... kar malo me žalosti (še bolj pa jezi), ko na spletni strani LZS prebiram razne zapisnike kot npr. Zapisnik 21. redne seje komisije za finančno gospodarsko področje, kjer predsedniki komisij skoraj v en glas trdijo, da znižanja članarine LZS ne podpirajo iz razloga, ker bodo to LD izkoristile za prikrito dvigovanje lastne članarine in lovci tega znižanja sploh ne bodo občutili.
Lahko zatrdim, da kot starešina ene od LD skrbno pazim na vsak €, ki ga porabimo, saj v današnjih časih in nažalost z vedno manj lovnimi površinami si pretiranega razkošja, ki bi ga pokrivali z lov. turizmom ali odstrelom (vedno več povoza - vedno manj prodanega mesa), preprosto ne moremo privoščiti.
Zdi se mi tipično birokratsko, kot v javni upravi kjer sem sicer zaposlen, zakaj bi mi varčevali, ko pa bodo drugi ta denar porabili. Če se bomo tako šli lahko gremo s članarinami v neskončne višave.
Menim, da je res čas da se razmišlja predvsem o racionalizaciji in kaj nam LZS in njene komisije nudijo za ta denar (npr. tečaj za lovskega čuvaja 300€ po tečajniku, račun pa LZS izstavi na LD, ki pa ga pokrija od kje - ja od članarine najverjetneje, če drugih pihodkov nima).
Menim, da je posamezna LD osnovna celica slovenskega lovstva. In sklicevanje predsednikov komisij, članov UO, ki so bili izvoljeni z našimi glasovi, da je edini razlog da se članarina LZS ne zmanjša ker ji bojo itak LD za ta denar prikrito povišale, skrajno žalostno in ruši v meni zaupanje do teh funkcionarjev.![]()