velkovrh, Frenk Koščak, Branko Lotrič. Za odločanje so potrebni najmanj trije člani komisije. Člani komisije izbor opravijo do 9. 12. 2013. Skladno z razpisom in po soglasnem pooblastilu članov komisije za izobraževanje imenovana komisija določi tudi ceno odkupa. Odločitev komisije za izbor je dokončna. V primeru, da bo gradivo odkupljeno, se DVD Srnjad s tem gradivom dopolni in razmnoži v 1000 izvodih."

  In čemu je namenjenih 1000 izvodov? Članstvu očitno ne. Talanju med seboj za našo članarino očitno!


  "Sklep 8.6: Iz ostanka sredstev komisije za izobraževanje se financira presnemavanje VHS lovskega gradiva v digitalno obliko."

  Hieroglife v hologram.
  Kako pa kaj sodobnost dragi člani komisije?!
  Last edited by Sršen; 18. December 2013 at 18:13.
  Verum justicia quod parilitas!

 3. #3

  Privzeto

  12. seja 6. nov. 2014

  Prisotni so razpravljali glede sklepa 10/5 z dne 13.3.2014. Predlog je, da se sklep dopolni tako, da se poravnajo stroški vstopnin in vodenja glede poravnave stroškov vstopnin ob zaključku strokovnega izobraževanja pripravnikov. Nov sklep se glasi:
  SKLEP12/1: Komisija za izobraževanje predlaga, da LZS ob zaključku strokovnega izobraževanja pripravnikov poravna stroške vstopnin in vodenja ene izmed dveh lokacij: Tehnični muzej Slovenije Muzej Bistra ali OŠ Dušana Muniha, Most na Soči. Stroški bremenijo Komisijo za izobraževanje pri LZS. Sklep je bil soglasno sprejet.


  Zanimivo. Pripravniki sicer plačajo vse stroške svojega izobraževanja za lovce. A te obiske jim plačamo ostali lovci. Le čemu?
  Lovsko izobraževanje je pri nas še vedno relativno poceni. Namesto tega "čaščenja" iz žepov že izprašanih lovcev članov članic, naj bi raje malo manj težili z uniformami, za katere zmečejo pripravniki dovolj denarja, četudi jo nikoli več ne oblečejo in jim izobraževalni obisk prišteli k njihovim stroškom izobraževanja.
  Seveda, če so te vsebine dovolj poučne, da so potrebne in dobrodošle v procesu šolanja pripravnikov.
  Če pa niso, čemu je potreben ta obisk? Mogoče za "okoli riti v žep" financiranja Muzeja in Muniha?

  Ni drugih področij, kjer bi se denar iz naše članarine porabil za izobraževanje nas vseh ali javnosti?
  Verum justicia quod parilitas!

Pravila objavljanja

 • Ti ne moreš objavljati novih tem
 • Ti ne moreš objaviti odgovora
 • Ti ne moreš objavljati priponk
 • Ti ne moreš urejati svojih objav
 •