Pogon Pande je v redu saj je Stayerjev, sicer je pa precej zastarel avto, pleza pa dobro ker je lahka in okretna. Pa še glede na ceno je ni preveč škoda če se kam nasloniš...
Printable View
Pogon Pande je v redu saj je Stayerjev, sicer je pa precej zastarel avto, pleza pa dobro ker je lahka in okretna. Pa še glede na ceno je ni preveč škoda če se kam nasloniš...
pije kot žolna kolk je to?
motor je 1.0 al 1.1 ne vem točn pije pa 10 litrov
aja to je tud važno, spredaj ma pod mašino nek ščit iz cevi, in to jo nardi ful nizko, tak da zlo hitr kje potegneš, sam tolk za info
Daš mau višje gume gor (80), pa je že kr dost visoka. Glede porabe avtomobila je pa tko - če se po gmajn voziš al pa kje drugje, ko mora avto res "delat", bo tudi poraba večja. Za normalno vožno pa ne vrjamem da pije 10 litrov.
Na terenu poraba ni važna, važno je da prideš. Po cesti pa je tam od 6 litrov naprej, odvisno od teže noge.
sm jo meu tak da vem kolk pije.... 6 litrov pije če se 50 voziš, ko pa nabiješ u 5 prestavi 90 ma pa že itak take ture da 10 litrov žere, za tako mašino velik pije. kar se pa terena tiče je pa res dobra marsikaj zmore, to se pa strinjam.
ko že glih pišem me zanima če ma kdo hyundai galloper al ka je???
Ta je boljši od Pandice.
Imaš pa res nobel odbijač,je to bolj za ponoči,ali te križ boli,da bi plen spravil v prtljažnik!
Malo za hec,drugače pa za v javnost to ni ,bi hiter bil v kakšnem rumenem tisku!
Sej bi jaz tud jimnya ampak mony mony je mal problem,vitara je šla v maloro!Tko da rabim nekaj majhnega pa z 4x4!DRugače majo zdej prtlažnike spredaj za vožnjo plena!
pač Detel je mal improviziral!Vnedeljo je bilo na tv slovenija nekje iz kozine ko jih je mel samuraju malce več od odbijača pa do šipe cirka 5 do 7 kom
Za moje pojme je to čist en navaden italjanski "skret"!!!:icon_evil: Jaz sem razočaran zato jo bom drugo leto zamenjal za kaj večjega 4X4.
Malo denarja malo muzike..:icon_lol:
Ben1 poskusi subaru justy. Majhen in učinkovit, ni ga klanca da ne pride. Mogoče malce prenizek ampak se da zrihtat. Drugač pa je R4 še zmerom zakon:icon_lol:.
LZ L
Bolj mi je všeč Suzuki vitara 1.6 :icon_wink:. Panda gre po terenu super za na cesto je pa slaba pa še žejna je. Vem da bo vitara tud žejna samo pelješ se pa malo bol udobno.
NO MOJE IZKUŠNJE Z PANDO SO PAČ TAKŠNE ,NA TERENU SOLIDNA, NA BENCINSKI SI PA NON STOP. ZDAJ MAM LAND ROVERJA FREELENDERJA 2.0 TD4 4X4 MORN PRIZNAT DA ME ŠE NI RAZOČARAL GRE DOKLER SI UPAŠ:icon_twisted:
Rehl26, oprosti ampak freelander je bolj babji terenec, bolj za v trgovino hodit.
Freelander poljski fu..... hehe
Dve leti nazaj sem naštimal Audi A4 1,8T avant quattro. Glede na to da dva avta pr naši hiši nismo rabili , zej je že drugače:icon_wink: sem se odločil da mora biti 4x4 za na jago pa še družinski avto zraven:icon_wink:
Edini problem je to da je precej nizek, drugače pa glede na to da pri dokler ni snega so vse ceste po Pokljuki in še kod prevozne z čisto navadnim osebnim avtomobilom niti ne rabim terenca.
Glede porabe pa ko se se še vozil na šiht z njim, 45km v glavnem avtoceste sem ga z lepo vožnjo spravil na 8,2l/100km, medtem ko v 20-30cm snega na celo kuri do 14,8l/100km, seveda če je sneg popolnoma južen gre le toliko da ga ne plužiš pred seboj. Glede na to kakšne podatke dobim od kolegov kateri imajo terence vidim da sem precej na boljšem:icon_lol: glede kurjave.
Je pa res da se ga moraš mal bolj merkat kakor kakšne nive ali pa pande, samo je pa tudi res da tisti avto ki je dober za na teren za na avtocesto ni in obratno.
Lp
Andrej kaj je dobrega oziroma kakšen je užitek v Suzukiju?Nobenga stara škatla ki non stop ropota pa kvari se!jajca svetovna res me razočaral suzuki!
zober ne Suzuki, subaru omenja tovariš andrej..... :icon_confused::icon_lol:
sej res se oproščam!:icon_redface:
A ma kdomogoče kakšne izkušne z Jeep Cherokee al pa Grand Cherokee 2.5 D.
Sam mam čirota 2.1 td zaenkrat zadovoljen sam mal moči mu fali.Za 2,5TD motor je edini problem, da rade glave pokajo.Je pa italijanski motor (VM motori).
Imam ga skoraj 2 leti in pol letnik je 93,zaenkrat praktično nič popravil ma pa 215kkm.
... nekaj zanimivih ATV sem videl pri lokalnem trgovcu na Notranjskem, sploh pa je za lov zelo primeren Kawasaki Mule, glede na to, da do lovišča v večini primerov ni ravno daleč, pa da se ni potrebno potem z plenom preveč matrat in osebnih vozil uničevat, res pa je, da malo bolj zebe, tako da za v "***ovče" ni ravno najprimernejša izbira.:icon_redface::icon_wink:
http://www.informacija.net/podrobno.asp?narocnik=3120
Ja, kot bivši tekmovalec v ATV prvenstvu, ti ga ne priporočam:
-ne smeš vozit orožja,če nisi zelo vešč voznik se boš prevrnu(poškodbe so drastične za tebe),po večini ni mogoča registracija.
Sam vozim samo jeep-e,imam Wranglerja 1998 in Cherokeja 2005.
Vrhunska avta, kot je že baco napisal pred menoj.
Hoze zakaj ne smeš voziti orožja na ATVju????:icon_confused:
A zakaj ne?
Nevem, kaj lahko po zakonu prevažaš in kaj ne ampak mi je logično da ne.Edino če imaš kakšno specialno predelavo, da je cev skrita al kaj vem.
Še u avtu naj bi bila skrita,nevidna,...
Imam doma atv suzuki ltz450,in res ne vem kam bi dal cev in da mi ne bi naredila še eno luknjo v trebuh.
Mogoče(ne vem), je to izvedljivo na kakšnim atv 4*4 Grizli varianta???
Hose, verjetno ti je jasno, da so za lovske potrebe primerni zgolj delovni ATV-ji in ne športni Quadi.
In delovni imajo dovolj prostora in običajno nameščene ali kovčke ali nosilce za puške oz tudi posebne kovčke za puško.
In ni prav nobene razlike ali puško peljem v kovčki na ATVju ali v prtljažniku avta. Jaz je ne vidim, pa je puška kar redno v kovčku mojega ATV-ja.
In kot bivši tekmovalec sigurno veš, da športni quadi, ki se ne dajo registrirati nimajo kaj početi ne na cesti, ne v naravnem okolju,temveč kvečjemu na pisti in zatorej sploh niso predmet debate o lovskih prevoznigh sredstvih!
Hoze saj sem vedel da ne veš ker nisi prebral prispevka o nošenju in prevažanju orožja. No na hitro ti povem,da avto ni pogoj za izvajanje lova in zato greš na lov lahko tudi z avtobusom in imaš pač puško v embalaži (futroli) torej tudi na ATV ali pa biciklu lahko orožje prevažaš na rami spravljeno v futroli. :icon_study:če že nimaš urejeno kako drugače.
Jasno saj na UE moreš tudi nekako odnest, pa še ponavadi je tam ful folka k te gledo ko kakega rambota.Sm tole ni glih naslovna tema.
lp
......
Za info: Mule je homologiran in pripravljen za registracijo, ima kompletno varnostno kletko dva vsporedna sedeža z varnostnimi pasovi, dodatno se lahko dokupijo vsa original pleksi stekla z brisalci, tako da je kabina zaprta, vgradi se lahko dodatno gretje, Mule je širši in nižji od "navadnih" QUADov in ATVjev, prestavno razmerje je prilagojeno potrebam in namembnosti, obstaja različica z 900ccm diesel motorjem, v kabini je dovolj prostora za kakršnokoli orožje (montaža nosilcev je možna kamorkoli na kletko), dokupijo se lahko tudi drugi dodatki, kot je hidravlični plug, gosenice,...
Pogovarjal sem se z prijateljem lovcem, ki se je potožil, da so kupili "tamali" traktor, dali en kup svojega denarja, sedaj jim pa večino leta stoji (mislim na traktor), saj imajo svoje traktorje s katerimi postorijo tista nujna opravila, pravi, da bi bilo bolje, če bi kupili Mule, ker bi ga neprimerljivo veliko več uporabljali - tako za lov, prevoz krme,... pa še dosti manj bi jih stalo!
Tako je PMarijan.
To so tako imenovani "Side by Side" oziroma "Side X Side" vozila, ki so pravzaprav v osnovi ATV-ji, le da imajo namesto motorističnega sedla sedež kot pri avtu in volan namesto balance. So dražja od ATV.jev, po terenskih sposobnostih pa prav nič ne zaostajajo. Lovcem zelo pripravna prednost je tudi nakladalna ploščad oz. celo kiper za prvimi sedeži. In še in še morje variant.
Za lovsko in kmetijsko torej tudi lovsko biotehnično dejavnost zelo primerna vozila. Še sploh, ker z nizkotlačnimi in širokimi gumami in nizko težo neprimerno manj škodijo okolju kot traktorji in terenci.
Ja prevoz orožja na ATV-ju sem videl v praksi ko sem bil na obisku pri našem šefu ZR7 in vam lahko iz prve roke povem in potrdim trditev da se da orožje čist fletno prevažat v takem kovčku kot ga ima šefe namontiranega na svojem! :icon_wink: