Stran 3 od 4 PrvaPrva 1234 ZadnjiZadnji
Rezultati 21 do 30 od 31

Tema: Začasen izstop

 1. #21
  Član od
  Jan 2010
  Lokacija
  ribniško-kočevsko območje
  Prispevki
  253

  Privzeto

  Ampak kolega KRAMP, ti pa si moral imet oreeeeeeeeeeng razprtij s tako imenovanimi starimi prdci. Jst mislm z malo potrpljenja in bolj malo raznoraznega pametovanja se da tut s starimi prdci vkup vozit - zemlja vse vzame oz. prvih 100 let je težko pol gre pa že boljše


  PS
  .....polahko mi boš še k srcu zrastu.....

 2. #22
  Kramp Guest

  Privzeto

  Citat jagrBlaž je objavil: Pokaži objave
  ...

  PS
  .....polahko mi boš še k srcu zrastu.....
  Kramp ma vas rad.

 3. #23

  Privzeto

  Kramp med drugim tudi zapiše: ......... "Hvala za prijazno vprašanje, ki seveda kot tako zasluži prijazen odgovor. ............. AMoj predlog rešitve:
  Ustanovitev sorodnega društva. Recimo mu npr. "Lovska družina veteranov Blatni dol". Tja bi se včlanili vse, ki se ne ukvarjajo več aktivno z delovanjem v osnovni lovski družini. Lahko je celo lovska družina brez lovišča. Obseg delovanja pa je po želji.

  Društvi sta lahko pobrateni, lovci lahko obdržijo orožje (glej pravilnik o lovski izkaznici), lahko se jih vabi na pogostitve, lažje skupne love, lahko se pomaga pri formalnem delovanju društva itd., itd.
  Prepričan sem, da bi se marsikateri starejši lovec rade volje umaknil v tako "bratsko" društvo brez obveznosti in obdržal stike s prvotno lovsko družino.
  Ob tem bi se tudi izkazalo kakšni so dejanski odnosi med generacijami, ne pa da ti temeljijo na nekakšnih izsiljenih privilegijih starih prdcev."
  --------------------------

  Kramp - kako pa bi "tvoje stare prdce" včlanil v novo ustanovljeno društvo -prostovoljno ali prisilno!? Kakšni so po tvojem mnenju odnosi med mladimi in starejšimi lovci in kakšni bi morali biti? Ali bi tudi iz družbe, tako kot iz LD-jev, odstranil "stare prdce in jih včlanil "v posebni dom oz. čakalnico za onstranstvo?

  Prosim, da svoje morebitne odgovore napišeš diskretno in ne v svojem siceršnem žargonu oz. stilu.

  Hvala in lp!
  Naj bo človek v korist živalim in ne v njihovo pogubo, naj jih ceni, ne pa zlorablja.

 4. #24

  Privzeto

  kaj je sploh problem zamrznitve članstva?
  če prav razumem, da se ne plača članarina lovski družini in se ne sodeluje aktivno pri jagi, si pa vseeno zaveden v LZS kot lovec, plačaš 55€ taxe in s tem lahko obdržiš orožje; v primeru da pa ne bi bil pisan pri nobeni LD pa bi moral orožje vrniti ali kako?

  Citat Sraka je objavil: Pokaži objave
  Cenjeni kolega Kramp!

  Le čevlje sodi naj kopitar: je nekoč zdavnaj zapisal Prešeren. In velja še danes in velja tudi v tvojem primeru.

  Pa lep pozdrav in v bodoče piši o čem kar poznaš in o čemer vsaj nekaj malega veš.
  res ne razumem čemu takšna kritika. kramp je podal svoj pogled in mnenje ter možno rešitev za problem starjših članov. in kolikor razumem, ne rešuje aktivno in profesionalno te problematike na LZS kot funkcionar, zato ne rabi biti strokovnjak za te zadeve. ker je, kot sem že zapisal, podal samo svoje mnenje!
  lahko se ga zavrne kot neutemeljeno, neumno, neumestno. ne more se mu pa očitati, da ni 'kopitar'. ker res ni!

 5. #25

  Privzeto

  Citat Kramp je objavil: Pokaži objave
  Hvala, hvala, se trudim po najboljših močeh!
  Kramp le pazi na konico. Kaj hitro se zatopi, če udarjaš vse povprek in tudi efekta ni nobenega. Res bi bilo dobro, da še kaj prebereš, to preneseš v delovanje tvoje LD in nam milostno dopustiš tudi drugačno mnenje. Tudi preveč pameti škoduje. S tako jezavim razmišljanjem o starejših lovcih nima smisla polemizirati, le to, da so oni to starost že dosegli in le glej da se na tej poti do tja ne zaplezaš.

 6. #26
  Kramp Guest

  Privzeto

  Citat MilanK je objavil: Pokaži objave
  Prosim, da svoje morebitne odgovore napišeš diskretno in ne v svojem siceršnem žargonu oz. stilu.

  Hvala in lp!
  No, naj ti bo... Ampak izjemoma, da se ne razvadiš!


  Citat MilanK je objavil: Pokaži objave
  --------------------------
  Kramp - kako pa bi "tvoje stare prdce" včlanil v novo ustanovljeno društvo -prostovoljno ali prisilno!? Kakšni so po tvojem mnenju odnosi med mladimi in starejšimi lovci in kakšni bi morali biti? Ali bi tudi iz družbe, tako kot iz LD-jev, odstranil "stare prdce in jih včlanil "v posebni dom oz. čakalnico za onstranstvo?
  Menda smo svobodna dežela. O kakšnem obveznem včlanjanju seveda ni in ne more biti govora. Kot tudi ne bi smelo biti obvezno članstvo lovskih družin v LZS, saj gre za jasen in enostaven koncesijski odnos med državo in upravljavcem lovišča.

  Odnosi so slabi. Znosni so le tam, kjer imajo mladi premalo hrbtenice in premalo sive tvarine, da bi se zavedali svojih pravic in dolžnosti in da so v prostovoljnem društvu enakopravni. Marsikje si (kot je opaziti tudi na tem forumu) mislijo da je pametneje molčati in potrpeti vsaj do izpita. Taki se potem običajno slabih manir nalezejo od starih in nadaljujejo tradicijo podcenjevanja in izkoriščanja novodošlih pripravnikov.
  Malo je družin, ki jim je uspelo pomlajevanje funkcionarjev, pa še te se marsikje otepajo s kakšnim nagajanjem posamičnih članov iz pozicij raznih ZLDjevskih funkcionarjev ipd. Oblast in medalje ter izsiljena priznanja so presladka, da bi se jih kar tako odvadili. Inflacija priznanj, ki jih deli pristojna komisija in vabljenja na razne funkcionarske jage so ustvarile svoj krog nedotakljivih povečini nesposobnih koritnikov.
  Družin z vzornimi odnosi pa je kot zaznavam bolj malo. A njim vsaka čast! Ko bi le bile pravilo in ne izjema!

  Z zadnjim stavkom mi podtikaš. Nič takega nisem napisal, podal sem le svoj pogled na elegantno rešitev, ki pa sploh ne bi bila potrebna, če bi stari ..... sprejemali mlajše tovariše kot enakopravne člane s skupnimi cilji v lovski dejavnosti. Pa jih v večini primerov ne.

  "Kaj boš ti smrkavec meni govoril, ki si šele včeraj v jago prišel!"

 7. #27

  Privzeto

  Kramp hvala, da si ugodil moji prošnji in na zastavljena vprašanja odgovoril povsem drugačnim besedilom in brez žaljenja in žaljivosti in brez rabe grdih besed. Kot vidiš se tudi s takim pisanjem da povedati kaj misliš o problemih v lovstvu in po LD-jih in predstaviti svoja stališča in mnenja. Taka pisanja so zanimiva in zaželena. Če ravnamo drugače, potem smo podobni tistim, ki jih karamo, grajamo ali kritiziramo. S svojim pisanjem lahko povzročimo tudi nepotrebna kreganja, razprtije, razdore in osebna poniževanja in žaljenja. Za kaj takega pa res nimamo nobene potrebe, saj nas združujejo skupni interesi, ki jih imamo na področju lova, varstva divjadi in okolja. Društvena notranja razmerja so taka kakršna si ustvarimo. So odraz našega dela in naših notranjih medsebojnih odnosov in sposobnosti reševanja naših notranjih konfliktov. Te lahko strpno rešujemo ali pa jih zaostrujemo. Prvo je napredek, zadnje pa nazadovanje in propad.
  Naj bo človek v korist živalim in ne v njihovo pogubo, naj jih ceni, ne pa zlorablja.

 8. #28

  Privzeto

  Pa smo le doživeli drugo podobo kolega Kampa. Cenjeni kolega vidiš, da gre tudi na civilizacijski način in brez pošiljanja ostarelih in bolnih kolegov v taborišča, hiralnice ali celo na pokopališče. S skoraj z vsem kar si v odgovoru Milanu zapisal bi se lahko strinjal. Saj o tej problematiki na tem forumu pišemo in razpravljamo že kar nekaj let. In v mnogo čem lahko delimo mnenja, ugotovitve in ocene s tabo.
  In sedaj še nekaj zelo osebno, cenjeni kolega in lovski tovariš Kamp, o čemer v svojih prejšnjih zapisih nisem želel pisati in sem se tega namerno izognil. Ko sem začel prebirati tvoje prejšnje zapise, sem se spraševal kako moj lovski tovariš Kamp doma ravna s svojimi starimi starši, če jih ima še žive in kako s svojo materjo in očetom, če ima še veliko srečo biti odrasel otrok. Pa jih menda nima zaprtih kje v kakšni kleti in nestrpno čaka, da jih dobri gospod Bog pokliče k sebi in ga tako odreši njihovih težav in tegob s katerimi se mora mlad, zdrav, lep in poln velikih načrtov sedaj še po nepotrebnem ukvarjati. Ob tej grozni pomisli, ki se mi je vsilila v podzavest, sem se kar zgrozil in jo odgnal ter pomislil, da morajo za takšna njegova pisanja obstajati neki drugi in predvsem družbeni razlogi ter da ima moj kolega Kramp rad svoje stare starše in rad svojo mater in očeta, in da jih spoštuje ter zanje tudi lepo poskrbi, če njegovo skrb in pozornost potrebujejo. Prepričan sem, da je tako.

  ______________

  Sedaj pa še kolegu, ki nekako ne razume kako je s tem "mirovanjem" članstva v LD. Pravno seveda takšnega mirovanja ni. Obstaja pa druga tehnično pravna rešitev in sicer, da kolega s svojo LD sklene pisni sporazum, da mu preneha članstvo v LD za določen čas zaradi objektivnih okoliščin in da ga bo po tem času LD ponovno sprejela v članstvo, Sam pa potem s posebno vlogo in plačilom 150 evrov na LZS zaprosi za lovsko izkaznico tipa 4 ( mislim, da je ta tip ) in na upravni enoti uredi glede orožja in orožnega lista.

  Ko pa prenehajo osebni razlogi za prenehanje članstva v LD, pa v skladu s predhodnim dogovorom, ponovno poda pisno vlogo za sprejem v članstvo in po sklepu pristojnega organa LD ponovno postane član LD.

  Pametni in pošteni ljudje lahko veliko kaj dogovorijo in potem dogovorjeno to tudi spoštujejo.

 9. #29
  Kramp Guest

  Privzeto

  MilanK in Sraka, vidva sta malo zasanjana! Ima Tica prav, ko piše o topih konicah. In taka topa konica je postala tudi forum in v prvi vrsti vidva.
  Na vajine dobronamerne nasvete in pobude se funkcionarji poserjejo.
  Bistveno jim je, da se jih preveč ne pljuva, ker potem revčki postanejo osebno užaljeni, saj dobi njihova svetleča veličina packico.
  Sicer pa si mislijo, vi kar lajajte, mi peljemo karavano naprej v naši smeri. In tudi jo, kar je vedno bolj jasno. V smeri greznice, da ne omenjam spet kakšnih treh spolnih organov.
  Dokler se ne bodo prebudili mladi lovci in tisti ki so mladi po srcu, bo tako. Zato je treba brezkompromisno udariti po gnilobi našega lovstva, da se razleti ko star drek in tja postaviti zdravo jedro. Velja tako za funkcionarje na zvezi, nekih namišljenih nelovskih ZLDjih, lovskih družinah in tudi strokovnih službah z direktorjem vred!

  Sraka, spoštujem vse ljudi vseh starosti. A le če so spoštovanja vredni. Če ne škodijo drugim, še posebej pa če so zaradi dela, zagnanosti, sposobnosti ali osebnih kvalitet tega vredni. In dvignem klobuk pred njimi in sem rad njihov prijatelj. Med njimi so taki, ki štejejo polovico mojih let kot tudi taki ki jih štejejo dvakrat toliko. Ne delam razlike.

  A v lovstvu sem našel skupni imenovalec ki ga lahko le zelo blagohotno označim za stare prdce. S precej stisnjenimi zobmi, da jim ne rečem kaj drugega bolj primernega njihovi pokvarjenosti in nesposobnosti. In da je ta generacija starih prdcev v večini pokvarjena in nesposobna je v zadnjih letih dokazala. To je generacija, ki enostavno ne spada več v moderne čase in je zrela za odpad! Pa ne toliko zaradi let kot zaradi revnega stanja duha!
  In da ponovim, dokler mladi ne bodo krepko udarili po mizi, da bodo stari prdci po luftu odleteli od nje, bo naše lovstvo še vedno na poti v greznico.
  Zapište si to za uha, pa preberite čez čas!

 10. #30

  Privzeto

  Ker se na tem forumu že tako lep čas ne dogaja nič zanimivega, bom z vsaj še enim prispevkom nadaljeval dialog s kolegom Krampom. Ja dragi, kolega kje si pa bil do sedaj in nisi nič prebiral razprav na tem forumu ? O vsem tem kar sedaj pišeš in na kar stresaš svojo jezo, smo na tem forumu že toliko krat razpravljali, da se verjetno nikomur več ne da odpirati razprave na to temo.

  Za Milana ne morem pisati, zase pa ti lahko povem, da si prav nikoli nisem domišljal, da lahko spreminjam svet ali celo slovensko lovsko organizacijo. Ta pač je takšna kot je z vsemi svojimi slabostmi in dobrimi ter koristnimi kot tudi zgodovinsko pridobljenimi lastnostmi. Slovensko lovstvo se ni začelo z mano in ne s tabo in se zaradi naju ne bo bistveno spremenilo in z nama ne končalo.

  Kje pa so ti tvoji napredni mladci, ki naj bi naredili revolucijo v slovenski lovski srenji ? Sam jih nikjer ne vidim, nič o njih ne slišim in tudi prebrati ne morem nikjer nič kar bi vsaj napisali, če si že v javnosti na glas povedati ne upajo ali ne želijo. Tudi z metanjem takšnih pasjih bombic na tem ali kakšnem drugem forumu, kot si jo vrgel tukaj s svojimi začetnimi prispevki sam, ne moraš prav ničesar spremeniti. Še veliko pristašev za morebitne dobre ideje in koristne predloge si ne moreš pridobiti. Posameznik ne more veliko ali skoraj nič, kolektiv pa lahko veliko stori in spremeni.

  V slovenski lovski organizaciji od LD-jev pa vse tja do LZS ni starih "prdcev" nič več kot je mladih "prdcev" in so pri tem še oboji prav lepo porazdeljeni po vsej notranji organizacijski strukturi organizacije. Da lahko stari "prdci" sploh obstajajo gre predvsem zasluga prav mladim"prdcem", ki sicer veliko govorijo in kritizirajo, da pa bi se kaj na bolje spremenilo pa niso pripravljeni storiti prav ničesar. Pa tudi sam mislim tukaj na stare in mlade duše v mladih in starih telesih.

  Pišeš o stanju duha v slovenski lovski organizaciji, ki da je krivo za vse s čimer nisi zadovoljen. Tukaj se seveda lahko strinjamo, da ni vse tako kot bi veliko članov želelo, da bi bilo. Vendar z žaljenjem vseh, ki ne mislijo tako kot mislim sam, zaničevanjem drugih, neargumentiranim kritizerstvom, pljuvanjem po vseh in vsakomur s katerim se ne strinjam in podobnimi metodami diskvalifikacije se seveda nekega napredka in sprememb ne da doseči. Pa to verjetno veš tudi sam.

  Ni mi sicer najbolj jasno kaj od tega kar si do sedaj na tem forumu izpovedal naj bi si zapisal "za uho" in kaj je tako globokoumnega, da bom sposoben razumeti šele čez čas, ko naj bi si tvoje prispevke ponovno prebral. Ker si ti avtor svojih zapisov, ti pač moram verjeti, da je v njih skritega kaj takšnega česar moje sive celice niso danes v stanju dojeti in mogoče bom res čez kakšno leto ali dve vsa tvoja pisanja ponovno še enkrat prebral, če bo takrat ta forum še obstajal. In če tudi takrat še ne bom uspel odkriti tvojega v zapisih skritega modrega sporočila, bom pač obupano priznal svojo intelektualno nemoč in se s sklonjeno glavo kar sam javno uvrstil med stare "prdce".

  Pa lep pozdrav cenjeni lovski tovariš Kramp!

Stran 3 od 4 PrvaPrva 1234 ZadnjiZadnji

Pravila objavljanja

 • Ti ne moreš objavljati novih tem
 • Ti ne moreš objaviti odgovora
 • Ti ne moreš objavljati priponk
 • Ti ne moreš urejati svojih objav
 •