Puško z naprožilom imam že 6 let, pa me naprožilo samo čedalje bolj moti. Sem pa zagotovo bistveno bolj navajen direktnih sprožilcev, tako lovskih, kot vojaških.
Da bi na pogonu uporabljal naprožilo si sploh ne predstavljam. Še manj pa da bi naokrog hodil z odklenjeno puško. Varovalka je temu namenjena, da zaklene puško, odkleneš pa pred strelom, če je varovalka na pravem mestu in lepo drsi, ti to vzame samo delček sekunde, zaradi katerega ni vredno naokoli nositi odklenjene puške. To nikoli ne prinese nič dobrega, kar vidim tudi pri tovariših solovcih. Taki potem nikoli točno ne vejo ali je puška zakočena ali ne, tako se jim dostikrat dogaja da hočejo streljati pa ne poči ker je puška zaklenjena. Meni se to težje zgodi, saj imam puško vedno zaklenjeno do strela, ko pa je treba streljati pa povsem avtomatsko in podzavestno odklenem. Tako so me naučili v vojski in tega se držim. Pri varnem ravnanju z orožjem so tri pravila, cev vedno v varno smer, varovalka zaklenjena do tik pred strelom, prst ni nikoli na sprožilcu do tik pred strelom in če se tega držiš imaš zadeve "pošlihtane" in je veliko manj možnosti da se kaj neljubega zgodi, pa tudi podzavestno se navadiš puško pred strelom odkleniti, zato se ne more zgoditi da bi zamudil strel ker bi pozabil odklenit varovalko.