View Full Version : Pogovor o avtomatskih kamerah (kamera past, lovske kamere)
szarvas
21. March 2014, 07:47
Nobenega posebnega modela nisem imel v mislih, gledal sem v tem rangu kot omenjam različne modele in bi mi prišel prav nasvet kateri model je zadovoljiv v tem rangu.
lp
Cekanar
24. March 2014, 16:33
Zanima me če je v sloveniji kdo, ki popravlja lovske kamere.
ravnohrib
24. March 2014, 21:35
Uradno mislim, da ne; sem pa zadnjič govoril s tovarišem, ki je dal kamero (stikalo kamere?) popraviti v neko elektromehanično delavnico ali servis in so mu zrihtali; 47 eur so računali; tako da... ponavadi se starih ne splača preveč porpavljati ampak kupiš drugo ;)
Pri mojih je največkrat šlo tisto stikalo za on-off-test, če pa pride noter vlaga oz voda, pa največkrat crkne procesor in tega noben ne popravi...
ravnohrib
25. April 2014, 13:26
Takole pa izgleda, če kamera zmoti nekoga s 4mm šrotom v cevi :icon_rolleyes:
14106
ravnohrib
26. April 2014, 20:46
Za simbolično ceno odkupim neka komadov lovskih kamer v okvari; lahko popolnoma nedelujočih. model pravzaprav ni pomemben. Javite se mi na ZS.
alojz1
26. April 2014, 21:18
Ali upaš, da bo toliko streljal, da mu bo nabojev zmanjkalo? biggrin
Ja, lovski "tovariši" pa taki.
Leupold
27. April 2014, 13:06
Očitno je tvoja kamera preveč "videla". Zdaj vsaj veš, da imaš dobre lovske "kolege" :icon_cry:
Zanima me če je v sloveniji kdo, ki popravlja lovske kamere.
Če kdo potrebuje servis za Ltl. Acorn kamere, se lahko obrne name. Imam na voljo vse možne rezervne dele ;).
MLikar
15. May 2014, 07:47
a lahko kakšen kontak?
Šoja, uporabljaj zasebna sporočila za pridobivanje informacij o storitvah, prodaji ipd!
Da ne zavedeš koga, da bo tu reklamiral prodajo ali storitev, kar ni dovoljeno brez dogovora z uredništvom!
Admin
bosko
24. June 2014, 10:05
Zdravo!
Zanima me kakšne imate izkušnje z kamero iz Hoferja( kvaliteta slik, baterija)?
Hribowc
24. June 2014, 12:57
Jaz jo mam že nekaj časa in sem super zadovoljen. Slike so kvalitetne dokupil sem pa polnilne baterije.
Hribowc
8. September 2014, 14:18
Ima kdo izkušnje z Ltl Acorn 6210MM
ravnohrib
8. September 2014, 19:26
Ima kdo izkušnje z Ltl Acorn 6210MM
Boljša od 5210, a predraga za to kar ponuja.
Če jo dobiš ugodno, jo pa le vzemi. Razlika (prednost?) pred 5210 je samo možnost snemanja videa z zvokom, HD video, pa recimo, da vidiš na ekran, ne da bi rabil kamero na po dajati. Pa še nekaj dodatnih bonbončkov v meniju ima. V fotografskem smislu je enaka, obstajajo sicer razlike v leči, tako da naj bi bila globinska ostrina različna, a v praksi tega ne opaziš.
Njena konstrukcijska pomanjkljivost je prav ta zaslon na spodnji strani, ki ga lahko ob pojavu kondenza precej namoči in tudi crkne. Šibka točka je tudi preslab fleš za nočne fotke, sploh če jemlješ popolnoma nevidni fleš z 940nm diodami.
Če si že res strašno želiš najboljšo od acorn kamero potem izberi letošnji model 6310, ki ima rešeno težavo z zaslonom in dvojno število led diod.
http://www.ltlacorn.cn/news/detailen-42-87.html
jagerslo
10. September 2014, 16:24
Tole je bilo pred kratkim objavljeno na LZS....Bighand
http://www.lovska-zveza.si/ftp/pdf/fotopasti.pdf
alojz1
10. September 2014, 16:37
Načeloma sem proti vsakemu terorju naših "varuhov" ali informacijskih pooblaščencev. Sploh o zadevah, kjer bi 5 sodnikov dalo 6 drugačnih mnenj.
Tisto, da se mora z dovoljenji in slikami delati kot z petletnim planom in shranjevati v arhiv je pa malo bosa. Sumim, da so kamere veliko zlo, če čebelar svoj objekt zavaruje z električno ograjo in posname medveda, ki jo trga. Pa še takrat žice štejejo, če ni mogoče katera premalo.
Aja. Pa storilec se ne sme prepoznati. Lahko je medved ali sosedov bik.
detel
10. September 2014, 19:32
Tole je bilo pred kratkim objavljeno na LZS....Bighand
http://www.lovska-zveza.si/ftp/pdf/fotopasti.pdf
.... dobro navodilo, strokovno :icon_lol::lol1:
cviček
11. September 2014, 09:41
Načeloma sem proti vsakemu terorju naših "varuhov" ali informacijskih pooblaščencev. Sploh o zadevah, kjer bi 5 sodnikov dalo 6 drugačnih mnenj.
Tisto, da se mora z dovoljenji in slikami delati kot z petletnim planom in shranjevati v arhiv je pa malo bosa. Sumim, da so kamere veliko zlo, če čebelar svoj objekt zavaruje z električno ograjo in posname medveda, ki jo trga. Pa še takrat žice štejejo, če ni mogoče katera premalo.
Aja. Pa storilec se ne sme prepoznati. Lahko je medved ali sosedov bik.
Se popolnoma strinjam .
Samo lovci smo zopet bolj papežki od papeža in delamo sceno iz omenjene zadeve . Po nekaterih LD se že pripravljajo na izredni občni zbor- dnevni red: prepoved snemanja divjadi po lovišču.
Za kozlat.
Kaj pa če je občan , ki je lovec in hkrati gasilec , kolesar, čebelar.....? Bodo omenjena navodila posredovana tudi ostalim društvom?
Čas in moderna tehnologija gresta naprej in mi seveda z njimi.
Že res ,da so nočne kamere koristne - hkrati pa so tudi nujno zlo - posebno če posnamejo kakšno belo rit, ki jo možakar tera gor pa dol.:icon_redface:
Star slovenski pregovor pravi: koder ni tožnika , ni sodnika . Jaz pa pravim : koder ni storilca , ni tožnika .
Bokarca
11. September 2014, 13:55
V Sloveniji se storilca NE SME dobit!
MLikar
11. September 2014, 15:05
Svoje videnje na to tematiko sem zapisal tule: http://www.forum-lov.org/lovstvo/aktualno-v-loviscih-in-o-divjadi/1839-lovsko-snemalno-papestvo :icon_wink:
Zanimivo, da s kamero v avtu lahko snemamo celoten promet, vse pešče, kolesarje, avtomobile z registrskimi oznakami vred, v hosti, ko snemamo prašiče in srnjake, bi nas pa nekateri radi omejevali. Predvsem bodejo v oči po mojem mnenju zelo napačna tolmačenja in želje po prisili in nadzoru. Ma kaj bi govoril, preberite si kaj mislim. Če vas seveda zanima.
LP
Taxus
11. September 2014, 19:49
Nas UO se je baje ze sestal in sklenil da tega pa pri nas res cisto nic ne rabimo, tako da bomo kamere "prepovedali".
Sršen
12. September 2014, 07:33
Nas UO se je baje ze sestal in sklenil da tega pa pri nas res cisto nic ne rabimo, tako da bomo kamere "prepovedali".
To me pa zelo zanima, kako lahko LD komu prepove uporabljati nelovski pripomoček?! To je isto, kot bi prepovedali daljnoglede ali pa gojzerje. Imate pa brihtne glavce v vašem UO!:whistle::P
V mojem imenu jim zaželi veliko težav, ko se bodo spravili na prvega po njihovem "kršitelja" in jim bo malo zasolil, župco boste pa plačali vsi!:limona:
Leupold
12. September 2014, 10:18
[QUOTE=Sršen;112573]To me pa zelo zanima, kako lahko LD komu prepove uporabljati nelovski pripomoček?! To je isto, kot bi prepovedali daljnoglede ali pa gojzerje. Imate pa brihtne glavce v vašem UO!:whistle::P
V mojem imenu jim zaželi veliko težav, ko se bodo spravili na prvega po njihovem "kršitelja" in jim bo malo zasolil, župco boste pa plačali vsi!:limona:[/QUOTE
V naši LD imamo uporabo kamer v lovišču prepovedano že od lanskega avgusta. Sicer smo imeli že nekaj neljubih kolobocij glede tega a obveljala je odločitev našega UO in to je, da je uporaba kamer v lovišču strogo prepovedana! Proti kršilcem, pa LD uvede disciplinske in še kakšne druge ukrepe.
Tako kot je že nekdo prej omenil... bolj smo papeški od papeža!
Dule
12. September 2014, 10:27
Ali mi lahko LD prepove uporabo kamere v mojem lastnem gozdu?
dolgin
12. September 2014, 10:29
Čakte mal. Æe jest u moj gmajn postavm mojo kamero me nima LD kej štrafat. V takmu primeru si pa samo želim,da me kdo da na disciplinsko, pa še da me fest kaznujejo. Vosli.
alojz1
12. September 2014, 12:30
Tale objava LZS bo samo prepir med lovci naredila. Dvomim, da bodo kje uradne sankcije (DK). Bodo pa z veseljem klatili kamere z dreves. To bo dalo nekaterim več veselja kot lov sam.
Vedno bolj sem prepričan, da delajo isto kot politiki. Vržejo kost, mi se tepemo zanjo oni pa imajo mir pred nami.
Če bo kdo slike zlorabil bo že sam nosil posledice. Preventiva (prepoved) je pa tu brez haska. Ali bodo še kamere na telefonih prepovedali?
karo40
12. September 2014, 13:52
Vsaka čast LZS.S to objavo so dali orožje v roko upravnim odborom in posameznikom, ki bodo prepovedovali snemanje in se posledično počutili pomembne. Naši, so mi že omenili, da bodo kamere prepovedali./ob tem sem spomnil mojega butastega desetarja v vojski/. Ne glede na vse bom kamero še vedno uporabljal
mugo
12. September 2014, 14:19
LZS se praska, kjer je prav nič ne srbi, obenem pa s tem dopisom isto prepušča še LD-jem.
Kaj briga LZS in LD če nekdo uporablja kamero v svojem imenu. Tudi odgovarja sam zase in za morebitne nezakonitosti, ki jih bo počel.
jagerslo
12. September 2014, 14:56
pa kaj ste tu vsi ne pismeni al kaj.? a ne znate brat ?..LZS je nam naredila uslugo in nam omogočila po zakoniti poti uporabljati kamere da bo enkrat za vselej JASNO.
noben uo pa tega ne more prepovedat morajo samo priložit tisto kaj piše v zakonu in to je to...
se pa strinjam da ld ima seznam kdo ima kamero in kje...tudi orožje imamo lepo vpisano v or.listu in še kje a ne..
to pa zaradi tega ,ker tudi drugi ljudje to uporabljajo in celo otrokom kupujejo za božička in nevem še kaj...še enkrat kamere niso prepovedane morajo pa bit označene v skladu z zakonom o osebnih podatkih .Pa saj vam tam v dopisu vse piše, le malo bolj preberte...:icon_wink:
zdaj pa veselo slikat pa ne se kregat za brez veze.
alojz1
12. September 2014, 15:41
Joj, joj. Kaj moram švicarski nož tudi LD prijavit? biggrin
Kamera pač ni predmet, ki bi bil podvržen kakšnikoli registraciji.
Tako kot je predhodnik napisal. Kaj bo slikala in kje bodo slike objavljene je popolnoma stvar lastnika. LD nima tukaj NIČ zraven.
Sršen
12. September 2014, 16:04
Jebemu sunce, sem pol ure pisal, potlej mi je pa internet odletel in je šlo vse v maloro.
Le to vem sedaj ponoviti, da se tale Slojager lahko v ogledalo pogleda, kar se pismenosti tiče.
Obljubim pa, da ko bom spet pri volji se malo bolj razpišem o tem silnem umotvoru.
Teli možganarji na zvezi pa res nikoli ne razočarajo. Le objavljati bi morali v Pavlihi, saj le tja take reči spadajo!
Sršen
12. September 2014, 16:05
Joj, joj. Kaj moram švicarski nož tudi LD prijavit? biggrin
...
Samo če ni zelene barve! :lol1:
Sršen
12. September 2014, 18:12
pa kaj ste tu vsi ne pismeni al kaj.? a ne znate brat ?..LZS je nam naredila uslugo in nam omogočila po zakoniti poti uporabljati kamere da bo enkrat za vselej JASNO.
..
Mjčkeno sem se že odvadil pikat, ampak ko pa nekdo takšno prijavi, me želo pošteno zasrbi. Pa ga dajmo!
Jagerslo, "Ogledalce, ogledalce na steni povej, kdo najbrihtnejši v deželi je tej!" je stavek, ki ga moraš nekajkrat izreči zjutraj, ko se boš raziral ali pa vsaj zobe krtačil! Mogoče bo ogledalo celo preživelo, brez da bi počilo!
Sprašuješ nas ali smo nepismeni in če ne znamo brati. Bojim se, da je dojemanje pismenosti pri nas malo drugačna. Zajema namreč tudi razmišljanje in presojanje, ne samo slepo čitanje ukaza in salutiranje. Tisto je za one, ki imajo klobuke na glavi zato, da lahko rečejo, da imajo nekaj uporabnega višje od vratu!
Tudi če se slučajno motimo, v kar presneto dvomim, vsaj premlevamo tisto, kar se nam zdi nadvse čudno. Seveda pa razumem, da si vodstva želijo poslušnih vojakov, pa še kakšne parade zraven. Samo kaj ko nismo ne soldati, ne polcaji, vsaj ko smo izven službe ne.
No pa pojdiva še k predmetu najine spotike, da se ne bova samo obkladala! Mogoče se enemu ali drugemu kaj posveti. Upam!
Ta salamenska Usmeritev, plod, ooooh ja, saj vemo koga spet, se naslanja (menda, tako pravijo) na nasvete in priporočila urada Informacijskega pooblaščenca in Zakon o varovanju osebnih podatkov.
Pa se najprej vprašajva, kakšne osebe so jelenček Bambi, pujsek Bobi, lisička Micka in škrjanček Franci? Bemtiš, čeprav so mi ti prijatelji blizu, pa osebne izkaznice nikakor ne uspejo dobiti. Pravijo, da se jim godi krivica in da jih na Upravni enoti odslavljajo, ker menda niso ljudje in s tem osebe. Hebat ga zdej, potemtakem jih Zakon o varovanju osebnih podatkov ne tiče? Kaj meniš Jagerslo?
A LD naj bi vseeno imela seznam kamer? No, kar se mene tiče, če ima LD sama kamere, naj jih kar evidentira, puca leče, fila baterije in jih vpisuje v nekakšne plane. Če je pač toliko usekana, zakaj pa ne, je pač pravna oseba in verjetno jo kaj drugega hakla, da naj bi tako bilo. Mene v tem pogledu sploh nič ne zanima.
A ko ima sam svojo z lastnimi cekini kupljeno kamero, me pa nič kaj ni povšeči, da bi jo dajal v nekakšne sezname. Čemu le? Na kakšni osnovi? Štumfe morebiti tudi?
Da to je lovska stvar? E zajebi bato, ni res!
Najprej razčistiva kaj je sploh lov, potem pa bova videla kaj je lovsko in kaj ne!
Če nepismenec pogleda v Zakon o divjadi in lovstvu, najde obrazlago izrazov kjer so zakonodajalci zapisali:
"Lov je iskanje, opazovanje, zasledovanje, vabljenje in čakanje divjadi s ciljem upleniti divjad ali odloviti divjad živo ter pobiranje divjadi ali njenih delov. "
Počasno in pazljivo branje (da kaj ne uide), pokaže poudarek na " s ciljem upleniti divjad".
OK, puško dvignem s takim ciljem. Evidentirana je, a na osnovi zakona o orožju. Daljnogled dvignem in opazujem kos z istim namenom uplenitve divjadi. Nihče mi še ni rekel, da naj ga evidentiram. Še pred žensko sem ga novega skrival, da me ni sekirala zaradi cene. Pipec imam tudi s seboj z istim namenom oziroma z namenom uporabe po uplenitvi. Na šverc, oziroma brez kakšne evidence. No, pravzaprav nimam prav ničesar, kar potrebujem za lov evidentiranega po lovskih predpisih. In sedaj naj bi evidentiral nekaj, kar sploh ne uporabljam za lov, kot ga definira zakon temveč zgolj za ogled fotografij živali ki se pred objektivom pojavijo. Četudi kdaj pomislim, da bi bilo fino katero od posnetih živali uspeti upleniti, mi fotka pri tem prav nič ne služi. Še nisem uspel videti, niti si ne zamišljam, da bi lovec s pogledom na ekran kamere ali računalnika lahko izpeljal akt strela na divjad. Nekako prostorsko niti časovno mi ne gre vkup. Jagerslo, si ti tega sposoben?
No, če mi podstrešje melje v pravo smer, po lovski plati ni osnove, da bi se s tem obremenjeval.
Kaj pa v primeru, da se na kameri pokaže naga ali oblečena rit, najsi nabira jurčke ali pa se goni gore dole? :icon_eek:
No potem pa pridemo spet do zanimivega vprašanja, kaj so v tisti famozni Usmeritvi mislili, ko so najprej zapisali, da mora biti kamera s tako resolucijo, da se ne prepozna osebe na posnetku. No fajn. Če na posnetku zaradi tehnične lastnosti oseba ni prepoznavna, ne gre za osebne podatke in nima zakon o varovanju osebnih podatkov s tem nič! Torej v avtu nimam turbokompresorja,a mehankar mi bo vseeno računal njegov servis! Maaaa, ne bi nooooo!
In kaj če imam boljšo kamero? Seveda, saj sicer jo nimam kaj rabiti, posnetki zelenih in rjavih kock in obrisov niso prav nič zanimivi. In ujamem prej omenjene riti?
Ne dopuščam, da bi bil bolj diskriminiran, kot so ostali državljani! In če ima vsakdo lahko kjerkoli recimo v prometu in širom sveta kamero s katero snema dogajanje, jo pa jaz ne smem nucat?
Ja seveda obstaja pravica slučajno posnetega, ki jih je drugje izven gozda na posnetkih 1 proti xx000.000.000, a tudi pri nas je uporaba teh kamer v prometu dovoljena. Ni pa seveda dovoljeno objavljanje tistih delov, kjer gre za prepoznavno osebo ali drug osebni podatek.
Torej s kamero, ki jo imam nameščeno pod ogledalom avtomobila lahko posnamem nekaj sto ljudi in avtomobilskih registracij že po nekajminutni vožnji, v gozdu pa se mi lajhko slučajno pred kamero na neobičajnem mestu za ljudi naserje nekdo in zaradi njega kamere tam ne bi smelo biti? Dejte ga malo manj srat!:icon_evil::bum:
Malo več bo treba, kot tale famozna usmeritev, da bi spremenil mnenje.
Jagerslo poskusi, mogoče ti uspe. Pa probaj brez obkladanja z nepismenimi, da ne dobiš preveč porcije nazaj!:yea1:
Bajo
12. September 2014, 18:19
Sem že nekaj časa na forum in morm priznat, da sem bolj kot ne opazovalec vaših objav. Bom pa svoj prvi komentar objavil oz napisal prav v temi, katera je trenutno zelo aktualna v naši lovski družini. Ne morm verjet, da lahko predmet, kateri je tako majhen, povzroči tako napetost med lovci. Problemi so se pri nas začeli ko smo se imetniki lovskih kamer pričeli naglas pogovarjati o slikah oz posnetkih in o njihovih vsebinah. To je prišlo na uho nekaterim lovcem (seveda starejši, kateri so obstali v letu 60 in nižje), kateri so nekje slišali, da je to zeloooooo kaznivo, če se jih posname brez njihove vednosti (v času snemanja cca 2 leti ni nikoli nobenega posnelo). Od tega trenutka naprej so se začele gostilniške debate, seveda s pridihom rujne kapljice, kako bodo vsako najdeno kamero razbili, prestrelili,.... V mojem primeru je bila kamera celo ukradena. Zadeva je prišla tudi tako daleč, da če se kamera najde in se ugotovi njen lastnik, da bo le ta izključen iz lovske družine. Prav tako si dotični osebki razlagajo, da če je neka stvar prepovedana, da jo celo legalno uničiš oz odtujiš in zato ne nosiš nikakršnih posledic, če te dobijo (pač razgledanost nekaterih lovcev). Tukaj bi pač rad spomnil na 204. čl KZ-1 (Tatvina) oz 220. čl. KZ-1 (Poškodovanje tuje stvari). In sedaj pride neka razlaga informacijskega pooblaščenca, v katerem navaja, da moraš pridobiti neka dovoljenja za snemanje. Lepo vas prosim, zakaj bi zaprošal za neka dovoljenja in upošteval neke usmeritve, če v Zakonu o varovanju osebnih podatkov v 7. členu lepo piše, kaj zakon izvzema. Če gledamo hierarhično je Zakon vedno na Usmeritvami in raznimi Uredbami, torej ne vidim razloga zakaj bi to stvar sploh še pogrevali. Zakon je zakon, je pa res da nekaterim ozkoglednežem pač stvari ne bodo nikoli jasne. To je pač samo moje mnenje in mnenje večine solovcev s katerim pa se ne rabite strinjat vsi.
jagerslo
12. September 2014, 19:02
ahahhahha Sršen tole si pa dobro skup spisal...samo da nebo pomote na čigavi strani si?
jaz sem za kamerce Bighand
Sršen
12. September 2014, 19:16
ahahhahha Sršen tole si pa dobro skup spisal...samo da nebo pomote na čigavi strani si?
jaz sem za kamerce Bighand
Veš Jagerslo, sem le na svoji strani. Ponavadi ima ravno zato kakšne "probleme".:icon_wink::whistle:
Kar se kamerc tiče, me niti ne motijo, niti sem proti. Se zavedam, da imajo nekateri pač svoje veselje in zakaj bi jim ga kratil. Sem pa vedno zelo za to, da se zakonodaja spoštuje, če nam pa ni všeč, da se angažiramo in jo skušamo po legalnih poteh spremeniti.
Pritisk pa mi naraste, ko ugotovim, da nekdo hoče ljudi farbat in nadzirat tam, kjer ni nobene osnove, še manj pa potrebe. Razen njegove bolane seveda.
Kar se tiče te popolnoma nepotrebne usmeritve, če jo podrobneje pogledamo, je njena vrednost le v tem, da lovske družine spoznajo, da je neumnost, da bi same imele v lasti in upravljanju te kamere, ker si le komplikacije navlečejo na glavo. In kot mi je znano so osnove na katerih so modreci gradili to Usmeritev, torej mnenja takrat Pirčeve&co bile pisane za lovsko družino kot pravno osebo zasebnega in v določenih primerih javnega prava.
Torej je vsa zadeva popolnoma brezpredmetna, ko gre za last in uporabo kamer v lasti posameznika, katerega zajema IZJEMA v zakonu, ki pa se seveda mora zavedati kaj s posnetki sme in kaj ne.
A famozna usmeritev se je zapeljala v vode modrih betic v mnogih vodstvih LD, ki te prepovedi in usmeritve zrcalijo prav na posameznike, kar je vredno vse graje. Prvič zato, ker je to absolutno neosnovano in drugič zato, ker so ta vodstva očitno sestavljena ali iz nesposobnih ali pa žleht ljudi.
Pika in amen!
Bajo
12. September 2014, 19:35
Bravo Sršen Bighand
LRHunter
14. October 2014, 14:52
S temi lovskimi kameri so zabluzli da bol ne bi mogli...
A ko po koncu lova slikamo plen je treba tudi v arhiv z posnetki, glede na to da je to slikano z fotoaparatom?
A ko turist npr sredi Divače slika kako zanimivost mora to tudi komu prijavit?
Pa sej ne morem verjet kaj se grejo :)
karo40
14. October 2014, 15:01
In potem so pametnjakoviči še dali možnost odgovorni osebi /starešina LD/, da kamero lovcu odobri ali pa mu prošnjo po postavitvi kamere brez obrazložitve zavrne. Katastrofa!! In mi te pametnjakoviče izdatno plačujemo!
Sršen
14. October 2014, 19:14
In potem so pametnjakoviči še dali možnost odgovorni osebi /starešina LD/, da kamero lovcu odobri ali pa mu prošnjo po postavitvi kamere brez obrazložitve zavrne. Katastrofa!! In mi te pametnjakoviče izdatno plačujemo!
Pametnjakoviči nimajo kaj dajati, ker to kar so scoprali, je pod prvo en velik nateg, pod drugo pa čisto nič obveznega za lovsko družino.
Pametna lovska družina ne bo imela s kamerami nič, ne na terenu, niti ne na papirju!
Trdim in ponavljam, kamere postavljajte kot posamezniki, ki to počno za svoje veselje opazovanja živali!
Ne se pustiti tu komandirati nikomur, ker nihče nad vami nima moči kar se tiče vašega preživljanja prostega časa!
Ne mešajte teh kamer uradno v lovsko dejavnost, pa bo vse v redu.
In nikoli ne objavljajte ali kažite okoli slik morebiti posnetih oseb, saj to pa je že lahko v nadležnosti zakona o varovanju osebnih podatkov.
Če gremo gledat nazaj so nam to godlo v osnovi skuhali brihtni gorenski jagri, ki so na ta način želeli loviti packe, torej osebe, ki so odmetavali smeti po gozdu. Zasolili pa brihtolini na zvezi.
Če pa kdo s kamero pleni divjad, torej meče jelenom v glavo, jo pa kar lepo naj evidentira, le gleda naj, da ima kamera dovolj velik kaliber in dovolj ðulov.:snorting::icon_twisted: , da ne bo po drugih predpisih gor plačal!
ravnohrib
24. November 2014, 21:48
Nekaj let že precej intenzivno uporabljam najrazličnejše kamere in najbolj so me frustrirale stvari, ko kamera določene zadeve ni "videla". Večinoma postavljam kamere visoko v drevesa in spodnje slikce bodo precej razložile, kje je problem oz. kaj je treba upoštevati, ko nastavljamo kamere. Še posebej, če je cilj zavarovanje kakšnega vikenda ali čebelnjaka.
Senzor proži, ko neka toplokrvna žival (človek) vstopi v pas senzorja in če menja enega teh 6 polj v pasu. Zanimivo...
DuleJagr
24. November 2014, 23:15
Dragi moji, zakon je napisan, kot vsi ostali - poln je dvoumnih trditev in odprt je interpretaciji. Saj so vsi naši zakoni taki... Praksa je pa pač praksa.
Gotovo vsi veste za primer mariborske gimnazije in razigranega ravnateljevega jezička. Se zavedate, da gre to za isti šmorn? Pač, če si tako žleht, da to objaviš na internetu, potem je to kaznivo dejanje. Pika. Če bi dijak posnel, in potem tega ne objavil ne bi bilo nič. Seveda ni dovoljeno snemati. Samo če nihče ne ve da si snemal, potem je tako, kot da nisi. Preprosto.
Problem so odnosi v LDjih, ne zakon. Razne kraje, uničevanje kamer itd...
Pač Jagri... Foušija njihov grob al kako že gre ta pesmca?
Sam sem hotel posneti medveda, kako mi trese krmilnico, da se naje koruze. Pa sem po pogovoru s parimi zelenimi brati premislil. Škoda denarja za kamero, če ti jo potem nekdo namenoma ukrade/uniči.
Drugače pa se te kamere v tujini uporabljajo tudi v raziskovalne namene. Sledijo in evidentirajo gibanje divjadi v prostoru. S temi informacijami bi lahko "bolje" uplenili divjad. Tako, da je to dejansko, ob strokovni uporabi, orodje za bolj uspešen lov.
Bokarca
24. November 2014, 23:21
Pravi lovec bo vedno hotel vedeti kaj, koliko in kdaj križari po lovišču, ne samo 1.5., 1.8., 16.8 (no ja eden bo sedaj tudi čez celo leto).
Če ima pa zato na voljo sredstvo, ki BISTVENO, da ne rečem 0% ne vzenmirja divjad, obenem pa nudi boljše podatke kot vsa opazovanja, je po mojem samo logično da se ga uporabi.
Uplenil pa nisem še popolnoma ničesar kar je kamera poslikala.
Bokarca
6. December 2014, 13:41
Pozdravljeni,
Letos za praznike si bom kupil darilo, kamero biggrin
Zanima me ali mi lahko kaj svetujete. Glede prioritet je na prvem mestu zanesljivost, namreč nočem da je kamera nastavljena 2 meseca, jo prideš pobrat in ugotoviš da je crknila po enem tednu ali pa jo je zalil dež.
Druga je kakovost slike, veliko bolj mi je pomembna kakovost kot pa to da zdrži pol leta.
Pošiljanja na telefona ali email ne rabim...
Cena naj bi bi bla vse skupaj do 150 Eur.
Hvala za predloge!
ravnohrib
6. December 2014, 15:46
Nabavi kakšen letošnji model Bushnell ali Moultrie. V predbožičnih akcijah boš zagotovo dobil kaj pod 150 eur.
Pozdravljeni,
Letos za praznike si bom kupil darilo, kamero biggrin
Zanima me ali mi lahko kaj svetujete. Glede prioritet je na prvem mestu zanesljivost, namreč nočem da je kamera nastavljena 2 meseca, jo prideš pobrat in ugotoviš da je crknila po enem tednu ali pa jo je zalil dež.
Druga je kakovost slike, veliko bolj mi je pomembna kakovost kot pa to da zdrži pol leta.
Pošiljanja na telefona ali email ne rabim...
Cena naj bi bi bla vse skupaj do 150 Eur.
Hvala za predloge!
Mičkn Jagr
8. December 2014, 16:45
Bokarca...18ega bo v Hoferju kamera za nekaj majn kot 90e....prejšnikrat ko so jo imeli sem jo uzel in je dovolj dobra sploh pa če gledaš na ceno je vrhunska:)pa dobro izbiro ti želim.
Žamot
10. October 2015, 16:30
15655
A je to ta Hoferjeva kamerca, Maginon?
Kdor jo ima, jo verjetno že nekaj časa uporablja. Me zanima, kako se zadeva obnese?
Falco
10. October 2015, 20:17
Žamot, to je ta iz Hoferja da. Jaz imam 2 in sem kar zadovoljen. Nima MMS funckije in če hočeš podrobneje pogledati kaj je na sliki moraš kamero povezati z računalnikom, ali pa vzeti kartico iz kamere in dati v čitalec kartic ter povezat z računalnikom. Kamera ima sicer zaslon kjer si lahko direkt pogledaš slike vendar je slabše kvalitete in včasih za kakšne nočne slike ali pa dvomljive prikazni na kameri ni dovolj.
Nekaj slik....
jožeN
10. October 2015, 21:49
Pa je vse tole zakonito? Leta 2012 so morali v Naklem v gozdu odstraniti nezakonito nameščene kamere. Nadzorovali so nezakonito odlaganje odpadkov. Namen kamere je irelavanten. Se pravi, da vam jo lahko kdorkoli brez greha sklati....Sicer pa, če lov mora biti, je foto lov res najbolj sprejemljiv. Razen, če so kamere za šijonirat al pa čakat, da se živali najraje kar blizu krmilnice. Nadzora nad zakonitostjo dejanj tako ali tako ni nikakršnega.
ravnohrib
10. October 2015, 23:19
Pa je vse tole zakonito? Leta 2012 so morali v Naklem v gozdu odstraniti nezakonito nameščene kamere. Nadzorovali so nezakonito odlaganje odpadkov. Namen kamere je irelavanten. Se pravi, da vam jo lahko kdorkoli brez greha sklati....Sicer pa, če lov mora biti, je foto lov res najbolj sprejemljiv. Razen, če so kamere za šijonirat al pa čakat, da se živali najraje kar blizu krmilnice. Nadzora nad zakonitostjo dejanj tako ali tako ni nikakršnega.
Kazenski zakonik (KZ-1-UPB2)POSEBNI DEL: KAZNIVA DEJANJA ZOPER PREMOŽENJE
Poškodovanje tuje stvari
220. člen
(uradno prečiščeno besedilo)
(1) Kdor tujo stvar poškoduje, uniči ali napravi neuporabno, se kaznuje z denarno kaznijo ali zaporom do dveh let.
(2) Če je povzročena škoda velika, se storilec kaznuje z zaporom do petih let.
(3) Pregon za dejanje iz prvega odstavka tega člena se začne na predlog.
Tudi če meniš, da je kamera nezakonito postavljena in jo boš na svojo roko sklatil/ustrelil/ukradel - si storil kaznivo dejanje.
mugo
11. October 2015, 07:43
Ni prepovedana kamera, prepovedano je slikati ljudi brez njihove vednosti. Pa še to je relativno, če so eventuelno posneti ljudje nedoločljivi, je vse vredu. Oziroma zakon dopušča tudi uporabo fotografij določljivih posameznikov le v zasebne namene.
Žamot
11. October 2015, 14:51
Žamot, to je ta iz Hoferja da. Jaz imam 2 in sem kar zadovoljen. Nima MMS funckije in če hočeš podrobneje pogledati kaj je na sliki moraš kamero povezati z računalnikom, ali pa vzeti kartico iz kamere in dati v čitalec kartic ter povezat z računalnikom. Kamera ima sicer zaslon kjer si lahko direkt pogledaš slike vendar je slabše kvalitete in včasih za kakšne nočne slike ali pa dvomljive prikazni na kameri ni dovolj.
Nekaj slik....
Hvala, takele slike so za moje potrebe čist ok. Idejo imam na slike ujet šakala.
Bertolin
13. October 2015, 16:27
Zgleda trenutno najzmogljivejša Acorn camera. MMS/MAIL , širokokotni objektiv, 850 ali 940 IR, slika/video.
ima kdo kaj izkušenj iz prve roke? Po izkušnjah iz Nemčije menda trenutno najboljše razmerje med ceno kvaliteto - zadeva je bojda res super. Kljub temu je kar draga.
Nabavljam zunaj, precej ceneje (pa še vedno ne ravno poceni) - če se mi hoče kdo pridružiti pri nakupu, da dobimo skupinski popust, zmanjšamo poštnino - na ZS.
ravnohrib
13. October 2015, 22:47
Zgleda trenutno najzmogljivejša Acorn camera. MMS/MAIL , širokokotni objektiv, 850 ali 940 IR, slika/video.
ima kdo kaj izkušenj iz prve roke? Po izkušnjah iz Nemčije menda trenutno najboljše razmerje med ceno kvaliteto - zadeva je bojda res super. Kljub temu je kar draga.
Nabavljam zunaj, precej ceneje (pa še vedno ne ravno poceni) - če se mi hoče kdo pridružiti pri nakupu, da dobimo skupinski popust, zmanjšamo poštnino - na ZS.
Če niso kaj bistvenega izboljšali, ti odsvetujem Acorn kamere s širokokotnim objektivom (W serije); učinek ribjega očesa je premočan in so posledično detajli oddaljeni več kot 4-5 metrov preveč izkrivljeni.
Drugače pa 6310 proti 5310 v smislu zmogljivosti ponuja za slabih 100 eur več le HD video z zvokom... Tako da je za razmislit.
Bertolin
13. October 2015, 23:46
Hm, glede W serije mogoče res, čeprav sam na posnetkih in video posnetkih na netu nisem opazil prehude ukrivljenosti..nikakor pa še ne moremo govoriti o fisheye efektu...Sam kamera ne kupujem zato, da bi slike dajal na razstave...glede tega so po kvalititi ti posnetki avtomatskih kamer daleč od primerne kvalitete tudi po resoluciji ali barvni reprodukciji.
Kupujem za opazovanje, lov, varovanje premoženja - tu mi večji zorni kot prav pride.
Glede ostalih Acorn (LTL serija) kamer - obremenjene so s takimi ali drugačnimi težavami:
- SMTP (simple mail transfer protokol) /SSL - v 5210/5310/6210 - težave, ki jih niso uspešno rešili, niti popravili s firmware nadgradnjami - pošiljanje mailov težave pri kriptiranem portu ponudnika storitve....
- mail pošiljanje pa je zelo zaželjeno, ker je sicer nekajkrat cenejše kot MMS...glede na zadnjo preverbo 63 serija nima težav z GPRS/SMTP/SSL
- so pa res te kamere še vedno samo na 2g omrežju - ki bo šel enkrat ven na račun 3g/4g/LTE (a po zagotovilu mobitela se to pri nas še dolgo ne bo zgodilo)
- 5210/6210 preslaba IR osvetlitev (pri no glow 940diodah)
- 5 nasploh serija spodaj pri baterijah ni nič zatesnjena, vprašljiv ali vsaj občutljiv je sistem tesnenja "baterijskega/MMSnahrbtnika"
- 62 serija nasprotno spodaj zatesnjena vendar v prvih serijah neustrezen dizajn - kondenz
- 62 serija veliko težav s sicer všečnim položajem LCD zaslona spodaj v pokrovu (kondenz, izlitje baterij), po navedbah proizvajalca več kot 90% okvar povezanih z neustreznim položajem LCD zaslona, zato v 63 seriji LCD ločen od baterij
- tistih recimo 100eu razlike ni samo HD video - je bolj v GPRSju in ohišju..
- ampak namen je seveda dobiti 63 serije kamero po ceni 53 serije;-))) ....
Bertolin
13. October 2015, 23:58
Ehm...6310 - po ceni NIŽJI od 5310 biggrin
ravnohrib
14. October 2015, 14:00
Ehm...6310 - po ceni NIŽJI od 5310 biggrin
Vsekakor, upam da ti rata, tudi če ne bo ceneje. Meni se tudi najbolj ugodna 63 serija zdi predraga, da bi jo samo za testiranje nabavil, tako da se priporočam za tvoje izkušje.
Problem SSL (zaščiteni SMTP serverji) se seveda s firmware ne da rešiti. Potrebuje kamera kompletno nov GSM modul. 53 serije to že imajo; pošiljanje preko gmaila deluje brez težav. Pri starejših pa sem to elegantno zaobšel s https://www.smtp2go.com/ pošiljanjem preko tega serverja. Za 20 mailov dnevno je zastonj, za 2000 mailov dnevno pa 50 dolarjev letno :)
Tomislav
14. October 2015, 20:55
Če niso kaj bistvenega izboljšali, ti odsvetujem Acorn kamere s širokokotnim objektivom (W serije); učinek ribjega očesa je premočan in so posledično detajli oddaljeni več kot 4-5 metrov preveč izkrivljeni.
Drugače pa 6310 proti 5310 v smislu zmogljivosti ponuja za slabih 100 eur več le HD video z zvokom... Tako da je za razmislit.
Tudi jaz odsvetujem z široko kotnim objektivom.
Na 4 metre izgleda kot na 7 in še popačena je.
Sem razočaran....
lp.
Bertolin
14. October 2015, 22:00
Drži. Popačenje pri širokokotnem vsekakor je. Vprašanje samo koliko to koga moti.
Važen je namen. V smislu opazovanja in nadzora se mi pa širokokotna ne zdi tako napačna...v takšen cenovni razred najbrž ne morejo dati vrhunskega širokokotnega objektiva.
(sicer se z dobaviteljem nameravam dogovarjati tudi za standard MG izvedbo)
Primerjava standard/širokokotni
http://www.ronburyswildlife.com/2014/05/new-ltl-acorn-5310-series-cameras.html
Ne zdi se spet tako slabo. Bolj me moti vinjetiranje. Le-to pa se dokaj lahko softversko naknadno poravi po potrebi.
ravnohrib
15. October 2015, 09:48
Drži. Popačenje pri širokokotnem vsekakor je. Vprašanje samo koliko to koga moti. Važen je namen. V smislu opazovanja in nadzora se mi pa širokokotna ne zdi tako napačna...v takšen cenovni razred najbrž ne morejo dati vrhunskega širokokotnega objektiva.
(sicer se z dobaviteljem nameravam dogovarjati tudi za standard MG izvedbo)
Le-to pa se dokaj lahko softversko naknadno poravi po potrebi.
Tako je, namen je pomemben. Tudi sam uporabljam WMG na specifičnih lokacijah. Recimo tam, kjer divjad hodi zelo blizu kamere in bi bile fotografije ob klasičnme objektivu prazne. Uporabna je na krmiščih, seveda, če ne daš kamere več kot 4 metre stran. Tudi za varovanje se zdi n adoločenih lokacijah, kjer želiš imeti širok kot, čisto na mestu.
Slaba svetlost ob robovih je pričakovana, kar pride pri nočnih posnetkih še toliko bolj do izraza. To kar vidiš na dnevnih kot slabše osvetljeno, je na nočnih pač črno. 15665
Priložen je mms posnetek s kamere 5310wmg - na višini 6 metrov navpično navzdol.
Kot sem rekel, uporabljam tudi sam, ampak v posebnih si tuacijah, ko pa sem jo prvič nabavljal sem pričakoval od nje veliko veliko več v smislu širokokotnega objektiva.
Dule
15. October 2015, 11:58
Slikano z ltl acorn 5310 z dvojnim številom diod, razdalja do medveda je cca 3m, višina postavitve 1,8m.
Kar se mene tiče odlično.
Žamot
17. December 2015, 20:25
Danes so mi jo prodali v Hoferju. Upam da mi ujame prašiča, ki mi prazni krmišče za malo divjad.
Davčk
18. December 2015, 08:48
Pozdravljeni,
Zanima me, če ima kdo izkušnje s kamero LIONTEK 300M 1080p GSM/GPRS?
Glede na to da je cenovno ugodna me zanima zanesljivost, kvaliteta slike, osvetljitev-s tem mislim da ni od 5m naprej tema?
Hvala in lep pozdrav,
David
Zivjo!
Kupujem kamero z funkcijo posiljanja slik. Do sedaj sem uporabljal maginon(hofer) kamero. Kvaliteta slik mi je zadostovala.
Zato nebi rad kupoval neke odlicne/drage kamere.
Gledal sem kamero liontek 2.6cm za cca 200€. Jo kdo uporablja?
Hvala za mnenja.
Lp
Imam izkušnjo, da je ltl acorn res vrhunska kamera. Lahko greva v skupen nakup...če bova tako kaj prihranila. Mogoče se najde še kdo in vzamemo skupaj in prihranimo.
Jack0709
26. June 2017, 15:50
Zivjo!
Kupujem kamero z funkcijo posiljanja slik. Do sedaj sem uporabljal maginon(hofer) kamero. Kvaliteta slik mi je zadostovala.
Zato nebi rad kupoval neke odlicne/drage kamere.
Gledal sem kamero liontek 2.6cm za cca 200€. Jo kdo uporablja?
Hvala za mnenja.
Lp
Za 160 € pa en drobiž boš dobil Browning dark ops HD, z posnetki in slikami v hd z rdečo bliskavico ( naj bi bila ljudjem nevidna).Jaz sem zamudil priložnost, ko je bila na e-bayu razprodaja teh kamer 2 za 1..... na e-bayu imaš en kup kamer, pa tudi kak posnetek si poglej, da vidiš kakšne kamere imaš pravzaprav na voljo.... Jaz sem z browningovo zelo zadovoljen, ne troši baterij(so iz hoferja), senzor je hitro zaznaven, slike in videoposnetki so odlični....Kar me je motilo sploh od začetka je to, da je bilo en kup radovednih ljudi, ki so med sprehodi kamero šlatali in mi jo posledično zamaknili, zato priporočam, da takoj kupiš še varnostno kletko....
LP!
Anja55
18. January 2024, 10:18
Temo o avtomatskih kamerah sem razdelil na dva dela. Tole je prostor za debatiranje o kamerah, ki delujejo brez https://www.premiumbar.si (https://www.premiumbar.si/) prisotnosti človeka. Prostor za lepljenje fotografij in za debato o sami vsebini fotografij pa je v temi Avtomatske kamere in posnetki https://sajeposlovnadarila.si/collections/obeski-za-kljuce z njimi (http://www.forum-lov.org/forum/showthread.php?t=1078)
ADMIN
Zanima me, če ima kdo izkušnje z kamerami Moultrie I45, Moultrie I-60 in Moultrie I-40. Zanima me vaše mnenje o teh kamerah.
Moultrie I45, I-60 in I-40. V tem primeru bi priporočal, da preverite najnovejše ocene uporabnikov in mnenja na specializiranih spletnih mestih, kot so trgovine z opremo za lov ali outdoor aktivnosti, ali pa forumi, kjer ljudje delijo svoje izkušnje z določenimi modeli kamer.
Vprašanja, ki jih lahko postavite pri preverjanju izkušenj drugih uporabnikov, vključujejo kakovost slike, trajanje baterije, zanesljivost delovanja v različnih vremenskih pogojih, enostavnost uporabe in druge pomembne lastnosti, ki so vam pomembne pri izbiri kamere.
Prav tako je vedno dobro preveriti uradno spletno stran proizvajalca za tehnične specifikacije in morebitne posodobitve programske opreme, ki bi lahko vplivale na delovanje kamer.
Poganja vBulletin® Version 4.2.5 Copyright © 2026 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.