PDA

View Full Version : Prva pomoč...

evidma2
09-03-08, 11:44
Imam novi dnevnik za lovske pripravnike... in lahko rečem, da je ena velika katastrofa! v njem samo piše kaj naj bi imel, hkrati pa ni zraven nobenih navodil (npr. v dnevniku je prostora za vpis 3x ocenjevanje trofej, 3x kinološke prireditve... hkrati pa nobenih navodil koliko je potrebno opravit tega.) V prejšnjem devniku je bilo jasno zapisano koliko česa...

In ena izmed zadev je tudi prva pomoč! a kdo ve kako je kaj s tem?

LP
Emanuel I

Kolovski
09-03-08, 11:55
PP nardiš v sklopu predavanj in izpitov (vsaj mi smo jo - pri preizkusu varnega ravnanja z orožjem).

Ganges
09-03-08, 11:55
Moraš obiskati lokalno ocenjevanje trofej in 2 kinološki prireditvi na katerih dobiš žige, da si bil prisoten in podpis. Prva pomoč se opravlja, ko je tečaj za varno ravnanje z orožjem, kar je že v prvem letu pripravniškega staža (torej pred začetkom rednih predavanj). Lani sta v naši ZLD ta tečaj in prva pomoč bila meseca junija ali julija. To pa je bilo pred prirpavami za teoretični del izpita zato, da so pripravniki lahko že prej nabaili orožje.

lp

n44p.
03-01-09, 19:05
glede PP...

sj večna jih že naredi ko dela izpit za avto...a to ni dovolj...?

dolgin
03-01-09, 19:23
Ne,PP se opravlja v sklopu rednih predavanj za lovski izpit! Ni vse isto,če te zadane kugla,kot če te povoz avto......

lp

n44p.
03-01-09, 19:54
jah to je pa tut res..:D

teohafy
04-01-09, 01:08
Meni se zdi,da je dosti premalo poudarka na prvi pomoči, kot bi bilo potrebno. Zato sem se odločil, da bom v kolikor se bo vodstvo strinjalo vsako leto pred lovno sezono, pripravil kratko predavanje o osnovah prve pomoči, saj se veliko ljudi sploh ne znajde, ko pride do krizne situacije. Pri lovu pa se lahko zgodi marsikaj od infarkta, strelne rane, zlomov.... Mislim, da tega nikoli ni dovolj in je treba čim večkrat obnavljat znanje.

Tine
07-01-09, 18:24
Meni se zdi,da je dosti premalo poudarka na prvi pomoči, kot bi bilo potrebno. Zato sem se odločil, da bom v kolikor se bo vodstvo strinjalo vsako leto pred lovno sezono, pripravil kratko predavanje o osnovah prve pomoči, saj se veliko ljudi sploh ne znajde, ko pride do krizne situacije. Pri lovu pa se lahko zgodi marsikaj od infarkta, strelne rane, zlomov.... Mislim, da tega nikoli ni dovolj in je treba čim večkrat obnavljat znanje.

Se strinjam. Tega ni nikoli preveč (pa čeprav sem jo opravljal za avto, gasilca). Samo pri tej prvi pomoči mi gre samo nekaj v nos.

Opravlajmo jo enkrat v življenju :icon_arrow: posledično veliko pozabimo :icon_arrow:zato takrat ko je treba veliko ljudi zgrabi panika in ne vedo kako reagirati :icon_arrow: posledično več škode kot dobička!

Bi bilo za razmislit o dokazovajnu znanja vsakih 2-5 let.

Da bi bili bolj natrenirani in bi lažje ušli paniki.
Isto je pri gasilcih. Če ne veš kako se stvari streže, ne boš nič opravil!