Večna lovišča

Vir: Janez Černač

Gotovo vas zanima, kakšne so razmere v onostranstvu, kamor nazadnje vsi odidemo, tako verniki vseh vrst, kakor tudi neverni in lovci.

Najboljši vodič po stezicah in stran poteh v nebesih, vicah in peklu ter po večnih loviščih je zagotovo knjižno delo avtorja Janeza Černača s pomenljivim naslovom Večna lovišča in nove zapovedi, hardigata na hamol!
Ponudba za prednaročilo knjige VEČNA LOVIŠČA

Spoznali boste nebeško razkošje stare in nove elite, pa tudi krivične poslednje sodbe, ker dragi odvetniki dosežejo, da gredo najhujši grešniki v sedma ali deveta nebesa, v prenovljenem in razkošnem peklu obesijo pa samo njihove slike. Revne in majhne grešnike kuhajo pa po starem in na živem ognju. V peklu Lucifer z vodstvom živi v bajnem razkošju in v silnem razvratu z grešnicami, kakršnih ni na tem svetu. Po krivem obsojena divja lovca v kotlu s tatinsko obaro, kot se sama ponorčujeta, pa le pretentata peklenščka z izjemnimi recepti za divjačino, da ju spušča iz kotla na lov, vendar se vedno vračata brez plena, ker so uničena in prazna vsa lovišča. Nazadnje se iz obupa vsi trije zapijejo.

Nadangel Mihael ima svoje jate angelov varuhov, ki vohunijo za poštarjem Baltazarjem, ker se preveč zadržuje med lovci zaradi skrivnostne pijače fakober, ko dela poštne usluge med nebesi in večnimi lovišči. Zadeve se hudo zapletejo, ker bi lovci z novimi idejami lahko prehiteli posvet verskih veličin o podnebnih spremembah na Malem Baliju. V lovski koči na Jasi nebeškega miru so namreč zasnovali nove zapovedi, ki naj bi jih sprejel ves svet, namesto desetih božjih zapovedi izpred dva tisoč let, ki so jih vklesali pod Sinajsko goro. Hudičevka za stike z javnostmi v peklu spletkari najgloblje in na najvišji ravni, vendar samo zato, da bi...  

Da bi zvedeli vse to in še več, naročite in berite novo knjigo!

Cena enega izvoda knjige v redni prodaji bo 30 evrov. V prednaročilu pa so znižane cene:

 1.   od 1. izvoda  do 10 izvodov je cena za en izvod _______ 28 evrov
 2.   od 11 izvodov do 20 izvodov je cena za en izvod ______ 26 evrov
 3.   od 21 izvodov do 50 izvodov je cena za en izvod ______ 24 evrov
 4.   od 51 izvodov do 100 izvodov je cena za en izvod _____ 22 evrov
 5.   od 101. izvoda do 150 izvodov je cena za en izvod ____ 20 evrov
 6.   nad 151 izvodov je cena za en izvod ________________ 18 evrov

Naročila sprejemamo:

 • pisno na naslov: Zveza lovskih družin Novo mesto
  Seidlova cesta 6 - 8000 Novo mesto
 • po e - pošti: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
 • po telefonu: Stane Gabrijel 041 - 796 - 149

 • Pisno na naslov: Janez Černač 
  Gorenje 42 - 1332 Stara Cerkev
 • po e - pošti: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
 • po telefonu 041 - 313 - 554

 
Prosimo, da poravnate naročilo knjig na transakcijski račun Zveze lovskih družin Novo mesto, ki je pri Novi ljubljanski banki v Novem mestu s številko: 02970 - 0013170437.

Priloga: Mnenja petih modrih mož.

 
Za ZLD Novo mesto:                                                       Avtor:
Stane Gabrijel                                                                Janez Černač

 

 
Mnenja o knjižnem delu VEČNA LOVIŠČA

 
Martin Hočevar, univ. dipl. prav.:
Leposlovno knjižno delo Večna lovišča lahko mirne duše imenujemo nov in sodoben Etični kodeks varstva narave. Zapisana načela, pobude in predlogi so zagotovo najboljše, kar sem prebral v zadnjih letih za to področje v strokovni in poljudni literaturi. Slehernemu posamezniku ga priporočam v branje, kajti na tem področju mora vsak izmed nas napraviti globok miselni preskok in na teoretični ter praktični ravni vzpostaviti nov, spoštljiv in trajnostni odnos do narave in okolja, do ljudi ter do vsega živega na tem planetu. Večna lovišča zaradi svoje pronicljivosti in izvirnosti zaslužijo, da postanejo obvezno branje, še posebno za vse tiste, ki vedrijo in oblačijo v vladnih palačah pri nas in v širnem svetu.

 
Prof. dr. Marijan Kotar:
Nauk celotne zgodbe je tak, da si večna lovišča - skratka raj - lahko ustvarimo že na Zemlji, to je v našem resničnem življenju. Spremeniti moramo le način našega življenja in obnašanja. Današnja paradigma, ko je dobiček gibalo razvoja in imamo v sebi zakoreninjen pohlep, vodi v katastrofo, to je v pekel. Avtor vidi rešitev v vzpostavitvi novih vrednot, ki se nanašajo predvsem na ohranitev zdravega okolja..Predlaga redefiniranje  Desetih božjih zapovedi, ker so se razmere v zadnjih dveh tisočletjih povsem spremenile. Takratne zapovedi ne zagotavljajo trajnega življenja, ker ne prepovedujejo zločinov proti naravi in ne preprečujejo ljudem, da si ne bi podrejali narave. Nove ekološke zapovedi, ki jih je ravno tako deset, pa zagotavljajo trajnost življenja vsem vrstam in življenjskim skupnostim na našem planetu.


Dušan Egidij Kubot, duhovnik:
Na svetu se je v tisočletjih marsikaj spremenilo. Sedaj je v srcih in glavah zmeda in pomanjkanje vrednot, kar je lahko pogubno za odnose med ljudmi, še posebno pa za razmerja človeka do rabe in ohranjanja narave. Samo to je lahko pojasnilo za vse zablode, ki nas peljejo v pogubo, če ne bomo spremenili sebe, naših namišljenih potreb ter odnosa do drugih in do drugačnih ter do narave. Brez socialne pravičnosti, solidarnosti in vladavine pravih vrednot, ne bo izhoda iz vseh kriz in ne miru na svetu. Toda nova svetovna vojna bi bila tudi zadnja, zato nam napetosti in vojne grozijo, da ne bomo ohranili življenja na našem edinem planetu. Za rešitev teh zapletenih problemov, ko se samo stopnjujejo krivice ter ponižanja in napetosti, so nujne nove etične norme, ki jih moramo sprejeti in uresničevati že sedanji ter še vsi prihodnji rodovi.

 
Bruno Skumavc, gospodarstvenik:
V knjižnem delu Večna lovišča je avtor Janez Černač nadgradil Etični kodeks slovenskih lovcev z zapovedmi za naš čas, ki so nujne za izhod iz usodnih razmer sedanjega časa. Oblikoval in utemeljil je izhodišča za Ekološki etični kodeks Zemljanov.
V lovski koči na Jasi nebeškega miru so lovci primerjali razmere v času, ko je Mojzes vklesal Deset božjih zapovedi, z razmerami današnjih dni, ko so razmere povsem drugačne. Človek je zaradi svoje grabežljivosti zlorabil od Boga dano pravico, da si podredi svet. Zato so lovci sklenili, da je nujno božje zapovedi posodobiti in dopolniti z novimi, ker je le tako upanje, da bi lahko krotili človeško samopašnost in pohlep. V strpnem kresanju mnenj in ostrem nasprotovanju lastnikov nakradenega kapitala ter ob mlačnosti državnih birokracij, so lovci v kamen vklesali Deset novih zapovedi, ki so nove etične norme, saj naj bi jih prevzel ves svet. Ploščo so odkrili lovci, ne boste verjeli, na slovesnosti ob prenovljenem peklu, ko je bil tam dan odprtih vrat.


Franci Šali, literat:
Seveda lovci vedo: iz navideznega onkraj, iz njihovih večnih lovišč, se mora vsa zadeva, se pravi, nova etika ugnezditi v živi človeški skupnosti, v njenih posvetnih inštitucijah, sistemih in organizmih, kamor tudi sodi. Gre torej za sprejem in uzakonitev nove ekološke zavesti človeštva, tako da bi bila ta ne le etična, ampak tudi pravna norma ter ekonomski in socialni odnos pri rabi sredstev dela, pri ustvarjanju dobrin ter pri njihovi pošteni delitvi. Kajti prava večna lovišča in nebesa so na Zemlji, a tudi pekel, gre pa za to, da si ljudje pekla ne bi povzročali.
Človek je pred usodnim izzivom. Njegovo notranje bogastvo naj bi preseglo snovno posedovanje in mu predpisalo izvor in smisel na vrednotah ekološke etike, utemeljeni na ekonomski varnosti in socialni pravičnosti. Če hočemo obstati, druge možnosti tudi nimamo.

Stran je avtorsko zaščitena, vse pravice pridržane © Forum-LOV
Vse vsebine so last avtorjev.

POZOR! Ta stran uporablja piškotke in podobne tehnologije.

S klikom na spodnji gumb soglašate z uporabo piškotkov Več o piškotkih

VREDU

Nova zakonodaja
Spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013, je prinesel nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika. Rok za implementacijo sprememb je 15. junij 2013.
Kaj je piškotek
Piškotek je majhna datoteka sestavljena iz zaporedja črk in številk, ki se naloži na računalnik  obiskovalca, ko ta prvič vstopi na določeno spletno stran. Spletni strani omogoča, da obiskovalca ob vsaki vrnitvi prepozna, s čimer pripomore k boljšemu delovanju strani in izkušnji uporabnika. Tipičen primer je denimo nakupovalna košarica. Brez piškotka bi se spraznila vsakič, ko bi spletno stran zapustili. Piškotki niso virusi, se ne reproducirajo in načeloma niso škodljivi. 
Zasebnost in piškotki
Je pa moč z njimi analizirati pomet na spletni strani, izvajati napredne oglaševalske tehnike in slediti določenemu uporabniku preko različnih spletnih strani in ustvariti njegov profil, iz katerega so lahko razvidne intimne podrobnosti njegovega življenja. V praksi to prepogosto poteka prikrito, zato v tem smislu piškotki pomenijo poseg v  zasebnost. Prav zato nova zakonodaja uporabo piškotkov omejuje. Jih ne prepoveduje, pač pa zaostruje pravila uporabe. Ključno je, da morajo biti uporabniki spletnih strani s piškotki seznanjeni in da jim mora biti ponujena izbira, ali želijo, da spletna stran na tak način spremlja njihove aktivnosti na spletu.
Nujno potrebni piškotki
Seznam vseh piškotkov, ki se lahko, ni pa nujno, pojavijo na spletnih straneh. Ti piškotki so avtomatično dovoljeni, ker spletne strani brez njih ne delujejo. Ključni so za navigacijo po spletnih straneh in zagotavljajo, da osnovni procesi spletne strani delujejo.

NAVODILA ZA NASTAVITVE PIŠKOTKOV V RAZLIČNIH BRSKALNIKIH, NAJDETE TU: http://civicuk.com/cookie-law/browser-settings 
Piškotki za analitiko
V želji po izboljšanju spletnih vsebin in storitev so lahko v uporabi orodja za spremljanje brskalnih navad posameznikov med obiskom internetnih strani, denimo Google Analytics. Taki piškotki sicer zbirajo anonimne podatke, ki gredo v analizo skupaj s podatki drugih obiskovalcev in služijo ugotavljanju kako se spletna strana uporablja.
Piškotki družabnih medijev
Ti piškotki dovoljujejo povezavo z družabnimi mediji, prijavo na spletno stran s Facebookom in omogočajo objavljanje svojih aktivnostmi na spletni strani na Facebooku, Twitterju in LinkedIna javnost seznanjate s svojimi aktivnostmi na spletu.
Youtube piškotki
Ti piškotki dovoljujejo uporabo podatkov povezanih z uporabnikovim brskanjem po Youtube.
Marketinški piškotki
Ti piškotki omogočajo ugotavljanje ali je uporabnik videl oglasno sporočilo in kdaj ga je nazadnje videl.

SEZNAM PIŠKOTKOV

Ime Piškotka Čas poteka piškotka Namen Domena
f786c1b7912c3c557d44d65c02458f86 TRAJANJE SEJE Osnovno delovanje www.forum-lov.org www.forum-lov.org
_ga 2 LETI Statistika obiska in vedenja uporabnikov Google Analytics
__utma 2 LETI Statistika obiska in vedenja uporabnikov files.bannersnack.com
__utmb 30 MINUT Statistika obiska in vedenja uporabnikov files.bannersnack.com
__utmc TRAJANJE SEJE Statistika obiska in vedenja uporabnikov files.bannersnack.com
__utmz 6 MESECEV Statistika obiska in vedenja uporabnikov files.bannersnack.com
id 2 LETI Statistika ogledov oglasov doubleclick.net
_drt_ TRAJANJE SEJE Statistika ogledov oglasov doubleclick.net
_utma 2 LETI Statistika obiska in vedenja uporabnikov Google Analytics
_utmb 30 MINUT Statistika obiska in vedenja uporabnikov Google Analytics
_utmc TRAJANJE SEJE Statistika obiska in vedenja uporabnikov Google Analytics
_utmv 2 LETI Statistika obiska in vedenja uporabnikov Google Analytics
_utmz 6 MESECEV Statistika obiska in vedenja uporabnikov Google Analytics
PISID 2 LETI Statistika obiska in vedenja uporabnikov .google.com
BEAT 2 URI Statistika obiska in vedenja uporabnikov apis.google.com
HSID 2 LETI Statistika obiska in vedenja uporabnikov .google.com
NID 6 MESECEV Statistika obiska in vedenja uporabnikov .google.com
OTZ 1 MESEC Statistika obiska in vedenja uporabnikov apis.google.com
PREF 2 LETI Statistika obiska in vedenja uporabnikov .google.com
SAPISID 2 LETI Statistika obiska in vedenja uporabnikov .google.com
SID 2 LETI Statistika obiska in vedenja uporabnikov .google.com
SSID 2 LETI Statistika obiska in vedenja uporabnikov .google.com
__jwpusr 1 DAN Osnovno delovanje www.forum-lov.org www.forum-lov.org
PREF 10 LET Uporabniške nastavitve predvajalnika YouTube
reg_ext_ref TRAJANJE SEJE Delovanje Facebook vtičnika Facebook
reg_fb_gate TRAJANJE SEJE Delovanje Facebook vtičnika Facebook
reg_fb_ref TRAJANJE SEJE Delovanje Facebook vtičnika Facebook
use_hitbox TRAJANJE SEJE Statistika obiska in vedenja uporabnikov YouTube
VISITOR_INFO1_LIVE 8 MESECEV Uporabniške nastavitve predvajalnika YouTube
cookieAcceptanceCookie 27 LET Osnovno delovanje www.forum-lov.org www.forum-lov.org
YSC TRAJANJE SEJE Statistika obiska in vedenja uporabnikov YouTube