Citat evidma2 je objavil: Pokaži objave
V poslovniku imamo zapisano, da UO obravnava nepravilni odstrel. Tako smo v UO tudi ravnali. Hkrati pa navedli v skladu s Poslovnikom, da se lahko pritoži na disciplinsko komisijo. Tega ni storil ampak direkt odvetnika poslal v ogenj
__________

Ravnal je pravilno, da skoraj bolj ni mogel. Če se v LD sami niste želeli držati načel in pravil, vas bo sedaj pač o tem podučil odvetnik. In še nekaj vas bo stalo, ker pač vsaka šola nekaj stane. Stroške odvetnika in morebitnega sodnega postopka boste namreč plačali iz skupne blagajne LD.

Saj človek skoraj ne more verjeti, da po toliko letih sodne in obče pravne prakse, pisanih komentarjev, obrazložitev in pojasnjevanj v medijih in tudi na tem forumu ( MilanK in tudi sam sem v preteklosti o tem pisal ) nekateri še vedno trdovratno ter neodgovorno in nespametno ravnajo "po domače", avtoritarno ali že skoraj prav diktatorsko ter na koncu praviloma vedno v škodo celotne LD.

Izgovarjanje na to, da mi nismo pravniki in podobno je seveda nesmiselno. Še mnogokaj drugega nismo, pa se pač o tistem česar ne vemo damo podučiti. Da bi nekdo uspel razumeti vsaj temeljne postulate nekih postopkov društveni odganizaciji res ne rabi biti pravnik. le malo soli mora imeti v glavi. Mar tudi na področju finančnega poslovanja v LD ravnate tako po svoje ali pa se tam date podučiti, ker se bojite posledic? V nekaterih LD je tudi v tem primeru odgovor da, vendar se tudi to lahko kaj hitro spremeni, ker se že šušlja, da je zadeva začela uhajati izpod nadzora ter dobiva razsežnosti pred katerimi ni mogoče več dolgo mižati in se delati kot, da je vse v redu.

In da končam. Neznanje ali pa samopašnost in bahatost so lahko hudo draga reč.