http://lov.mojforum.si/lov-about1214.html
PADLASCA je objavil:Ganges je objavil:
http://lov.mojforum.si/lov-about1214.html
PADLASCA je objavil:Ganges je objavil:
Boljše izpasti nor, kot pa iz aviona!
Vidim, da je ta debata malo mrtva, ampak vseeno.
Nabavil sem Kahles C 2.5-10x50 s šino. Lučke na žalost nima, ampak se mi ni zdelo vredno doplačat pol daljnogleda samo za lučko. Ima kdo izkušnje s takim daljnogledom? Montiral ga bom pa na Sauer 202 z Recknagel Schwenk montažo.
Lp,
Rok
ma kaj ti bo lučka?!!...pravijo tisti ki nimajo takega daljnogleda
A ti pomaga kaj lučka v mraku, ko ne vidiš več divjadi?
Tudi jaz sem hotel sprva z lučko. Za daljnogled sem dal 1050€, z lučko bi bil vsaj 400€ več. Za isto optiko, vse identično razen lučke, se mi je zdelo to malo preveč, saj bom za ta denar dokupil še kvalitetno montažo Recknagel. Malo precenjene so te lučke po mojem mišljenju, za 50% več cene kljub isti optiki???
lučka pomaga pri slabši vidljivosti, pa tudi npr. pri čakanju divjih prašičev in sploh zdaj v tem času lisic.V meglenem vremenu in na lovu v bolj gostem terenupride še kako v poštev.Seveda ni vsaka lučka enaka, sam občasno lovim z očetovo puško in daljnogledom swar.z6i, za katerega oče pravi da mu ni za žal niti evra, prav tako ne za lučko, ki res stane okrog 500e.
Drugače pa imajo lučke tudi razni tasco in cenejši daljnogledi.
naj še kdo drug pove svoje izkušnje z daljnogledi z lučko, da ne bodo tisti največ vedeli ki takega daljnogleda sploh nimajo
Pri lučki mislim na rdečo piko v križu. Kot pravi RWS predvsem zelo uporabna pri slabši vidljivosti in v mraku pripomore vidljivosti divjadi.
Živjo
Imam dva zeisssa z lučko in brez lučke. Ni velike razlike med enim in drugim,sva čakala prašiče z očetom pa bi lahko oba streljala in je bila zelo slaba vidljivost,če je križ 4A ali 4 ne rabiš lučke ker je križ dovolj viden tudi v mraku in v poltemi.Če pa imaš tenek križ potem pa je lučka obvezna.
lp
Rdeča pikica ti izjemno pomaga v pogojih, ko križa na divjadi ne vidiš več ali zelo slabo (se zlijeta v eno - črn križ na črni podlagi).
Če pa divjadi ne vidiš, ti tudi rdeča pika na neznanem ozadnju ne pomaga.
Koliko dalj časa v napredujočem mraku lahko zato zanesljivo oddaš strel?
Koliko noči je takih, da omogočajo strel z osvetljitvijo križa, brez pa ne?
Kolikokrat pride priložnost, ki bi jo z osvetljenim križem lahko izkoristil, brez pa ne gre tvegati?
Jaz je ne bi hotel pogrešati.