Iščem špringel španjela za parjenje z papirji.
Printable View
Iščem špringel španjela za parjenje z papirji.
Najbolje bo, da se obrneš na vzrejno komisijo (Zvone Poznik; 041 534 274).
Najdel zelo lepega psa črno belega za parjenje hvala nekaterim formašom za pomoč!
Zanima me če špringel španjelom se še kopira repe ker eni pravijo da drugi pa trdijo da ne hvala za odgovore.
Oboje je prav :icon_lol:
zanimiva debata....
zanima me kake preizkušnje rabi špringer,da dobi vzrejno dovoljenje...lp
Zanima me kako ste kaj lastniki zadovoljni z špringel španjeli kako kaj delajo v lovišču zanima me tudi koliko jih je v lovskih rokah.
Pred nekaj leti sem nameraval kupiti špringerja. Vzreditelj mi je dejal, da mi ne garantira , da bo pes sledoglasen. In moje namere so takoj zvodenele :icon_cry:. Baje, da so bolj " nežni" kot prepeličarji, primerni bolj za malo divjad.
Po dobrem letu, od kar imam špringer španjelko, lahko rečem, da mi ni žal, da sem se odlčil za to pasmo. Psica je sledoglasna in vidoglasna, vodoljubna, lovski nagon je zelo močan, ko pa ni v lovišču je doma pravi hišni ljubljenček. Pošteno povedano, sem najprej razmišljal o prepeličarju, pa sem si moral potem na prošnje žene in sina premisliti in vzeti špringerja. K odločitvi pa je pripomoglo tudi dejstvo, da je špringerko imel moj mentor in sem v tistih letih z njo kar dosti lovil malo divjad.
Edina težava s katero se še ubadava je aportiranje zajca po izdelani vlečki. Pernato divjad mi prinese brez težav, zajca pa samo povoha in pusti. Je pa res, da zajca pred njo še nisem uspel upleniti. Upam, da jo bo strast ob tem ko bo zajca pognala in bo padel pred njo, prepričala, da ga bo prijela in aportirala.
Sem pa tudi jaz od kar nekaj kinologov slišal tarnanje, da je pri nas vse več nemih špringerjev.
LP
Matej
Ta mesec mislim pariti psičko špringel španjelko iz lovske linije z zelo dobrim psom ki je tudi letos zmagal v vodnem delu če je kaj zanimanja za mladičke mi lahko sporočite na zs.
Hmmm...maks, naj te ne zanese. Se bom posvetovala še z drugimi upravljavci foruma, ali naj tole brišemo ali ne. Prostor za oglaševanje je na drugem delu te spletne strani in nikakor tule.
Naslednja objava v smislu oglaševanja/prodaje legla, mladičev in kar je še takega bo brez opozorila izbrisana.
Breza
ja z vami se vse strinjam....samo preveč hvalite svoje pse kaj vse delajo...oktobro sem bil na PNZ špringerov...pa to ni to...lp dejan
Kje pa je bil ta PNZ španjelov, če ni skrivnost?
Dseme kaj si mislil s temu odvisno kako se ukvarjaš s psom če imaš vse narejeno z prvim nagradnim razredom je kar nekaj truda vloženega v to je pa res da jih večino goni srnjad zajca pa sploh ne poznajo
Če vas zanima kaj in kako počnejo drugje vpišite v Google "springer spaniel training".
Pri nas sodniki sodijo po psih čigavi so vzreditelji nevem zakaj jim moraš poslat rodovnik 14 dni prej preden je tekma jaz bi jim dal rodovnik po končani tekmi.
Sicer ne vem, kako je drugod, ampak moram povedat, da sama nisem kot sodnica še NIKOLI dobila v vednost rodovnikov psov, ki sem jih sodila na kakršnih koli preizkušnjah, tekmah, ocenjevanjih... Organizatorji navadno zahtevajo fotokopijo rodovnika zato, da pripravijo dokumentacijo (npr. naredijo sezname, spišejo glave ocenjevalnih listov...), vendar se te zadeve ne pošiljajo sodnikom.
Točno tako kot pravi Breza-na vseh naših prireditvah ima sodnik možnost videti(original) rodovnik šele na prireditvi sami-večinoma šele po končani prireditvi ko se vpisuje rezultat:icon_wink:
Sam sem se letos udelezil mladinske+vzrejne preizkusnje za spanjele. In moram izreci pohvalo tako organizaciji kot sojenju. Vsec mi je bilo zrebanje stevilk, podobno kot na skupnem lovu, in do konca preizkusnje sva bila jaz in psica /stevilka 6 /. Noben rodovnika niti povohal ni do konca preizkusnje, ko smo ob pivi in klobasi nestrpno pricakovali razglasitev.
Izjava nekega sodnika in to ni izmišljeno ker se je zgodilo meni. " mi ocenjujemo tudi vodnika " to se je zgodilo na telesni oceni in ker pes ni bil "pravilno predstavljen in slabo voden" je dobil slabšo oceno pa čeprav v zapisniku blesti. Eno leto kasneje se srečamo na tečaju kjer je pes pometel z konkurenco. Vprašanje sodnika "kakšno telesno ocenopa ima pes" ko mu povem da je dobil štirico in zakaj in da ga je ocenil prav on je nekaj momljal da se da vse popraviti.No ja medtem je nehal vzrejati to pasmo psov pes pa je zmagal na UP brez odbite točke. :icon_smile: Šest let kasneje na tečaju enake kategorije pravzaprav kar na istem tečaju samo na drugem mestu. Razlika je v tem,da sem tokrat med predavatelji in inštruktorji tudi jaz s tem istim psom kot že izverziranim v svojem delu. Podpredsednik komisije in vzreditelj te pasme sedi na terasi in opazuje mojega psa in pravi" veš miha lepšega bavarca pa še nisem videl v življenju". Ko sem mu povedal zgoraj napisano štorijo se je zasmejal in povedal nekaj kar pač ne bom objavil ampak smejala sva se pa oba še dik se je nasmehnil.:icon_wink:
Preozkusnja je bila v organizaciji lkd ljubljana, opravlhali pa smo jo v ld brezovica.
BIL sem na telesni oceni v Krškem in mi je sodnik pogledal v rodovnik in rekel zakaj ga nisem kupil kje drugje
da bi mi on povedal za bolša legla