Filana paprika
Bulgur, proso, gamberi... in filana paprika
- listki sveže bazilike
Improvizirana priprava bulgurja v džezvi pokriti s skledico |
Medtem, ko sta se bulgur in prosena kaša pripravljala, je nasekljal čebulo in jo stresel na olivca v segreto vok ponev.
uporabljamo razgradljive vrečke za biološke odpadke... |
Čebulo je popražil na zmernem ognju, ko pa je stresel not še gambere, je ponev prestavil na najjačo rinko in odprl na ful. Gamberi namreč spustijo precej tekočine, ki na močnem ognju hitreje izpari.
Gamberi se skrčijo najmanj za trikrat |
Ko je tekočina skoraj povrela, je v posodo dodal nakockane paradižnike ter sesekljan česen, malo zmanjšal ogenj, solil, popral in pražil še dve tri minute.
Nato je v ponev stresel proseno kašo in bulgur, dodal nekaj nacufanih lističev sveže bazilike, vse skupaj dobro premešal in ugasnil plin.
fila je pripravljena |
Pripravljen nadev je bil sam po sebi izvrsten in bi odlično nadomestil kakšno rižoto... Ampak! mi moramo ponucat paprike, in to vso zadevo še izboljša.
Fotr je s filo dobro nabasal vse štiri polovice, in na vrh položil še čepice iz mocarele. Da so paprike lepše stale v pekaču, jim je pomagal z mini nogicami iz zobotrebcev. Potem je dal pekač v pečico, segreto na dobrih 200 ventilatorskih stopinj za dobrih pet minut.
mocareline čepice |
Tudi asistentka minibrlogarica je bila nad nadevom zelo nadušena, in je pridno pomalicala vse, kar je ostalo v ponvi, češ stran pa že ne bomo metal.
asistentka in okuševalka |
Ko se je mozarela slastno obarvala in razlezla, je brlogar vzel pekač iz pečice, in s končnim izdelkom razveselil tudi šefico mati, ki se je ravno takrat vrnila iz službe.
Po dobrih petih minutah v pečici |