Rezultati 1 do 2 od 2

Tema: Pozdravljeni v področju Dinaricum

  1. #1

    Privzeto Pozdravljeni v področju Dinaricum

    "Dinaricum" je nevladno neprofitno združenje strokovnjakov predvsem raziskovalcev in upravljavcev iz vrst Biotehniške fakultete in Zavoda za gozdove in drugih zainteresiranih posameznikov, ki živijo ali delajo v dinarskem prostoru, oziroma jih problematika tega prostora zanima. Nekatere od njih poznamo tudi po člankih v Lovcu, literaturi in znanstvenih raziskavah divjadi in okolja in tudi predavanjih v organizaciji LZS. Mnogi od njih so tudi člani lovskih družin iz različnih koncev Slovenije.

    Namen tega našega forumskega področja je sodelovati s strokovnjaki, in skupaj z njimi informirati o posameznih problemih lova oziroma upravljanja s prostoživečimi živalmi in tako poiskati tista področja na katerih se lahko najdemo in naredimo skupaj nekaj dobrega za živali.

    K objavljanju predvsem postavljanju vprašanj ste tu so vabljeni vsi lovci, sposobni kulturne, argumentirane in spoštljive komunikacije, ostale prosim da se vzdržijo!
    Namen področja Dinaricum je postavljanje odkritih neprovokativnih vprašanj, pojasnevati in izobraževati!
    --------------------------------------------------------
    Vesel sem, ko me ljudje opravljajo za hrbtom. Takrat vem, da sem korak pred njimi.


  2. #2

    Privzeto Predstavitev društva Dinaricum

    Predstavitev Društva Dinaricum!


    Društvo za ohranjanje, raziskovanje in trajnostni razvoj Dinaridov "Dinaricum" je nevladno neprofitno združenje strokovnjakov in drugih zainteresiranih posameznikov, ki živijo ali delajo v dinarskem prostoru, oziroma jih problematika tega prostora zanima.
    Dinaridi so območje izjemne naravne vrednosti, kljub temu pa so v evropskem prostoru razmeroma slabo poznani, kar otežuje uspešno promocijo in trajnostni razvoj te regije. Z vključevanjem Slovenije in kmalu tudi Hrvaške v Evropsko unijo postajajo Dinaridi del evropskega prostora. Zato smo oblikovali pobudo, da se posamezniki iz različnih strok povežemo, postanemo strokovno močni in poskusimo pomembno vplivati na nadaljnji razvoj tega prostora. Člani Društva Dinaricum iščemo poti trajnostnega razvoja, izboljšanja dobrobiti prebivalstva, ob tem pa tudi ohranjanja izjemne naravne vrednosti območja.



    Vir: Spletna stran www.dinaricum.si
    --------------------------------------------------------
    Vesel sem, ko me ljudje opravljajo za hrbtom. Takrat vem, da sem korak pred njimi.


Pravila objavljanja

  • Ti ne moreš objavljati novih tem
  • Ti ne moreš objaviti odgovora
  • Ti ne moreš objavljati priponk
  • Ti ne moreš urejati svojih objav
  •