Stegno divjega prašiča z zelenjavo
Rahel pok vejice, se je izgubil v noč, zatem zopet in zopet...
"Da!", gredo, tisti, ki jim je ta lov posvečen. Trop lanščakov redno obiskuje krmišče. Prvi, drugi, tretji, četrti in peti..., vsi so.
"Da!", gredo, tisti, ki jim je ta lov posvečen. Trop lanščakov redno obiskuje krmišče. Prvi, drugi, tretji, četrti in peti..., vsi so.
biti obkrožen s strmimi vršaci, ki ti vlivajo strahospoštovanje do velike Prirode in dajo vedeti, kako je dvonog majhen in nebogljen pred njo...
Ledvično pečenko odrasle srnjadi dodobra očistimo vseh žilic. Položimo jo v glineno posodo in začinimo z belim poprom, peteršiljem, majaronom, baziliko in česnom, vse skupaj prelijemo z olivnim oljem in za pet dni postavimo v hladilnik.
Vam povem, se noben ne zmrduje in res lepo "sede" zraven piva. Pridobim si pa tudi čas, za pripravo glavne jedi, saj veste, zraven pijače se mora tudi dobro jesti, če ne, ne gre.
Sicer so predsodki, a verjemite, da je jazbečje meso odlično, le pripraviti ga je treba znati.
Je nekaj gurmana v meni, zato bi vsem, ki imajo možnost priti do fazana, res toplo priporočil, da naredijo iz njega pašteto.