Ja Sraka ali si pričakoval kaj drugega kot pa ažurnost?? To je vendar komisija, ki jo vodi star lisjak:icon_wink:
Printable View
Ja Sraka ali si pričakoval kaj drugega kot pa ažurnost?? To je vendar komisija, ki jo vodi star lisjak:icon_wink:
No verjetno edina komisija, ki DELA dobro, to pa po vsej verjetnosti gre zasluga J.Samcu in vsem njenim članom.
Vse pohvale !!!
Lp!
Uffffffffffffffffffffff.....sem prišel skozi temo o pomoči pripravnikom.........zanimivo branje, zanimivi posti, hude krvi obilica, pa je vse kar smiselno...se tudi sam dostikrat vprašam, a se še borimo za isto stvar in na kakšen način se borimo. Dejansko so zakoreninjenci na foteljih LZS in nepotrebnih OZ že dolgo časa zreli za odpis. Pa nimamo prašnikov, da bi jih odpisali. Se samo repenčimo in nenaredimo ničesar, pa smo si tu kar podobni, no kak izbruhne, pa ga hitimo gasiti...se mi vse bolj potrjuje razmišljanje, da je ravno to napaka. Pustimo, da si povemo, pa magari če se besedno pojemo...to bo prililo olja na plamen in požar bo šel prek zvez do bele Ljubljane, kjer roko na srce, so takšni kot jih je označil Kramp... Zato predlagam, da v sklopu debat o LZS, odpremo temo: "LZS, kako naprej, ker tako več ne gre!" in v tej, ampak samo v tej temi damo duška svoji jezi in pot svojim idejam, da jih izoblikujemo v mesarico, ki bo odsekala Brdavsu glavo. Pa še Krpana imamo, da bo to storil in še res je en cel Krpan.
Lovski zdarvo
Janez L
JANEZL: Odlična ideja oz. predlog.
Tvoje vprašanje kako naprej, pa je za 1 mio €:icon_sad:
To kar predlaga kolega MilanK se tukaj na forumu seveda lahko ponovno odpre in se še enkrat ali ne vem kolikokrat po vrsti pač že, odpre vsesplošna razprava o bodočnosti slovenske lovske organizacije in v okviru tega predvsem njenega krovnega dela.
Vse to smo že nekajkrat počeli. Na veliko modrovali, izumljali toplo vodo, vse povprek kritizirali, izumljali mogoče in nemogoče rešitve, si medsebojno dokazovali kdo je bolj pameten, pismen, načitan, napreden ali nazadnjaški, izobražen in še kaj ter se ob tem še občasno krepko sprli. Seveda lahko to ponovite, če čutite potrebo po tem. Priznam, da me to več ne zanima in da se nimam več namena z nikomer "nadmudrivati" ter prepirati. Še najmanj pa o stvareh na katere sploh ne morem vplivati.
Koristnost tega početja bi lahko bila, če to razpravo odprete v svojih temeljnih sredinah in večinski del članstva ter predvsem vodstev v svojih LD-jih prepričate v nujnost določenih sprememb in predvsem kakšnih ter na katerih vse področjih.
Ne precenjujte moči in vpliva tega foruma in spletne strani. Kot medij informiranja članstva slovenske lovske organizacije ter izmenjave medsebojnih izkušenj, pogledov in idej je res nezamenljiv. Veliko več od tega pa ne seže in tudi ne more.
Šefi foruma imajo že sedaj v pogojih vsesplošnega "tračkanja" dovolj težav, da vzdržujejo določen nivo in hladijo občasne izpade hude krvi ter se upirajo vedno bolj pogostim zahtevam po absolutni svobodi izražanja. Sam bom takoj pristal, da se ta absolutna svoboda izražanja uvede, ko se bomo dogovorili, da se kot avtorji ne pojavljamo več pod vzdevki, temveč s polnimi imeni in priimki ter še z navedbo LD iz katere izhajamo. Dogovorimo se to in najprej tukaj sami med sabo naredimo to demokratično reformo, potem pa udarimo po vsem kar mislimo, da si zasluži naše kritike.
Ste za to ?
Pa lep pozdrav!
Ja Sraka na tak način kot ga predlagaš takoj pristanem na kakeršenkoli besednjak v tej novi teme ampak samo tam in tudi sam si bom dal duška. Zanima me samo,kako bomo preverili da so podatki (ime inostalo) pravilni in ne izmišljeni. Prosim za predloge ki bodo vzdržali.
Številka lovske izkaznice ! Tica pa lahko preveri ali želi kdo goljufati.Lisjak je zakon!
Ja Sraka tudi sam sem že pomislil na to in se posvetoval z Krpanom. Malo še premislimo da se zadeva izkristalizira oziroma da vidimo koliko uporabnikov je sploh pripravljenih na kaj takega in nato zaorjemo ledino, če nas bo dovol.
Ja pa pozanimati se je potrebno ali varovanje osebnih podatkov smatra številko lovske izkaznice za zaupen podatek ali ne.
Saj iz tega ne bo nič, ker potem bo na forumu ostalo le nekaj ljudi. Glede zaupnosti osebnih podatkov pa seveda ni prav nobenih težav, ker številka lovske izkaznice ne bi bila vidna in bi jo videli le šefi foruma. Vsak sam pa lahko svoje osebne podatke posreduje komur hoče in s tem pač prevzema tudi odgovornost. Vodstvo foruma pa mora z njimi ravnati v skladu z določili zakona in izjavo o varovanju osebnih podatkov tudi javno na forumu objaviti.
Toliko o tem. Sam sem izziv podal v šali in nisem verjel, da se bo tudi prijel. Prej kot od šefov foruma sem oster odziv pričakoval od kakšnega kolega in sem se že pripravil, da dobim kakšno pikro po betici.
Moj predlog je, da naj se s tako ostrimi ukrepi počaka, ker res ni razlogov za kaj takega. S tem bi odgnali kar precej aktivnih članov, ki se zaradi osebnih ali drugih razlogov ne želijo javno predstaviti. Če se spomnim nazaj kaj se je že skušalo v preteklosti s posameznimi člani foruma vse narediti in kako vneto so se iskali njihovi osebni podatki , da bi se razkrilo kdo stoji za kakšnim vzdevkom, potem jih seveda razumem.
Ja Sraka smo bili deležni vse pozornosti sploh pa ko sem se javno razkril. No ja kost je vržena in če bo kdo hotel vanjo zagristi pa naj. Jaz osebno ne bom imel z tem nikakršnih večjih problemov saj jih imam že sedaj (vsi vedo kdo sem in kakšna so moja stališča) in to je to.
Pozdravljen MetalHack !
Saj ne gre za tako dober vic. Želel sem skozi ta neresen predlog le vse kolege in kolegice spomniti, da je eno, če pišeš iz varnega zavetja nekega vzdevka in nekaj povsem drugega, če to počneš s svojo popolnoma razkrito identiteto.
Za večino najbolj aktivnih piscev tega foruma se točno ve kdo so, kako se pišejo in iz katerega konca države izhajajo. Tu skrivnosti več ni. Ker je tako, je pač tudi odgovornost za povedano oziroma zapisano izključno na avtorju samem in šele potem na šefih foruma.
V primerjavi z mano si ti v določeni prednosti in si mogoče lahko privoščiš nekaj česar si sam ne morem in tudi ne želim. Za zapisano neumnost ali žalitev ali neosnovano obdolžitev kogar koli se ti potem lahko mirno umakneš v varno zavetje anonimnosti. Sam se nimam kam umakniti in osebno z imenom in priimkom takoj, ko kliknem "pošlji", prevzemam za zapisano vso moralno in tudi pravno odgovornost. Priznaj cenjeni kolega, da tu med nama določena razlika le obstaja.
Lahko kdo to "razliko" imenuje avtocenzura, strah, brbljanje starih prdcev, prilizovanje ( ne vem sicer komu in zakaj, pa vendar ) ali kakor koli drugače in v glavnem z zaničljivim prizvokom. Zase vem, da gre izključno za mojo osebno odgovornost do bralcev tega foruma in tudi do tistih na katere občasno naslovim kakšno kritično ost ali bodico.
Pravni odgovornosti se je seveda mogoče izogniti, moralno etični pa že veliko težje.
Lep pozdrav cenjeni lovski tovariš !
Sraka tvoja ideja je vredna razmisleka, in menim, da bi forumu dala novo težo.
Mnenja, predlogi in pripombe z imenom in priimkom, bi lahko vzpodbudila razmislek o prihodnosti lovske organiziranosti. Res pa je, da bomo sodelujoče lahko prešteli na prste ene roke. Če jih bo za dve roki bo to že uspeh. Osnovna načelo, ki prevladuje med nami je še vedno "pusti pri miru politiku inu putane", pa te bodo blagovolili pustiti, da boš lahko v miru kaj pojagal.
Počasi začenjam razumeti Železnega krampa (in vse ostale krampe), ki je v zadnjem času spet malo poživil forum z provokacijami. V vili Zlatorog je že čutiti predvolilno vzdušje, ki se dogaja daleč od naših napenjanj mišic, kakor da tega foruma nikoli nebi bilo. Efekt presenečenja in strahu zaradi nepoznavanja pred nečem novim, je v Zlatorogu že zbledel. Forum so začeli dojemati kot "neškodljiv tekovinam našega lovstva".
Osnovni problem je v pasivnosti in apatičnosti večine slovenskih lovcev. To veliko čredo ovc je lahko pasti, samo z nekaj psi. Vendar je takšno stanje realnost. Lovci se danes spopadajo z tem, kako bodo plačali položnice, kako bodo obdržali službo, če so med tistimi, ki jo sploh še imajo, kako bodo pri življenju obdržali svoje podjetje. Lovstvo pa je pri veliki večini članov LD potisnjeno nekam globoko v podzavest....
Bravo Krpan, vendar ste pogruntali da je postal forum neškodljiv za vse kar bi se lahko spremenilo v tako, lovskih vrstah kot kinoloških vrstah, tako v strelstvu in še bi lahko našteval. To kar sedaj sraka predlaga se pri meni dogaja od prvega dne prijave na tem forumu, saj se ne skrivam za nobeno slikco psa ali kozla ali ne vem še česa, ampak imate lepo mojo sliko klovna. Odkar je zr7 zapustil svojo bojno polje se je začelo na tem forumu vse ustavljati oz. stagnirati. Poglej portal. koliko prispevkov je na novo? Če nebi imeli vsake toliko časa kakšnega krampa(pa naj bo to navaden kramp 1,2,3,4.ali železni kramp, ali leseni) se bi dogajalo čisto mrtvilo. Na začetku mojega udejstvovanja sem si predstavljal da je to inštitucija ki bo gore premikala v slovenskem lovstvu, pa sem razočaran. Nič se ne dogaja. Forum je postal čisti debatni krožek. Še zdaleč vam ne oporekam da to ni potrebno v tem lovskem prostoru, a ko se dobimo skupaj z peščico vodilnih na tem forumu letijo v nebesa besede kaj vse se bo spremenilo z pomočjo foruma. Figo se bo, nič od tega. Že nekajkrat je bilo omenjeno glede uredniške politike, pa nič. Fantje od takrat ko ste napisali osnovna pravila tega foruma, so se časi spremenili in tudi smernice foruma bi bilo potrebno spremeniti. Ne čakajte da vam bo prišla konkurenca takrat bo prepozno. Če se šteje edini uspeh tega foruma v zadnjem času strelska liga in pa preganjanje krampa je to veliko razočaranje. Vodilni malo razmislite in se zbudite iz zimskega spanja.
Pola luna, nespečnost in zjutraj so nočne more napisane (glej zgoraj).
Pa še res je tako
Alojz prosim da to bolj podrobno razložiš.
Ja ostri pa naredi kaj da se bo to spremenilo. Liga je dobra stvar ampak je samo dogodek tako kot Bobrov memorijal pa jesenska srečanaj pa foto razstave ampak veš tebe zanima samo streljanje in pika.Vse ostalo pa ti je španska vas. Zaradi streljanja in krivic vezanih na to si hotel celo gladovno stavkati in kje je sedaj ostrina?? Forum je razkril nepravilnosti in jih objavil pa ga sedaj označuješ kot nekoristnega. Vsak vidi samo svoj problem in se ne zaveda da je potrebno za rešitev tudi kaj storiti. Sam imam popolnoma dovol zalaganja denarja in časa in lastnega materijala za to ,da se potem najde nekdo in mi očita vse in še malo zraven. Zaradi foruma imam skladovnico polen pod nogami na vseh področjih tako v lovstvu kot v nelovstvu in seveda v privatnem življenju. Z veseljem vse prepustim tebi in bom potenm od daleč malo pod...j. ZR7 je prekipelo in kmalu bo tudi meni in najsrečnejši bodo ravno tisti ki jih menda forum po tvoje ne moti več. A zaraditega pa seveda raste obiskanost??Fantje in dekleta napišite raj članek za strani ,posnamite reportažo z lova ,napišite recept , mogoče bi tudi kakšna zgodbica z lova prišla prav .Pa pošljite kakšen prispevek za galerijo in bo bolje kot pa da samo kritizirate in pribijate na križ vodstva, ta in ona. Počasi mi postaja jasno ,da je napad na forum v polnem teku in tudi to drži ,da se bližajo volitve v LZS. In še enkrat lepo je biti skrit za nickom in živeti kot salamander enkrat na jagi z eno elito in šimfati forum in drugič na forumski prireditvi in šimfati ZLDj e in LZS. Na to so me opozarjali pa nisem verjel ampak izgleda da se niso motili. Skratka bil sem nekoč soustanovitelj nekega kluba in tudi super je teklo dokler smo delali vsi. Ko so me izvolili za predsednika so mi porinili v roke še delo blagajnika pa tajnika inb od mene zahtevali da ustvarjam zabave pa izlete in še kaj. Plačali so članarini (nekateri tudi ne ) in za njih je bila zgodba končana. Po dveh letih borbe sem vse kar se je tikal kluba vtaknil v škatjo in vrnil ljudem ki so veliko govorili. No danes ta klub sicer še obstaja ima namesto nejkaj sto samo 20 članov in se dobijo enkrat na leto pa še to ne vsi ampak kakšna polovica. Skratka samo zahtevati ne gre je potrebno tudi kaj narediti. Sedaj se bo verjetno našlo nekaj ljudi ki bodo vprašali kdaj sem pa jaz napisal zadnji članek. Ni tako daleč nazaj pa sem bil takoj opomnjen da tako pisanje ni diplomatsko (bog ve zakaj) pa sem bil opomnjen na obliko pa še in še. Lepo sem zadevo požrl in stvari tečejo dalje. MOgoče bo pa le postalo jasno,da vsi nismo za vse in v eni osebi univerzalni. Torej pričakujem pomoč pri graditvi tega foruma saj je v začetku tako tudi bilo mišljeno vendar še vedno pa ne bom dovolil,(vsaj dokler imam besedo) da bi besednjak postal gostilniški in žaljiv na tak način kot ga je uporabljal Kramp. Razen seveda v primeru ko bo dotični stal za svojim pisanjem z priimkom in imenom.
In zakaj tako?? zato ker če nebi bilo foruma bi imel službo in ves tisti denar ki sem ga zapravil za delovanje in ne samo foruma. No sedaj pač imam Kup problemov in Forum -Lov. Ostri bi rekel "hvala prjatli"
Veper nisem še prebral tvoj post do konca ,ampak sem takoj začutil tvoj napad, Glej . rekel ti bom da si baraba. ZARADI SVOJE NEMOČI MI GOVORIŠ DA IMAM FORUM ZA NEKORISTNEGA. POKAŽI KJE SEM TO NAPISAL. Sedaj grem tvoj post prebirati do konca.
Bravo Krpan, vendar ste pogruntali da je postal forum neškodljiv za vse kar bi se lahko spremenilo v tako,........
NEŠKODLJIV ALI NEKORISTEN JE ZA MENE ISTO! in sedaj preberi post do konca in mi še enkrat očitaj da sem baraba.
A meni očitaš kar je krpan napisal.
Sigurno obstaja. Takoj ko kaj napišeš, že nekdo s šrotarco leta po hosti in strelja po srakah. In kako naj bi mi vedeli kdo stoji za psevdonimom Srake? Tega podatka še nisem zasledil. Ali ga ni ali pa sem jaz spregledal.
Kakorkoli že, ugotavljam, da ima Pero prav in od prvotnih idej, da se bodo vsaj mladi predramili, spoznavam, da je forum v letih moje odsotnosti postal pravzaprav le še dobra osnova za zajebancijo. Sekirat se za nekaj kar je zavoženo do kraja, se nima smisla. In vodstva LZS so se za to dovolj potrudila, da je vsakršen boj z mlini na veter navadna neumnost.
Torej še naprej živela neumnost in zajebancija!
In Sraka, nikar mi ne flancaj o moralni odgovornosti! Do tistih, ki so reči zavozili nimam nobene moralne obveze. Se delati lep v kupu govna je čista neumnost!
No konjiče malo umirite !!!
Ni pa primerno (je nelovsko) imenovati SOLOVCA za barabo ???
A ne bi šli rajši kaj pojagat. Pa resno mislim, včasih se da tam v gosti hosti dobro pomiriti duhove, pa zbistrit možgane.:icon_neutral:
Pero pa saj si napisal BRAVO in da se strinjaš. Sicer pa upam da si prebral cel post. Jaz te nisem zmerjal in te tudi ne bom. Sploh pa če komu forum ni všeč in zato da bi bil boljši nič ne naredi naj enostavno dela kaj drugega.
Vse kar sem hotel z tem napisati je to da če hočemo kaj premakniti z forumom je treba takoj začeti premikati. Solzica a se strinjaš da je ta forum postal debatni krožek, vsekakor kot sem že napisal potreben v tem prostoru. Samo kdo ga še jemlje kot konkurenco v bi ločem v lovskem prostoru.
Torej Pero vse kar si hotel z tem napisati jeto,da sem baraba??ker jaz nič ne storim da bi me kot odgovornega čim prej sankcionirali z kakšnim sodnim nalogom za preiskavo ali pa da izročim podatke (vsaj tiste ki jih imamo) o uporabniku ki si dovoli psovati vse povprek.
Pero ne samo kritizirat, kot sem dejal napiši članek ki bo odmeven in objavili ga bomo. In to ne govorim samo tebi ampak vsem ki kritizirate in nič ne storite. Sam pač nisem Pullizer da bi me imeli za naj naj novinarja ampak zaradi mojih člankov so precej debatirali in razpravljali na vseh nivojih.
Pa saj sem napisal članek v postu"prosti komentarji" ob 09;24 in mislim da je dovolj odmeven za ta medijski prostor.
Ja pero in ta tvoj post in ne članek bo sedaj spremenil vse kar se tiče propadanja na LZS in lovstvu nasploh in bo nova biblija za vse lovce pripravnike in kaj pa jaz vem še koga. Pero povedal si samo svojo kritiko in nič več. Povej kaj je storiti in to tudi stori. Mogoče boš pa resnično moral z Krampom pred LZS in fizično verbalno obračunati z vsemi ki se tam notri nahajajo. Priznam to pa se bo slišalo in vsekakor ne bo objavljeno samo na Forumu - lov ampak še v kakšnem drugem časopisu, najverjetneje tudi na kakšni TV . Jaz imam nastopov na TV dovolj pa sedaj začni še ti, ti bom pomagal in bo še bolj zanimivo.
Končna ugotovitev
Lovci smo zelo dovzetni na vpliv polne lune :icon_lol:
Počakajmo par dni in nadaljujmo tukaj
SRAKA k tvojemu pisanju ni kaj za dodati, razen k tistemu delu o številki lovske izkaznice, pod katero naj bi se pisci na tem forumu prijavljali. Kdor pa ni lovec in te izkaznice nima, pa bi se verjetno moral prijaviti kar z številko svoje osebne izkaznice ali kakega drugega osebnega dokumenta. / V zadnjih postih si zapisal, da je šlo za šalo in to naj tudi ostane.:icon_smile:/
Kdo in na kak način bo lovcem predstavil razvoj slovenskega lovstva v prihodnje. Predsednik LZS se je na 27. seji UO LZS, ki je bila dne 19/10-2010, zavezal pripraviti primeren oz. ustrezen vprašalnik o bodoči organiziranosti našega lovstva – anketo, ki naj bi bila izvedena z minimalnimi stroški in bila končana v štirih mesecih, dosegla pa naj bi vseh 22 tisoč lovcev. Zdaj bo skoraj konec meseca februarja, pa od te obljube do zdaj še ni nič. Ali bo sploh izpolnjena? Verjetno ne. Na zadnji seji UO LZS o tej anketi ni bilo nobenega vprašanja, torej se o njej sploh ni govorilo. UO je več ali manj razpravljal le o porabi sredstev v letošnjem letu, pri čemer se tudi v tem letu usposobljene članice ne bodo financirale skladno s sprejetim pravilnikom. In kdo pri bogu milem je tisti ali so tisti baroni, ki si upajo in drznejo negirati akte LZS. Na tem področju bi moral NO skupaj z KOPV preprečiti vsakršno tovrstno financiranje, ki ne bi bilo skladno s sprejetim pravilnikom. Tisti, ki bi tem članicam izplačal določena sredstva v nasprotju s tem pravilnikom, pa bi ga morali po kratkem postopku razrešiti vseh funkcij v LZS in ga postaviti na cesto. Da predsednik KOPV UO oz. njegove člane prosi, da naj podprejo izvajanje določil Pravilnika o financiranju določenih skupnih nalog LZS in da naj se pod postavko 4.10 v letu 2011 delijo sredstva članicam dosledno po določbah pravilnika, je pa skregano z vsako logiko. Če je akt sprejet, potem ta komisija nima kaj prositi, da se naj pravilnik upošteva, temveč mora to od organov LZS in delavcev njene strokovne službe preprosto zahtevati, ali pa predlagati, da UO sprejme sklep o prenehanju veljavnosti tega pravilnika, ki se v praksi ne izvaja in je mrtva črka na papirju. Morda pa je ta akt samo maska, s katero se javnosti in članicam prikazuje, da gre za sofinanciranje skupnih nalog, v bistvu oz. v resnici pa gre za plačilo del in storitev, ki jih usposobljene članice po podjemni pogodbi opravljajo za potrebe LZS.
Bog si ga vedi kdo vse ta forum bere in kak in če sploh ima kak vpliv na potek dogodkov in na reševanje problemov v našem lovstvu. Forum je pač ena izmed možnih oblik medsebojnega komuniciranja, izmenjave pogledom, izkušenj, mnenj, pobud in predlog, stališč, informacij, itd. Ali se s pisanjem na njem kaj doseže ali ne, je vprašanje, na katerega ni mogoče dati odgovora, ker nobeden od nas tega do zdaj niti ni poskušal ugotoviti, izmeriti pa se tudi kar tako na pamet ne da. Dejstvo pa je, da člani na njem radi pišejo/mo in izražajo/mo svoje poglede na problematiko lovstva in tudi to nekaj šteje. Vsakdo pa se sam odloči ali bo oz. ne bo bral tega foruma ali na njem pisal in izražal svoje kritične misli in poglede na probleme, ki tarejo slovensko lovstvo od LD-jev, OLZ do LZS. Druge možnosti slovenski lovci niti nimajo/mo. Revija Lovec ni javni medij, temveč društvena revija in to iz razloga, da v njej ni treba objavljati odgovorov na objavljene članke. Zato nasprotovanja glede njenega vpisa v katalog javnih medijev.
Tudi na drugih forumih ljudje pišejo pod psevdonimi, pa se zaradi tega svet ni podrl, pa tudi nič drugačen ni. Enako novinarji, umetniki, pa še kdo bi se našel. Ime sploh ni pomembno, temveč vsebina.
Mene osebno na forumu moti to, da se skoraj vsako pisanje prej ko slej sprevrže v medsebojno "obračunavanje" tako, da vsebina od problema preide na osebni nivo, potem pa se avtorja medsebojno prerekata, vsebina teme pa s tem izgubi svoj prvotni namen in smisel in se povsem oddalji od bistva problema oz. tematike. Tukaj bi moderatorji morali biti bolj dosledni in red bi se dal kar hitro izpostaviti. Kar ne sodi pod določeno temo in je od nje povsem oddaljeno ali z njo nima nobene zveze, bi morali enostavni prenesti napr. v temo "Splošni čvek".
Dejstvo je, da spremembe lahko sprejmejo in izvedejo le organi LZS, vendar slednji kake reforme verjetno samoinciativno ne bodo izvedli. Če bi ta namen imeli, potem bi to že udejanjili ali zanjo vsaj pripravili program. Še anketna vprašanja so ostala v predalih LZS ali pa sploh še niso bila pripravljena.
MilanK ostali pa bi morali odtisniti prstni odtis - moški, ženske pa odtis ustnic nekam pri šefu foruma.:icon_lol:
Evo veper. Milan K ti je dal dobro iztočnico. Kot direktor javnega zavoda napiši odprto pismo predsedniku LZS v katerem sprašuješ/mo kaj je z anketo. A je tako težko brati poste in kaj izluščiti iz te debate. Da slišim sedaj tvoj napad. Sedaj si pa nekatere spodbudil da te bomo porivali k delu, pa da vidimo kam pluje ta forum, oz. kdaj boš izgubil živce in me zbrisal iz tega foruma.
Pero Milan mi je dal iztočnico in ne ti. Pri odprtem pismu pa ti bom pomagal v toliko, da ga bom objavil v celoti ko mi ga boš poslal. Kaj misliš da sem res tako za luno, da bom zopet na svoja pleča sprejel nekaj kar me bo v bodoče teplo tako,da mi bodo potem"prjatli"v hrbet skočili ali pa ne stali za svojimi stališči oziroma se bodo poskrili za svojimi nick imeni?? To sem že naredil pa ne bom več. Če bom komu kaj pisal bo zraslo na mojem zelniku in tako tudi predstavljeno. Tvoje odprto pismo pa bom vedno objavil in tako opravil svoje poslanstvo na tem forumu.
Iz zapisnika 34. seje KOPV:
Problematika postavljanja prometnih znakov "Divjad na cesti":
Komisija se je seznanila z vsebino pisma Ministrstva za promet, Direkcije RS za ceste (DRSC) z dne 15.10.2010 in pismom Zavoda za gozdove Slovenije z dne 5.11.2010
Uvodno poročilo je podal predsednik komisije. Povzel je določbe Zakona o varnosti v cestnem prometu, Pravilnika o prometni signalizaciji ter določbe ZDLov1 v tej zvezi.
V razpravi so v celoti zavrnjena stališča DRSC in podprta stališča ZGS, saj za spremembo prakse upravljavcev javnih cest ni nikakršne podlage v predpisih. Prometni znak "Divjad na cesti" mora označevati celotno območje ceste kjer parkljasta divjad prehaja čez cesto in ne le stečino.
Po razpravi je bil sprejet naslednji sklep:
[B]SKLEP 3.1.: Predsednik KOPV pripravi članek za glasilo Lovec.
O takih in podobnih problemih bi morali v glavnem pisati na tej Forumu, ne pa se med sabo kregati.
Ne sekirajte se ljudje. Tolažite se z tem, da ni v krizi samo lovstvo. Gospodarstvo propada, podjetniki delajo samomore, nezaupanje v obast narašča, arabci norijo, kitajci čakajo da nas bodo okupirali,......
In veste zakaj se vse to dogaja?
Ker smo ljudje zaradi vseh svojih izumov postali samozadostni. Ne potrebujemo več staršev, ne potrebujemo več sosedov, ne potrebujemo več tovarišev, ne potrebujemo več prijateljev. Nekoč smo potrebovali drug drugega, da smo lahko preživeli. V zadnjih nekaj letih sem med lovci in ostalimi videl ogromno najboljših prijateljev, ki so si postali največji sovražniki. In to se še vsakodnevno dogaja.
Citat:
Krpan je bil malo srdit, pa vendar jezo pogoltne in reče: "Kar se tiče Brdavsa, to ni igrača, kakor bi kdo z grma zapodil vrabca, ki se boji vsakega ocepka in kamna. Koliko junakov pa imate, da bi si upali nádenj? Zapomnite si, cesarost, kar sem obljubil, storil bom, čeprav od jeze popokajo vsi obrekovalci, ki me mrazijo pri vas.
Veper hvala lepa za sodelovanje, se vidimo v naslednji vojni. Tudi pero se umika iz debat.
No, potem se pa spravi pomirjat strasti, kot bi dregnil v sršenje gnezdo:icon_mad:. Ravno o takšnih rečeh je pisal MilanK na koncu svojega posta. Spet se bo nekdo smejal, kako dobro gre forumu lov, za hrbtom pa manejo roke. Aj, aj, aj,...:icon_sad:
Razprtije nikomur ne koristijo
Razprtije, ki smo jih priča zadnjih nekaj dni, nikomur ne koristijo. Ne vem kaj je razlog, da smo kar naenkrat začeli pisati drug čez drugega in se medsebojno obtoževat in kregat. Taka pisanja res ne zanimajo obiskovalce tega foruma in nas samo še bolj razdvajajo. Če se bo to nadaljevalo, potem bo ta forum postal vse manj zanimiv in na njem bodo pisali le še medsebojno skregani, ki bodo potom tega foruma verbalno reševali medsebojne spore in se kregali do sodnega dne.
Kakor para iz lonca je iz njega izbruhnilo medsebojno obtoževanje in kreganje in to lahko privede do splošnega kritikanstva vsega obstoječega in vsakorgar. To početje je podobno zdajšnjim političnim razprtijam, s temi pa ne moreš prav nič ali bore malo doseči, razen da ljudi še bolj razdvojiš, da lahko potem v miru vladaš in delaš to, kar si želiš ali kar ti je volja. Zato predlagam, da s tem prenehamo in da se držimo osnovnih pravil tega foruma in vsebin, o katerih pišemo, medesebojne spore pa rešujmo potom zasebnih sporočil ali pošte.
LP