Bokarca je objavil:
OK očitno sem se narobe izrazil; ne me razumet da si sedaj z svincem začinim divjačino, tisto je bil sarkazem. Nikakor ne podpiram svinca, le v mojem primeru, ko letno zaužijem relativno malo divjačine (20-40 kg za 5 člansko gospodinjstvo)zastrupljanje z svincem nebi smelo bit problematično. Poleg tega uporabljam Evolution krogle, ki se ne razletijo, tako da ga gre 90% svinca tako ali tako naprej v okolje.
Vsekakor je res da se je potrebno onesnaževanju izogibat kolikor se le da.
Preračunajte koliko svinca je v našem okolju po uporabi osvinčnega bencina, zaradi uporabe v barvah, rudarjenja itd.
Ja tale je dobra .
Malo se zamislimo koliko svinca se je naložilo v našem telesu, ko smo 20-30 let pili vodo , ki je tekla po svinčenih in azbestnih ceveh. Pa še kar "brcamo"
V Sloveniji je povprečna poraba zaužitega mesa 90-95 kg na prebivalca .Manj kot 1 % predstavlja divjačina .Tudi tistim ,ki pojemo divjačine nekaj več kot povprečen Slovenec se po mojem mnenju ni za bati, da bomo umrli od zastrupitve s svincem. Se popolnoma strinjam , da je svinec hud strup, vendar količine le tega so v divjačini minimalne.
Si predstavljamo kakšen halo bi zagnali potrošniki. če bi na deklaraciji z divjačinskim mesom pisalo : izdelek lahko vsebuje sledi svinca ??????? Ravno nasprotno pa povsem mirno sprejmemo izdelke kjer je na deklaraciji navedeno 5-7 E-jev, konzervansov, nitritov , fosfatov itd. In to so izdelki oz. živila,ki so dnevno na naših mizah .
Uf- monolitne krogle - uporabljam jih že več 20 let( ABC, fall safe, barnes)pa ne zato , da se ne bi zastrupil s svincem ampak zaradi drugih vzrokov kot so -manjše poškodbe , dobra izstrelna rana , pa še kaj bi se našlo.
errare humanum est - motiti se je človeško