Krka 2009

Avtor: Marijan Likar

Tradicionalna Krka 2009

V soboto 16. maja je potekala tradicionalna Krka, forumsko srečanje, ki ga z veseljem pričakujemo vsako leto. Tudi letos smo se odlično počutili.

V soboto 16. maja je potekala tradicionalna Krka, forumsko srečanje, ki ga z veseljem pričakujemo vsako leto. Tudi letos je zahvaljujoč trudu glavnega organizatorja Vepra, ki je razpel protidežno plahto, vreme ostalo suho in ravno prav sveže, da smo se odlično počutili. Še bolje smo se seveda počutili, ko je JanezL zavihtel dirigentsko palico, pardon kuhalnico kuharski simfoniji. A pojdimo po vrsti.
Veper je kot vedno prispel prvi na položaj in pripravil vse potrebno za dogajanje. Ostali smo se nekoliko po svoji krivdi, deloma po smoli, privlekli na prizorišče kasneje in se hitro prijavili in počakali na uradni govor organizatorja in začetek pokanja. Vedno poudarjamo, da je bistvo forumskega srečanja druženje, a kljub temu ne manjka truda in želje po dobrih uvrstitvah. A ker razmere niso čisto podobne tistim pravim tekmovalnim, temveč bolj realno lovskim, presenečenj pri uvrstitvah ne manjka. Kljub redni prisotnosti kar nekaj bivših državnih prvakov, posegajo po lepih uvrstitvah tudi čisti amaterji - lovci.

Le pravilu, ki določa, da se lahko uvrste le tisti strelci, ki so odstrelili vse discipline, pa se lahko letos »zahvalimo«, da nekaterim niso odnesli še kakšno kolajno popolni začetniki, celo krepko mladoletni. A je že prav tako, pohval in spodbude za naprej jim vseeno nismo odrekli in upamo, da se bo počasi formirala tudi mladinska ekipa, ki bo nedvomno pokazala svojo kvaliteto. Le te že sedaj ne manjka, saj so Veprovi izračuni pokazali, da smo v povprečju dosegali preko 300 točk od 400 možnih, kar kaže na izredno veščo uporabo lovskega orožja v rokah forumašev.

Zahvaljujoč razdrobljenosti strelišča, smo malo potovali, se sprehajali in kramljali med seboj in tako zanimivo dopoldne razvlekli v popoldne, ko smo se vsi nabrali na zbornem mestu in začeli z streljanjem na golobe in kratko cevjo. Nekateri so pri tem poizkusili tudi »kraljevski razred« in z Veprovim .44 magnumom luknjali tarčo prašiča.

Obenem pa smo že poizkušali mesne dobrote, ki sta nam jih na plinskem žaru pripravljala vodja Forumske kuhinje JanezL, pod njegovim budnim nadzorom pa se je izkazal tudi Rock&Roll.
Po zaslugi Šolna se lahko pohvalimo, da smo imeli letos forumaši jajca, pardon, jajce in to nojevo. Po razmišljanju, kako ga bomo razstrelili, so kuharji ubrali bolj normalno taktiko in jajce se je kmalu cvrlo na plošči in zapolnilo vrzel, ko smo čakali na obljubljenega jančka. Brakirju, ki se je zanj zavezal, so se že nad glavo nabirali najbolj črni oblaki in hudi scenariji, a se je fant izmotal in kljub nenadnim obveznostim na domači kmetiji še nastlan s travnimi bilkami pridrvel na prizorišče. Da je pri tem »letel« mimo nas in obrnil šele čez nekaj kilometrov, tistim, ki ga poznamo, ni potrebno razlagati. Dobro je tudi to, da janček ni bil več živ, temveč že lepo pečen, saj sicer vožnje zagotovo ne bi preživel.

Po odstreljenih disciplinah seveda pride na vrsto tudi razglasitev mest in podelitev priznanj. Ekipa BOROVNIČKE (Black, Baškovč, Končan) je v rimskem slogu »Veni - Vidi - Vici« osvojila prehodni pokal, kljub Blackovem trudi da polomi kol pri MK in zatrjevanju, da nekaj ni v redu s puško. Seveda, pred njim jo je imel v rokah Tomaž in nič se ne ve. Ker sem se zavedal njihove »nevarnosti«, sem jih pri usmerjanju na strelišče za dolgo cev skušal speljati v globok gozd, a so uspeli najti mesto z mobilnim signalom in sem jim bil kot eden od organizatorjev primoran pomagati. Za drugo leto bo potrebno najti boljši način, saj obljubljajo in groze, da bodo osvojeni pokal trdo branili.

Razvrstitve so bile take:

Kombinacija  ekipno
1 mesto BOROVNIČKE - Black, Baškovč, Končan
2 mesto HLADILNIK 1 - Vrbinc, Kastelic, Porenta
3 mesto KRKA 09 -JVPV, Tomy, ZR7

Kombinacija posamezno
1 mesto JVPV
2 mesto Porenta Damjan
3 mesto Baškovč Ciril

Golobi
1 mesto JVPV
2 mesto Kraševec Janez-Jakec
3 mesto Porenta Damjan

MK
1 mesto ZR7
2 mesto Gole Jožef
3 mesto Kastelic

Risanica
1 mesto JVPV ( enako število krogov izven konkurence Youngster)
2 mesto Bevc
3 mesto Krogla 1

Kratka cev
1 mesto Baškovč Ciril
2 mesto Kraševec Janez- Jakec
3 mesto Tomaž Končan

Po končanem protokolarnem delu je seveda vedno na strelišču še čas za »abjajcen«. Razne kombinacije po izbiri sodnika in prožilca Erjavca ml. so ob naših »umetnijah« vzbujale dovolj smeha in pripomb. Tudi kibicanja in vzbujanje treme med neveščimi nastopa ni manjkalo. Kako vraga naj se skoncentriram na streljanje, če mi Veper ves čas vzklika, da sem prvi?! In seveda me je to pokopalo in stalo tega »obljubljenega« mesta. No, saj če ne bi streljal z njegovo puško in patroni, bi mu še obljubil maščevanje, tako pa naj bo, saj je tudi tretje mesto lepa uvrstitev. Svojo stabilnost pri tej disciplini je dokazal tudi Rock&Roll, ki je vztrajal in obstal na drugem mestu, prvega pa je suvereno osvojil Ostrostrelec Pero in tako ostal edini ki ni bil abjajcan. Ob tem še iskrena zahvala Dragotu, ki je energično preprečil, da bi streljali samo z enim nabojem, saj imajo puške vendar po dve cevi, sicer bi jaz ob sodnikovem pisku  prav hitro poletel iz stojišča.

Ker je mrak poleg zore v gozdovih najlepši del dneva, smo ga nekateri seveda počakali na licu mesta in med tem uničili še nekaj kosov iz skladovnice dobrot na mizi in jih seveda poplaknili z avtohtono žlahtnino. Ob temi pa so zapeli motorji naših vozil in razkropili smo se s srčnimi pozdravi in obljubami, da se drugo leto spet vidimo na Krki 2010!
 

Stran je avtorsko zaščitena, vse pravice pridržane © Forum-LOV
Vse vsebine so last avtorjev.

Všečkaj FORUM-LOV na Facebooku

POZOR! Ta stran uporablja piškotke in podobne tehnologije.

S klikom na spodnji gumb soglašate z uporabo piškotkov Več o piškotkih

VREDU

Nova zakonodaja
Spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013, je prinesel nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika. Rok za implementacijo sprememb je 15. junij 2013.
Kaj je piškotek
Piškotek je majhna datoteka sestavljena iz zaporedja črk in številk, ki se naloži na računalnik  obiskovalca, ko ta prvič vstopi na določeno spletno stran. Spletni strani omogoča, da obiskovalca ob vsaki vrnitvi prepozna, s čimer pripomore k boljšemu delovanju strani in izkušnji uporabnika. Tipičen primer je denimo nakupovalna košarica. Brez piškotka bi se spraznila vsakič, ko bi spletno stran zapustili. Piškotki niso virusi, se ne reproducirajo in načeloma niso škodljivi. 
Zasebnost in piškotki
Je pa moč z njimi analizirati pomet na spletni strani, izvajati napredne oglaševalske tehnike in slediti določenemu uporabniku preko različnih spletnih strani in ustvariti njegov profil, iz katerega so lahko razvidne intimne podrobnosti njegovega življenja. V praksi to prepogosto poteka prikrito, zato v tem smislu piškotki pomenijo poseg v  zasebnost. Prav zato nova zakonodaja uporabo piškotkov omejuje. Jih ne prepoveduje, pač pa zaostruje pravila uporabe. Ključno je, da morajo biti uporabniki spletnih strani s piškotki seznanjeni in da jim mora biti ponujena izbira, ali želijo, da spletna stran na tak način spremlja njihove aktivnosti na spletu.
Nujno potrebni piškotki
Seznam vseh piškotkov, ki se lahko, ni pa nujno, pojavijo na spletnih straneh. Ti piškotki so avtomatično dovoljeni, ker spletne strani brez njih ne delujejo. Ključni so za navigacijo po spletnih straneh in zagotavljajo, da osnovni procesi spletne strani delujejo.

NAVODILA ZA NASTAVITVE PIŠKOTKOV V RAZLIČNIH BRSKALNIKIH, NAJDETE TU: http://civicuk.com/cookie-law/browser-settings 
Piškotki za analitiko
V želji po izboljšanju spletnih vsebin in storitev so lahko v uporabi orodja za spremljanje brskalnih navad posameznikov med obiskom internetnih strani, denimo Google Analytics. Taki piškotki sicer zbirajo anonimne podatke, ki gredo v analizo skupaj s podatki drugih obiskovalcev in služijo ugotavljanju kako se spletna strana uporablja.
Piškotki družabnih medijev
Ti piškotki dovoljujejo povezavo z družabnimi mediji, prijavo na spletno stran s Facebookom in omogočajo objavljanje svojih aktivnostmi na spletni strani na Facebooku, Twitterju in LinkedIna javnost seznanjate s svojimi aktivnostmi na spletu.
Youtube piškotki
Ti piškotki dovoljujejo uporabo podatkov povezanih z uporabnikovim brskanjem po Youtube.
Marketinški piškotki
Ti piškotki omogočajo ugotavljanje ali je uporabnik videl oglasno sporočilo in kdaj ga je nazadnje videl.

SEZNAM PIŠKOTKOV

Ime Piškotka Čas poteka piškotka Namen Domena
f786c1b7912c3c557d44d65c02458f86 TRAJANJE SEJE Osnovno delovanje www.forum-lov.org www.forum-lov.org
_ga 2 LETI Statistika obiska in vedenja uporabnikov Google Analytics
__utma 2 LETI Statistika obiska in vedenja uporabnikov files.bannersnack.com
__utmb 30 MINUT Statistika obiska in vedenja uporabnikov files.bannersnack.com
__utmc TRAJANJE SEJE Statistika obiska in vedenja uporabnikov files.bannersnack.com
__utmz 6 MESECEV Statistika obiska in vedenja uporabnikov files.bannersnack.com
id 2 LETI Statistika ogledov oglasov doubleclick.net
_drt_ TRAJANJE SEJE Statistika ogledov oglasov doubleclick.net
_utma 2 LETI Statistika obiska in vedenja uporabnikov Google Analytics
_utmb 30 MINUT Statistika obiska in vedenja uporabnikov Google Analytics
_utmc TRAJANJE SEJE Statistika obiska in vedenja uporabnikov Google Analytics
_utmv 2 LETI Statistika obiska in vedenja uporabnikov Google Analytics
_utmz 6 MESECEV Statistika obiska in vedenja uporabnikov Google Analytics
PISID 2 LETI Statistika obiska in vedenja uporabnikov .google.com
BEAT 2 URI Statistika obiska in vedenja uporabnikov apis.google.com
HSID 2 LETI Statistika obiska in vedenja uporabnikov .google.com
NID 6 MESECEV Statistika obiska in vedenja uporabnikov .google.com
OTZ 1 MESEC Statistika obiska in vedenja uporabnikov apis.google.com
PREF 2 LETI Statistika obiska in vedenja uporabnikov .google.com
SAPISID 2 LETI Statistika obiska in vedenja uporabnikov .google.com
SID 2 LETI Statistika obiska in vedenja uporabnikov .google.com
SSID 2 LETI Statistika obiska in vedenja uporabnikov .google.com
__jwpusr 1 DAN Osnovno delovanje www.forum-lov.org www.forum-lov.org
PREF 10 LET Uporabniške nastavitve predvajalnika YouTube
reg_ext_ref TRAJANJE SEJE Delovanje Facebook vtičnika Facebook
reg_fb_gate TRAJANJE SEJE Delovanje Facebook vtičnika Facebook
reg_fb_ref TRAJANJE SEJE Delovanje Facebook vtičnika Facebook
use_hitbox TRAJANJE SEJE Statistika obiska in vedenja uporabnikov YouTube
VISITOR_INFO1_LIVE 8 MESECEV Uporabniške nastavitve predvajalnika YouTube
cookieAcceptanceCookie 27 LET Osnovno delovanje www.forum-lov.org www.forum-lov.org
YSC TRAJANJE SEJE Statistika obiska in vedenja uporabnikov YouTube