Fantje rabim pomoč. Pred leti sem od svojcev pokojnega lovca kupi šibrenico kal 16/16.Puška je letnik 1952. Vem le da je narejena v italiji, kar na njej tudi piše.Na njej še piše fabrica nazionale armi-brescia in esc vikers works.nickel steel. Zanima me proizvajalec in model puške. Tega mi tudi v orožni niso zapisali. Kljub temu, da je puška stara deluje brezhibno in nima nobenega lufta v zaklepu. Izgleda kar kvalitetno.Koliko je pa vredna?
Malo sem pobrskal po netu in piše, da je Fabrica nazionale brescia zaprla proizvodnjo pribl. 30 let od tega. Kar se tiče puške, so podobno italiani ocenli na 400eur oz če bi bila sistema holland 800eur. Več pa ti ne znam pomagat.
Po mojem je puška vredna kakšnih 250 eur.
Glede na to, da se je tovarna , ki jo je izdelala že zaprla, mogoče kakšen eur. več.
lp in dober pogled!
mogoče kdo ve koliko je vredna tale prednjača? imel sem jo sicer pri zbiratelju, menda je narejena okrog leta 1820 in ni nek redek primerek, nima pa nobenih žigov.
![]()
2800e![]()
ma glede na to, da je verjetno šlo za ljudsko puškarstvo, bo prej okol 280e![]()
Vredna je toliko, kolikor ti nekdo da .