"Jagrska" kalorična bombica
Ledvička in srce muflona
Daleč od zdrave prehrane, ako ravno vse "bio"... Kdaj se pa lahko tudi pregrešimo v slepi tekmi z zdravjem...
Vem, vem, vem! Ne poudarjajte, da je to strup in da se ledvičk ne je, da so filter, da so skupek vsega, kar organizem prečisti... Vse to vem.
Pa vseeno, občasno si lahko privoščimo tudi kaj takšnega. Sam imam itak stas dobro rejenega pujsa tik pred njegovo bridko usodo, kot pa izgled človeka, tako, da se kaj takšnega tudi ne pozna, pa tudi vašim atletskim postavam, ne bo dosti škodilo.
Uporabimo ledvička in srce mlajše živali, mladič ali enoletnik. Sam sem uporabil muflonove. Zrežemo ledvička in srce ter vse prelijemo z mlekom, naj čez noč odleži v hladilniku. |
Na svinjski masti razpustimo dve sesekljani čebuli, pustimo da porjavijo, tik pred zažganjem. Dodamo ledvička in srce, ki jih prej speremo pod tekočo mrzlo vodo, prilijemo malo belega vina in počasi dušimo. Začinimo z domačo "vegeto" (Sem jo že omenil, a še nisem zapisal kako jo pripravim. Enkrat tudi to.), pred koncem popramo z mletim belim poprom in dodamo dve žlici kisle smetane... Pripravljen je zelo okusen, a obenem tudi kaloričen obrok.
|
Pa Dober tek!