http://lov.mojforum.si/lov-about1166-0-asc-15.html
janez valentic je objavil:ZR7 je objavil:
http://lov.mojforum.si/lov-about1166-0-asc-15.html
janez valentic je objavil:ZR7 je objavil:
Zanima me, če mi kdo lahko pove, katera inštitucija (ali inšpekcija, oz. sodišče) preverja oziroma sankcionira neskladnost Pravil LD z ZDLov. Kot mi je znano upravna enota preveri skladnost Pravil z zakonom o društvih, kdo pa preverja skladnost z zakonom o divjadi in lovstvu, oz pred katerim organom se lahko izpodbija veljavnost Pravil, če so v neskladju s tem zakonom? Hvala za odgovore.
As hunters, we need to stand strong, unite as one and NEVER apologize for being who we are! We should focus our energy on being the best hunters we can be by challenging ourselves to be ethical, respectful and responsible so as to humbly uphold our proud heritage. Now, let´€s get out there and enjoy the great outdoors!
Eva Shockey
Lovska inšpekcija
Si prepričan? Tudi določila o posebnih delovnih obveznostih novosprejetih članov za "minulo delo"....?
As hunters, we need to stand strong, unite as one and NEVER apologize for being who we are! We should focus our energy on being the best hunters we can be by challenging ourselves to be ethical, respectful and responsible so as to humbly uphold our proud heritage. Now, let´€s get out there and enjoy the great outdoors!
Eva Shockey
Ja,
Lovska inšpekcija nadzira izvajanje lova, izvajanje lovskogojitvenih načrtov in poslovanje v lovskih organizacijah
Zadnjič sem se na to temo pogovarjal z našim inšpektorjem, ki mi je razlagal, da so okupirani z raznimi določili LD, ki so pristopnine preimenovale v razna nadomestila in podobne neumnosti.
Hvala za odgovor.
Eva Shockey
V koncesijski pogodbi jasno piše, da je zaračunavanje prostopninin podobnih dajatev razlog za prekinitev pogodbe in izgubo lovišča.
Pristojen pa je lovski inšpektor.
Marko Gorše, Nadlesk
Naj bo človek v korist živalim in ne v njihovo pogubo, naj jih ceni, ne pa zlorablja.
Pri nas je že od nekdaj pristopnina, eni 3je tud niso plačal, pa ni blo nč- sam se ve pač kdo ni plačou in jim pomojm ni glih fino, ko mamo to temo na "urniku". Za sinove lovcev je polovična, kar se mi tudi ne zdi napačno. Nevem kaj se tako usi sekirajo za tistih par €, ki jih gre v družino enkrat, ker če nimaš tuk d boš to plačou, kje je šele vsa oprema, orožje, vsakoletna članarina... Najbolj se pa tisti sekirajo, k grejo pol za 5jurjev na jago v Afriko.
Še zmeraj se vsak lahko odloč, če bo plačou- tako al tako si že sprejet v družino, zakon pa potem poznamo in vemo naše pravice...
The Earth does not belong to man, man belongs to Earth.
(Chief Seattle's reply to the Govt of US (1852).)
Ja, in lani smo mel inšpektorja, pa je vse papirje premetou, pa v zvezi s tem ni nč reku, mogoče zato k se ni noben prtožu?hehe
The Earth does not belong to man, man belongs to Earth.
(Chief Seattle's reply to the Govt of US (1852).)