Pozdravljeni lovci fotografi

Glavni namen naše ideje je predvsem učenje in izmenjava informacij med fotografi.
Lovec-fotograf se na lovu sreča s specifičnimi fotografskimi razmerami, pa naj gre za oddaljenost motiva, šibko večerno svetlobo ali potrebo po popolni tišini. Na portalu bomo objavljali članke, v prvi vrsti namenjene lovcem fotografom, ki se na terenu srečujejo z omenjenimi pogoji.

Verjamemo, da lahko med lovci najdemo zelo dobre fotografe, vendar pa nikakor ne bomo pozabili na potencial, ki ga predstavljajo tisti z iskreno željo, a manj znanja. Med nasveti, opisi in recenzijami na naših straneh boste našli nekaj zase prav vsi, saj bomo v uvodnih člankih predstavili tudi osnove fotografije in fotografskih tehnik, kasneje pa lahko pričakujete tudi članke z opisi zahtevnejših tehnik. V galeriji boste torej videli fotografije lovcev, ki jih na lovu spremlja fotoaparat ali video kamera. Fotografije je možno oceniti in komentirati ter tako morda izvedeti še kakšno dodatno informacijo o nastanku fotografije, spoznati avtorja ali izmenjati nasvete.

Z mislimi na vse ovire, ki jih v gozdu, na travniku ali gori sreča lovec fotograf smo začrtali smer, v katero bomo usmerjali naš portal in galerijo. Tudi z vašo pomočjo, zato vabljeni vsi z veseljem za fotografiranje živali ter narave, druženjem s fotografi lovci in željo po novem znanju!

Natalija Pišec - administratorka foto in video galerij

Članica LD Predgrad
Že od malega prebijem večino časa v naravi in uživam v raziskovanju skrivnosti, ki jih skriva. Nekatera doživetja so bila tako zanimiva, da se mi je zdelo kar nesramno, da jih ne bi delila še z ostalimi ljubitelji narave. Zato sem začela s seboj nositi fotoaparat, kasneje pa tudi kamero. Najprej sem bila zadovoljna že s posnetki dokumentarne narave, narejenimi z žepnim fotoaparatom, sčasoma pa se je temu, da ujamem zanimive utrinke iz življenja živali, pridružila še želja po kakovosti. Najraje razkrivam svet malih stvari, katerih lepoto običajno popolnoma spregledamo oz. jih vidimo samo kot nadlego. Zato se ne čudite, če me vidite kje čepeti s fotoaparatom v roki ali hoditi izgubljeno po travniku...
V življenju vse jemljem kot izziv in enako tudi fotografiranje, ves čas na nek način tekmujem z ostalimi fotografi in sama s seboj v želji, da bi napredovala tako v tehničnem kot v estetskem smislu in uspela narediti čim boljše posnetke.

Peter Čadež

Član LD Begunjščica in Fotografskega društva Radovljica

Gozdove, reke in gore sta mi že v otroških letih predstavila mama in oče. Stečine divjadi so kmalu postale moje najljubše poti. Nanje se največkrat podam s fotoaparatom. S fotografijo me je že v osnovni šoli zastrupil Ivan Pipan, dolgoletni neutrudni mentor Fotografskega krožka na osnovni šoli v Radovljici.
»Ni je ne vere in ne molitve, ki te preganjanca prevzame bolj kot šumeča tišina dreves. Le pod njimi boš našel tisti mir, ki ti očisti telo in misli.« je zapisal dr. France Avčin. Ta misel me spremlja že skoraj celo življenje. V objektiv ujeta svetloba mi omogoča, da svoje najlepše trenutke iz naših gozdov delim tudi z vami.

Matjaž Leban

Že od nekdaj imam rad živali. Sprva so me navduševali psi. Sedaj, ko sem član zelene bratovščine pa svoj mir najdem v naravi predvsem, ko opazujem živali. Sprva sem opazoval s prostim očesom in skozi daljnogled. Potem je postala želja, da bi te poglede lahko ohranil trajno in pokazal tudi ostalim, zato sem s seboj začel nositi fotoaparat, ki je danes moj obvezni rekvizit. Pri tem me spremlja moja Špringer španjelka.

Marijan Likar

Lovec in administrator področja foto skupine

Spadam v zlato sredino lovske populacije, a sem kljub temu z dobrim desetletjem staža še relativno "zelen jagr". V lovstvu me zanima predvsem divjad kot  sestavni del naravnega okolja, nekoliko manj pa sam lov in še najmanj kult trofeje. Od mladih nog sem se tudi ukvarjal s fotografijo, najprej s staro očetovo Pentono in črno belimi filmi, katere sem kot mnogoteri mladec tistih časov tudi razvijal v družinski kopalnici. Motive sem izbiral v mestnem vrvežu Ljubljane, prijateljskem krogu, naravnem okolju nabrežja Save, valovite Dolenjske in kjerkoli me je zanesla pot.
Kasneje se je fotografija umaknila drugim prioritetam in obstala zgolj kot beleženje dogodkov družinskega življenja.
Šele z vstopom v zeleno druščino in s pojavom digitalne fotografije sem se odločil in kupil Fujijev kompaktni fotoaparat, še brez stabilizacije slike. Za resno fotografijo odločno nezadostna oprema, primerna le za dobre svetlobne razmere, katerih pa v naravi in še posebej pri lovu ni na pretek.
Tehnologija fotografije je z leti ogromno napredovala, mladostni zagon pa dokaj izhlapel, a še vedno ostaja veselje ob pogledu na dobro fotografijo. Kot administrator nekaj lovskih portalov sem spoznal, da slovenskim lovskim fotografom manjka prostora, kjer bi lahko prosto dostopali, se poučili in prikazali svoje fotografije. Zato sem svoj trud vložil v to smer in s prijatelji lovci smo postavili internetni prostor, ki ga ravnokar berete in galeriji s foto in video posnetki na katerih bomo zbirali svoje boljše izdelke in kamor vabimo tudi vas.

 

Vsebine našega prvotnega portala smo preselili na kategorijo http://www.forum-lov.org/fotografi .

Vse naše objave so vse vidne tudi brez prijave, zato k registraciji, ki je možna samo v galeriji vabimo predvsem tiste, ki si želijo sodelovati v njej z objavo svojih fotografij ali jih komentirati. Zaradi težav z robotskimi (spam) registracijami aktiviramo samo račune tistih uporabnikov, ki jih lahko prepoznamo kot resnične osebe preko uporabniškega imena (ime in/ali priimek) in preko elektronske pošte (uporaba imena in priimka v naslovu ali identifikacija). V kolikor ste se že kdaj registrirali v galeriji, pa vas program ne prepozna kot uporabnika, je to mogoče zato, ker smo na novo lokacijo prenesli samo račune aktivnih uporabnikov.

Administracija Galerije

Stran je avtorsko zaščitena, vse pravice pridržane © Forum-LOV
Vse vsebine so last avtorjev.

POZOR! Ta stran uporablja piškotke in podobne tehnologije.

S klikom na spodnji gumb soglašate z uporabo piškotkov Več o piškotkih

VREDU

Nova zakonodaja
Spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013, je prinesel nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika. Rok za implementacijo sprememb je 15. junij 2013.
Kaj je piškotek
Piškotek je majhna datoteka sestavljena iz zaporedja črk in številk, ki se naloži na računalnik  obiskovalca, ko ta prvič vstopi na določeno spletno stran. Spletni strani omogoča, da obiskovalca ob vsaki vrnitvi prepozna, s čimer pripomore k boljšemu delovanju strani in izkušnji uporabnika. Tipičen primer je denimo nakupovalna košarica. Brez piškotka bi se spraznila vsakič, ko bi spletno stran zapustili. Piškotki niso virusi, se ne reproducirajo in načeloma niso škodljivi. 
Zasebnost in piškotki
Je pa moč z njimi analizirati pomet na spletni strani, izvajati napredne oglaševalske tehnike in slediti določenemu uporabniku preko različnih spletnih strani in ustvariti njegov profil, iz katerega so lahko razvidne intimne podrobnosti njegovega življenja. V praksi to prepogosto poteka prikrito, zato v tem smislu piškotki pomenijo poseg v  zasebnost. Prav zato nova zakonodaja uporabo piškotkov omejuje. Jih ne prepoveduje, pač pa zaostruje pravila uporabe. Ključno je, da morajo biti uporabniki spletnih strani s piškotki seznanjeni in da jim mora biti ponujena izbira, ali želijo, da spletna stran na tak način spremlja njihove aktivnosti na spletu.
Nujno potrebni piškotki
Seznam vseh piškotkov, ki se lahko, ni pa nujno, pojavijo na spletnih straneh. Ti piškotki so avtomatično dovoljeni, ker spletne strani brez njih ne delujejo. Ključni so za navigacijo po spletnih straneh in zagotavljajo, da osnovni procesi spletne strani delujejo.

NAVODILA ZA NASTAVITVE PIŠKOTKOV V RAZLIČNIH BRSKALNIKIH, NAJDETE TU: http://civicuk.com/cookie-law/browser-settings 
Piškotki za analitiko
V želji po izboljšanju spletnih vsebin in storitev so lahko v uporabi orodja za spremljanje brskalnih navad posameznikov med obiskom internetnih strani, denimo Google Analytics. Taki piškotki sicer zbirajo anonimne podatke, ki gredo v analizo skupaj s podatki drugih obiskovalcev in služijo ugotavljanju kako se spletna strana uporablja.
Piškotki družabnih medijev
Ti piškotki dovoljujejo povezavo z družabnimi mediji, prijavo na spletno stran s Facebookom in omogočajo objavljanje svojih aktivnostmi na spletni strani na Facebooku, Twitterju in LinkedIna javnost seznanjate s svojimi aktivnostmi na spletu.
Youtube piškotki
Ti piškotki dovoljujejo uporabo podatkov povezanih z uporabnikovim brskanjem po Youtube.
Marketinški piškotki
Ti piškotki omogočajo ugotavljanje ali je uporabnik videl oglasno sporočilo in kdaj ga je nazadnje videl.

SEZNAM PIŠKOTKOV

Ime Piškotka Čas poteka piškotka Namen Domena
f786c1b7912c3c557d44d65c02458f86 TRAJANJE SEJE Osnovno delovanje www.forum-lov.org www.forum-lov.org
_ga 2 LETI Statistika obiska in vedenja uporabnikov Google Analytics
__utma 2 LETI Statistika obiska in vedenja uporabnikov files.bannersnack.com
__utmb 30 MINUT Statistika obiska in vedenja uporabnikov files.bannersnack.com
__utmc TRAJANJE SEJE Statistika obiska in vedenja uporabnikov files.bannersnack.com
__utmz 6 MESECEV Statistika obiska in vedenja uporabnikov files.bannersnack.com
id 2 LETI Statistika ogledov oglasov doubleclick.net
_drt_ TRAJANJE SEJE Statistika ogledov oglasov doubleclick.net
_utma 2 LETI Statistika obiska in vedenja uporabnikov Google Analytics
_utmb 30 MINUT Statistika obiska in vedenja uporabnikov Google Analytics
_utmc TRAJANJE SEJE Statistika obiska in vedenja uporabnikov Google Analytics
_utmv 2 LETI Statistika obiska in vedenja uporabnikov Google Analytics
_utmz 6 MESECEV Statistika obiska in vedenja uporabnikov Google Analytics
PISID 2 LETI Statistika obiska in vedenja uporabnikov .google.com
BEAT 2 URI Statistika obiska in vedenja uporabnikov apis.google.com
HSID 2 LETI Statistika obiska in vedenja uporabnikov .google.com
NID 6 MESECEV Statistika obiska in vedenja uporabnikov .google.com
OTZ 1 MESEC Statistika obiska in vedenja uporabnikov apis.google.com
PREF 2 LETI Statistika obiska in vedenja uporabnikov .google.com
SAPISID 2 LETI Statistika obiska in vedenja uporabnikov .google.com
SID 2 LETI Statistika obiska in vedenja uporabnikov .google.com
SSID 2 LETI Statistika obiska in vedenja uporabnikov .google.com
__jwpusr 1 DAN Osnovno delovanje www.forum-lov.org www.forum-lov.org
PREF 10 LET Uporabniške nastavitve predvajalnika YouTube
reg_ext_ref TRAJANJE SEJE Delovanje Facebook vtičnika Facebook
reg_fb_gate TRAJANJE SEJE Delovanje Facebook vtičnika Facebook
reg_fb_ref TRAJANJE SEJE Delovanje Facebook vtičnika Facebook
use_hitbox TRAJANJE SEJE Statistika obiska in vedenja uporabnikov YouTube
VISITOR_INFO1_LIVE 8 MESECEV Uporabniške nastavitve predvajalnika YouTube
cookieAcceptanceCookie 27 LET Osnovno delovanje www.forum-lov.org www.forum-lov.org
YSC TRAJANJE SEJE Statistika obiska in vedenja uporabnikov YouTube