Stran 5 od 6 PrvaPrva 123456 ZadnjiZadnji
Rezultati 41 do 50 od 53

Tema: Obiski šol in vrtcev

 1. #41
  Član od
  Jul 2012
  Lokacija
  Vrbljene
  Prispevki
  486

  Privzeto

  V mesecu marcu smo se na pobudo moje hčerke Leje, člani LD Tomišelj organizirali in se z rahlo negotovostjo odločili, da predstavimo lovstvo in nasploh delo slovenskega lovca najbolj zahtevni publiki. Najprej smo obiskali podružnično šolo Tomišelj, kjer smo se predstavili učencem 1., 2. in 3. razreda ter dvema skupinicama iz vrtca. Ker dober glas seže v deveto vas, smo takoj naslednji dan dobili povabilo, da bi se predstavili tudi v podružnični šoli Iška vas, kjer so nas poslušali učenci 1., 2. in 3. razreda. Obe podružnični šoli spadata pod okrilje OŠ IG. Kljub temu, da nam vreme obakrat ni bilo ravno naklonjeno, smo se odločili, da lovstvo oziroma lovca predstavimo zunaj, pod zelo prikladnimi nadstreški. Prijetno smo bili presenečeni nad gostoljubnostjo do nas, še najbolj pa nad mladimi nadobudneži, ki so izstreljevali vprašanja enega za drugim. Vprašanja so bila različna, na njih pa smo odgovarjali z vso resnostjo. S seboj smo pripeljali veliko rekvizitov, vsi pa povezani z lovom. Lovsko orožje, tri daljnoglede, 2 lovska roga in nekaj piščali za klic. Seveda smo prinesli tudi nekaj kožuhov, preparirano vidro,preparirano mlado nutrijo in celo prepariranega medveda, ki je bil poleg mojega štirinožnega lovskega pomočnika Ahila, glavna zvezda obiska.
  Zahvaljujemo se vsem ki so kakorkoli pripomogli pri izvedbi projekta. Hvala učiteljicam obeh PŠ za sproščen pogovor ob kavici na koncu obiska. Zahvala gre seveda tudi LZS in novemu predsedniku mag. Ladu Bradaču, ki je poskrbel da smo svoj projekt izpeljali močno oboroženi z promocijskim materialom LZS, ki so ga bili veseli tako otroci kakor tudi učitelji-ce.
  Med pogovorom, ki je sledil po obeh obiskih, smo se odločili, da učence in otroke iz vrtca gotovo še obiščemo. Vsi skupaj smo se veliko naučili.
  Click image for larger version. 

Name:	SKIŠKA VAS DSC01158[1].jpg 
Views:	95 
Size:	297.9 KB 
ID:	16033Click image for larger version. 

Name:	IMG_3440m (2).jpg 
Views:	95 
Size:	218.5 KB 
ID:	16034

 2. #42
  Član od
  May 2008
  Lokacija
  Moravška dolina
  Prispevki
  449

  Privzeto

  pohvalno

 3. #43

  Privzeto

  Odlično, lepo je prebrati tudi take aktivnosti.

 4. #44

  Privzeto

  Lepo in zanimivo.
  Pri nas smo se lotili vsega brez trofej in slikami iz narave na malce drugačen način, a vseeno ista tematika. Sedaj imajo otroci igro Črnega Petra z motivi LZS.

  http://www.mojaobcina.si/litija/novi...in-smreko.html

 5. #45

  Privzeto Tako si naju s psom je predstavljal eden izmed otrok iz vrtca

  Click image for larger version. 

Name:	Slika Maks.jpg 
Views:	80 
Size:	40.6 KB 
ID:	16038

 6. #46

  Privzeto

  Tudi v naši LD se trudimo s predstavitvami otrokom. Tako že leta hodimo na obiske v vrtec. Letos je ta čast doletela mene in moram povedat , da tako sproščujočega in prijetnega dopoldneva že dolgo nisem imel. Lani pa smo zadevo nadgradili tudi obiskom osnovnošolcev na lovski koči v okviru njihovega naravoslovnega dne. Tudi za letos že pripravljamo program aktivnosti, da naše delo in poslanstvo čim bolj približamo otrokom.

  http://210.gvs.arnes.si/wordpress/?p=9504

 7. #47

  Privzeto

  Sem našel temo, pa bom še jaz prilepil povezavo kako sem predstavljal del naših dejavnosti. Predstavil sem le tisto, kar se mi zdi najbolj primerno prikazati publiki takšne starosti...

  http://www.mojaobcina.si/litija/novi...in-smreko.html

 8. #48

  Privzeto

  Pred dnevi smo pri nas naredili izračun povprečne starosti lovcev in smo še s številkami podkrepili ugotovitev, da nas brez podmladka čakajo težki časi.
  Kakšne so vaše izkušnje z iskanjem podmladka? Je obiskovanje šol in vrtcev kje obrodilo kakšne sadove?
  Last edited by TaSl; 5. February 2017 at 16:20.

 9. #49
  Član od
  Dec 2007
  Lokacija
  NeverLand
  Prispevki
  104

  Privzeto

  Citat TaSl je objavil: Pokaži objave
  Pred dnevi smo pri nas naredili izračun povprečne starosti lovcev in smo še s številkami podkrepili ugotovitev, da nas brez podmladka čakajo težki časi.
  Kakšne so vaše izkušnje z iskanjem podmladka? Je obiskovanje šol in vrtcev kje obrodilo kakšne sadove?
  Me veseli, da se še kdo zaveda razsežnosti problema. Že osnovna matematika pove, da tiste lovske družine, ki imajo danes 30 članov z 80 odstotki članstva starega okoli 60 let (in teh ni malo), da bo zadeva že čez 10 let kolapsirala. Nekaterim ne bo pomoči, ker so vlak, da bi kaj spremenili že zamudili, tudi če danes obrnejo trend na bolje. Čestitke pa tistim, ki se še trudite, da v svoje vrste še pridobite nove mlade sile.

 10. #50

  Privzeto

  Bravo. Lepo je videti, da se dogaja.

  Kar se tiče povprečne starosti ... je pa zadeva že kolapsirala. O tem smo sicer že govorili (pisali) pred časom.

  Na zvezi se je šele sedaj, v zadnjem času začelo bolj delati na mladih. Žal je preveč odprtih vprašanj, ki zahtevajo konkretne odgovore.

  Zakaj je kolapsirala pa bi podal moje videnje. Obisk v vrtcu ali OŠ je seveda pomemben zaradi zavedanja kaj so lovci, a je za pomladitev LD malo pomemben - do članstva mine več kot 10 let, interes se vmes lahko zamenja... Za pomladitev so bistvene srednje šole. Tu pa je treba biti previden, priti v šolo in novačiti mlade je kontraproduktivno. Treba je postopno, kar pomeni zopet seznanjanje ... kar vzame kakih pet let.

  Za konec pa češnjica na torti. Trudiš se po najboljših močeh, mladi izrazijo voljo in naletijo na skrbno zaklenjena vrata LD. Morda potrkajo še na sosednja... lahko pa jih ustavi že kar modelni odgovor - še nimaš 18 let.

  Dokler lovske družine ne bodo na široko odprle vrat in sprostile vstopa in lova, bodo vse dejavnosti zaman. Žal je takih družin preveč. Škoda da se sploh imenujejo družine.

  Lovske družine in področne zveze bi morale biti tiste, ki bi narekovale dejavnosti v tej smeri in ne obratno.

Stran 5 od 6 PrvaPrva 123456 ZadnjiZadnji

Pravila objavljanja

 • Ti ne moreš objavljati novih tem
 • Ti ne moreš objaviti odgovora
 • Ti ne moreš objavljati priponk
 • Ti ne moreš urejati svojih objav
 •