As hunters, we need to stand strong, unite as one and NEVER apologize for being who we are! We should focus our energy on being the best hunters we can be by challenging ourselves to be ethical, respectful and responsible so as to humbly uphold our proud heritage. Now, let´€s get out there and enjoy the great outdoors!
Eva Shockey
Pa še nekaj. Repelenti so eno, insekticidi pa drugo. V veliki koncentraciji pa tudi repelent ubija, to smo pa tudi že preizkusili.
Aja, meni obleka dodatno začinjena z nekim protiklopnim smradom nekako ne gre skupaj z lovom.
As hunters, we need to stand strong, unite as one and NEVER apologize for being who we are! We should focus our energy on being the best hunters we can be by challenging ourselves to be ethical, respectful and responsible so as to humbly uphold our proud heritage. Now, let´€s get out there and enjoy the great outdoors!
Eva Shockey
Racoon, svinca v mesu se bojiš, insekticidov in repelentov pa ne.
Zdravo,
jaz sem proti meningitisu cepljen že najmanj 6-7 let, prav tako moji otroci. Klopov ne najdeš samo na robu gozda ampak tudi ko greš po pločniku ali ob cesti. To sem doživel že večkrat, da sem ga dobil ob robu ceste kakor v gozdu. V poletnih mesecih uporabim tudi sprej proti mrčesu vendar za klope ni nekega haska.Sem pa zasledil nekakšne zapestnice, ki jih daš okrog roke in to bi naj pomagalo odganjat komarje kakor klope (sem jo kupil in malo testiral pa je res bilo man klopov). Prepojene so z meliso in so primerne tako za nas in otroke kakor tudi za naše 4 nožne prijatelje. Drugače pa ko prideš iz gozda se dobro preglej za klope in čim prej pod tuš
![]()
![]()
Pozdravljeni.
Čeprav je sezona klopov za letos k sreči mimo bi navedel nekaj svojih izskušenj.Lahko rečem da me imajo klopi zelo radi.Proti klopnemu meningitisu sem cepljen, drug problem pa je borelija.
Prvič sem se z to okužbo srečal v zgodnjih devetdesetih letih.K sreči je bil par mesecev prej v reviji Lovec objavljen članek Dr.Strleta o tej bolezni.Rdečino sem pokazal dežurnemu zdravniku in mu naravnost povedal da je to borelija.Povedal je da je to prvi primer katerega vidi.Poslal me je na infekcijsko kjer se je z antibiotiki vse lepo uredilo brez ležanja v bolnici.Od takrat sem bil okužen še štirikrat,vendar se je z antibiotiki k sreči vse uredilo.
Glede zaščite pa je moja izkušnja da klope še najbolj odganja nafta ali bencin.Je pa res da si tako nadišavljen le za v naravo in ne med ljudi.
Najbrž se res ne bo noben namenoma z bencinom namazal. Je pa sigurno ta vonj najbolj učinkovit. Pri delu z motorko, ko lepo "dišiš" po mešanci, še nikol nisem dobil klopa..
Na biokil je kdo pomislu?
lp MAj
Hvala, da si me spomnil, da se moram iti cepit po 3 letih. Tudi mene imajo klopi zelo radi. Že večkrat sem moral jemati antibiotik, preventivno..... ali pa je mogoče šlo za pravo okužbo. Zaradi klopov ne bom doma, ampak bom še vedno hodil v naravo. To je le moje mnenje..... Spomladi pomagajo škornji, namesto nizkih čevljev. Da bi se s čim parfumiral, pa ne......