Citat Ganges je objavil: Pokaži objave
... Sedaj pa smo tam kjer je nekaj postov nazaj en napisal kako bi se vi počutili, če bi vam vzeli del lovišča. ... Enako je bilo pri tem koliko pritožb je bilo, ko so se lovišča dala zavodu za gozdove ali postala državna lovišča. Vlada je pač odločila in tako je. Zakaj tam vidite problem tukaj pa ne? ...
Pri tem moraš gledati tudi na prvi odvzem. Tistega v letu 1951.
In tega kot pravilno ugotavljaš, je bilo še kar nekaj predvsem v primerih priključitev ali izdajalskih predaj s strani takratnih funkcionarjev v LD-jih v roke državnim loviščem.
In seveda vidimo problem tudi v tem in sem vsaj jaz osebno na to že nekajkrat opozoril. Jaz vidim problem v tem, da se LZS zanima samo za nekatere primere!
Kakorkoli, zgodba z ustanovitvijo lovišča je končana. Pri tem je potrebno pripomniti, da so bila po uvedbi novega zakona ZDLov, ki je uvedel koncesije na novo določena vsa lovišča! V večini primerov so pač ostale meje po starem, a le zaradi dobre volje ministrstva in komisij, ki ni striktno upoštevalo naravnih meja, ki naj bi razmejevala lovišča. Tega časa se menda dobro spomnimo, saj ni tako daleč.


Citat Ganges je objavil: Pokaži objave
... Največ komentarjev pa tukaj podajajo tisti, ki ne poznajo niti enega, niti drugega. ...
Tesno poznavanje zadev te porine v subjektivno ocenjevanje, kar še zdaleč ni dobro. Za čimbolj objektivno oceno se naslanjam na informacije iz katerih izberem dejstva in zavržem navijaštvo. Upam, da bo tako ravnal tudi minister. Špetir bo pa v obeh primerih.