http://lov.mojforum.si/lov-about497-0-asc-15.html
Kaludernik je objavil:
No, če je samo 5 lovskih družin, potem je to 1,20% vseh lovskih družin v SLO. Stavo sem namreč dobil, bojim pa se da izgubljajo tisti, kateri bi za vsako ceno želeli zbrisati z obličja Zemlje vse kar leze in gre ali vsaj malo diši po osovraženih ZLD.
Mislim, da ima Fantak v enem od svojih postov kar prav, ko nekako pravi, da je potrebno zamenjati nesposobna, skorumpirana in samovšečna vodstva po nekaterih ZLD-jih, organizacijo pa ohraniti in prilagoditi sodobnim trendom v družbi.ZR7 je objavil:
Kaludernik, kaj če bi nehal manipulirat!
Ko nihče ni hotel odgovoriti na tvoje vprašanje, ker se pač nikomur ni zdelo na "hop skoči" leteti preštevati te družine, si kar lepo na edini odgovor zaključil s tisto številko, katero ti je edini, ki je na tvojo komando poskočil, podal. Nezrelo in otročje!
Oba dobro veva, da jih je več. A ti jih ne grem šteti!
Tako kot verjetno ti meni ne boš na mojo željo šel iskati tiste, da te citiram, "kateri bi radi za vsako ceno želeli zbrisati z obličja Zemlje vse kar leze in gre ali vsaj malo diši po osovraženih ZLD." Ker jih pač ne boš našel, ne zato ker jih ne bi hotel, ampak ker jih ni! Vsaj na tem forumu ne!
Če pa nimam prav, mi prosim pokaži poste, v katerih je kdorkoli želel "za vsako ceno zbrisati" ZLD-je, da jih preštejemo!
Tistih, ki želijo, da se ZLD uvrsti na mesto kamor spadajo in da tvorno delujejo naprej, pa je na tem forumu v večini. Razen, če vas ni nekaj, katere vas bi bilo potrebno od te večine odšteti, ker ZLDje potrebujete, ker so pač še edina vodljiva "baza" za nezakonite posle v katere vodite našo LZS! Potem pa jih boste odvrgli kot izrabljeno robo! Počakamo, da bo bodočnost dokazala resničnost mojih predvidevanj? Upam, da ne bo treba, ker upam, da se bodo le zdramili in nehali nasedati nakanam "vodstva" LZS in sami zapeljali barko v zakonite vode!mugo je objavil:
Klavdernik, govorim o Gorenjski, koliko pa je bilo vseh ZLD?Kaludernik je objavil:
Kdo tukaj manipulira, nima smisla izgubljati besed. Predvideval sem, da bom na forumu dobil človeka, kateri bo natančno vedel število izzstopljenih LD-jev, saj glede na vaše prispevke (predvsem tvoje in kolega Dihurja) kateri so zares kvalitetni, bi lahko pričakoval, da poleg ostalih izčrpnih informacij, katere podajate neukemu ljudstvu, obvladate tudi ta podatek. Očitno sem se motil, ali pa je takih LD-jev res samo 5. Kaj to pomeni? To pomeni, da ni res čisto vse kar tu govorite na temo ZLD-jev. Samo zato gre. Pošteno bi bilo, da bi enkrat prisluhnili tudi večini, ne pa srborito vstrajati na svojih okopih in pozivati na razne demonstracije, proteste in odstope. Vsekakor tudi zato imate legitimno pravico, vendar mislim da nekako ne gre v kontekst lovstva. Prepričan sem, da bi bilo mnogo bolje, da svojo energijo trošimo v strpen in konstruktiven dialog in usklajevanje različnih interesov, na kar poleg mene na tem forumu opozarjajo tudi drugi.
Glede iskanja tistih, kateri bi želeli bristati vse tisto kar diši po ZLD, se ni potrebno dosti truditi, samo to temo na tem forumu odpreš, pa jih najdeš kar nekaj. Če želiš ti jih lahko tudi naštejem.
Kaj in od koga je nezrelo ali otročje, pa nima smisla komentirati.
lep pozdravGanges je objavil:
Tudi, če je samo ena LD v celi Sloveniji, ki je izstopila iz ZLD ne sme biti izključena iz odločanja! Popolnoma nepomembno je koliko je takih družin, glavno je da se ve da so.
Nihče nima namena zrušit obstoja ZLD, ampak v taki obliki kot so danes so totalno nepotrebne. Samo imajo se za potrebne. Čer pa bi prišlo do potrebne reorganizacije in bi delovale v interesu vseh članic pa ni problema. Ampak potem se ne bi smele ukvarjati s politiko, ker toliko LD nikoli ne najde skupnega jezika. Ampak samo z uslugami lovskim družinam.
Kot je bilo že 1000 krat ponovljeno: ZLD-ji obstajajo zaradi LD in ne obratno. Nekatere pa se seveda imajo nekaj več kot le službo, ki služi lovskim družinam.ZR7 je objavil:
Ja, potem pa kar, prosim! Bova potem skupaj pregledala!Kaludernik je objavil:
...Glede iskanja tistih, kateri bi želeli bristati vse tisto kar diši po ZLD, se ni potrebno dosti truditi, samo to temo na tem forumu odpreš, pa jih najdeš kar nekaj. Če želiš ti jih lahko tudi naštejem.
...Dihur je objavil:
Kolega Kaludernik, najprej hvala za pohvalo, čeprav si vanjo stlačil tudi kritiko. Pa nič ne de. Želim ti odgovoriti glede ZLD. Če imaš voljo in čas, poglej moje prispevke in prav v nobenem ne boš našel, da sem se zavzemal za ukinitev ZLD. Nasprotno, zavedam se, da jih LD rabijo. Vendar ne takšnih kot so danes. Tukaj je problem. O tem kakšna ZLD bi bila primerna in sočasno ne bi ogrožala LD v uresničevanju njihovih pravic, pa je bilo na tem forumu že toliko zapisanega, da res nima prav nobenega smisli to še ponavljati. Pa saj tebi menda ja ni treba razlagati, da je LD organizirana in funkcionira v skladu z lovskim zakonom in zakonom o društvih. Ti to zelo dobro veš in tudi poznaš določila obeh zakonov. Samo iz tega je treba izhajati in vsi nesporazumi bodo v hipu izginili.
Tudi, če prav nobena LD ne bi izstopila iz ZLD, to ne bi v ničemer spremenilo zgodbe. Zakonodajalec je odločil, da obstajata dva pravna subjekta in to sta LZS in LD ter v zakonu jasno zapisal kakšne so njune pravice in obveznosti. O pravicah in obveznostih ZLD ni napisal nič in jih niti ne predvideva. Na področju uresničevanja lovskih zadev seveda. Na področju društvenih zadev pa je zgodba lahko že malo drugačna in si te ljube ZLD lahko omislimo ter seveda določimo katere društvene pristojnosti bomo nanje prenesli in jih skupno uresničevali. In to je tako na kratko vse zaradi česar se v tej ljubi Sloveniji sedaj krešejo iskre in zaradi česar nekateri izgubljajo živce. Nekaterim gospodom v tej najini lovski organizaciji so zgleda popolnoma popustili živci in so se začeli posluževati metod, ki se jih tudi stari oča Stalin ne bi sramoval. Gospodom, ki nekaterih stvari ne morejo razumeti, je treba pri tem pač pomagati. toliko solidarni pa že moramo biti. Tistim, ki pa tega ne želijo razumeti, pa je seveda tudi treba pomagati, le da na drugačen način.
Ko sem pogledal nazaj nekaj tvojih prispevkov, sem ugotovil, da oba zagovarjava zelo podobna stališča, le da besede izbirava vsak malo drugače. In če bi se tako srečala pred gostilno, bi se pri vhodu kar grdo gledala. Ko pa bi naju v gostilni posadili za isto mizo in bi se nekaj časa pogovarjala, sem prepričan, da bi iz gostilne šla kot največja lovska tovariša.
Skoraj prepričan sem, da se v tem ne motim.
Lep pozdrav!ZR7 je objavil:
Nekatere družine so se na podlagi tu prebranega odločile, da mi posredujejo informacije o izdstopu, ker se jim zdi prav, da se to ve.
Npr:
ciiram:
"Iz OK-ZLD KOPER so definitivno izstopile (sklep občnega zbora LD)naslednje LD:
- LD DOLCE- Komen
- LD ŽABNIK - Obrov
- LD ŠTANJEL
..."

Odgovori s citatom