Tole sem našel v arhivu.
Povezava 3015
Povezava 3016
Tole sem našel v arhivu.
Povezava 3015
Povezava 3016
Samo eno pripombo imam. Recimo, polovico tal v boksu prekrij z deskami, da ne bo kuža na betonu.
![]()
...sam povem kaj piše v Pravilniku; če se slučajno kdo na koga kdaj "spravi" tudi take stvari štejejo. Pa če jo zarad mene zapiraš v kletko od kanarčka.
![]()
Povem pač kaj piše v uradnih državno-pravnih predpisih samo informativno, da ne bi slučajno kdo kdaj jamral, da ni vedel....
Jagermaisterkomplimenti za res dobro urejen pesjak in uto!
Imamo samo kletko za nimfo, a je Pepa ne odstopi. Pač egoistična kura.
Ne, ne gre za to, da bi matral psa. Enostavno se mi zdi, da se pes, ki je na prostem, najbolje počuti v nekakšnem brlogu. Ta pa je seveda pogojen z merami psa. Manjši kot je, manjši je brlog. Dobro toplotno izoliran zagotavlja toploto v najhladnejših dneh. In seveda so obvezna vratca ali zavesa, ki preprečuje vdor hladnega zraka. In dekca za komoditeto, ki si jo po želji napraska in nastavi, saj na popolnoma ravnih tleh ni najudobneje. Nekateri psi obvladajo celo da zlezejo pod deko.
K takemu brlogu pa seveda spada vsaj dovolj velik pesjak, če ne ograjeno dvorišče.
Tudi jaz dam v pesjak posušeno praprot ker se v njej baje ne zadržuje "golazen". Menjam jo enkrat na dva meseca. Namesto stiropora mam pa stirodur ker se v stiropor rade naselijo mravle in ga počasi zmelejo v prah.
Pri jedi se drži naprej, pri pijači nazaj, pri delu pa ob strani.