Stran 4 od 7 PrvaPrva 1234567 ZadnjiZadnji
Rezultati 31 do 40 od 65

Tema: Zastava M98

Privzeto

Puško z naprožilom imam že 6 let, pa me naprožilo samo čedalje bolj moti. Sem pa zagotovo bistveno bolj navajen direktnih sprožilcev, tako lovskih, kot vojaških.
    Da bi na pogonu uporabljal naprožilo si sploh ne predstavljam. Še manj pa da bi naokrog hodil z odklenjeno puško. Varovalka je temu namenjena, da zaklene puško, odkleneš pa pred strelom, če je varovalka na pravem mestu in lepo drsi, ti to vzame samo delček sekunde, zaradi katerega ni vredno naokoli nositi odklenjene puške. To nikoli ne prinese nič dobrega, kar vidim tudi pri tovariših solovcih. Taki potem nikoli točno ne vejo ali je puška zakočena ali ne, tako se jim dostikrat dogaja da hočejo streljati pa ne poči ker je puška zaklenjena. Meni se to težje zgodi, saj imam puško vedno zaklenjeno do strela, ko pa je treba streljati pa povsem avtomatsko in podzavestno odklenem. Tako so me naučili v vojski in tega se držim. Pri varnem ravnanju z orožjem so tri pravila, cev vedno v varno smer, varovalka zaklenjena do tik pred strelom, prst ni nikoli na sprožilcu do tik pred strelom in če se tega držiš imaš zadeve "pošlihtane" in je veliko manj možnosti da se kaj neljubega zgodi, pa tudi podzavestno se navadiš puško pred strelom odkleniti, zato se ne more zgoditi da bi zamudil strel ker bi pozabil odklenit varovalko.

Citat detel je objavil: Pokaži objave
    Deerhunter, nimaš izkušenj z naprožili. Jaz sem tudi na pogonu streljal vedno z naprožilom. Sedaj, ko imam direktnega mora biti puška pri zalazu in na preži zakočena, zastava ni bila nikoli, ker ima sprožilec (petelin) velik hod in je varen. Pred strelom pa samo naprožiš. To je vse stvar prakse in izkušenj . Se boš že naučil z delom....
    Last edited by Deerhunter; 1. October 2013 at 18:25.

Član od
    Feb 2011
    Prispevki
    846

Privzeto

Jeb..š naprožilo, kaj ko ti na pogonu 5 prascou prteče boš za vsacga repetiral, naprožu in strelal? Dokler tretjič ustreliš jaz na blaserju že filam naboje v okvir...

Član od
    Jan 2010
    Prispevki
    216

Privzeto

saj lahko brez naprožila sterelaš.

Privzeto

Citat pikolis28 je objavil: Pokaži objave
    saj lahko brez naprožila sterelaš.
    Ja. Tam okrog 3kg. Nastavit se pa ne da.

Privzeto

Dolg hod in 3 kg. Kar se mene tiče povsem neuporabno. Na x-boltu imam 1,5 kg in sprožilec je povsem brez nepotrebnega praznega hoda, pa ne bi nič škodilo, če bi ga še malo pod 1.5 kg spustil.
    Last edited by Deerhunter; 1. October 2013 at 20:04.

Član od
    Jan 2010
    Prispevki
    216

Privzeto

Citat alojz1 je objavil: Pokaži objave
    Ja. Tam okrog 3kg. Nastavit se pa ne da.
    to ti neverjamem ker sem prej imel original,sedaj mam pa francosko naprožilo in ni nobene bistvene razlike če prožim direktno. je pa res da je to naprozilo nareje no ročno in ne kot nekateri nemški kupleni.sem mel moznost da bi mi naredil nemškega sam bi mi moral potem še branik predelat da bi bilo potem za parste dosti prostora.

Član od
    Feb 2011
    Prispevki
    846

Privzeto

to ti neverjamem ker sem prej imel original,sedaj mam pa francosko naprožilo in ni nobene bistvene razlike če prožim direktno. je pa res da je to naprozilo nareje no ročno in ne kot nekateri nemški kupleni.sem mel moznost da bi mi naredil nemškega sam bi mi moral potem še branik predelat da bi bilo potem za parste dosti prostora.
    Pa si kdaj probal katerega od kvalitetnih direktnih prožilcev ala Timney?

Član od
    Jan 2010
    Prispevki
    216

Privzeto

Citat Tomaž Ražman je objavil: Pokaži objave
    Pa si kdaj probal katerega od kvalitetnih direktnih prožilcev ala Timney?
    nerečem da je kaj narobe sem strelal z blazerjem in štajerjem vse je vredu me nobeden ne moti,če bi kupoval od teh dveh znamk bi bil siguren direkten sprožilec,ker je isto kod naprožilo.

Član od
    Feb 2011
    Prispevki
    846

Privzeto

nerečem da je kaj narobe sem strelal z blazerjem in štajerjem vse je vredu me nobeden ne moti,če bi kupoval od teh dveh znamk bi bil siguren direkten sprožilec,ker je isto kod naprožilo.
    Mislil sem na zastavo z Timney prožilcem, jaz sem ga namreč imel in je puška vsaj še enkrat boljša za strelat...

Privzeto

Moje mnenje je, da so nemška naprožila zastarela in stvar preteklosti, saj jih serijsko na puške daje le še redko katera firma (ki izdeluje predvsem tradicionalne M98, npr CZ), ter predvsem puškarji tradicionalne boroveljske šole. Naprožila je treba razumeti v luči nekoč trdih sprožilcev z dolgim hodom ter enim ali celo dvema kolenoma in da se je olajšal strel pri takih sprožilcih, so si zamislili naprožilo, ki je v takem primeru dejansko bilo dobra rešitev, katero nekateri še dandanes zagovarjajo, treba pa je vedeti da so današnji sprožilci moderne zasnove nekaj drugega kot 60 let nazaj, so lahki, brez dolgega mrtvega hoda in zelo konstantni, zaradi česar so dejansko boljši in bolj lovsko uporabni, kot tradicionalno nemško naprožilo.

Stran 4 od 7 PrvaPrva 1234567 ZadnjiZadnji

Pravila objavljanja

• Ti ne moreš objavljati novih tem
  • Ti ne moreš objaviti odgovora
  • Ti ne moreš objavljati priponk
  • Ti ne moreš urejati svojih objav
  •