Janijeva zahvala

Napisal Jani Šivc vir: strelci-lovci.si.

Ko ostaneš brez besed in lahko rečeš le – hvala dragi prijatelji!

…in ta beseda ti potem še dolgo odzvanja v ušesih in globoko preplavi telo prav do zadnjega končiča…in, ko se orosi oko, ko je v grlu cmok… še toliko lepega bi rad na tisti dan povedal prijateljem…

 Odločitev, da se pred leti "reaktiviram" v lovske vrste se je neštetokrat izkazala kot prava, ne samo prava ampak 100% prava. Prvi "koraki" v članstvu zelene bratovščine so se pričeli na začetku devetdesetih v zelo prijetni LD Tomišelj. Že takrat mi zdravje ni najbolj služilo in ker ni nič kazalo na bolje sem se odločil, da članstvo prekinem.

A saj veste. Ko enkrat okusiš čar lova in če je v tebi vsaj malo pravega "jagra" potem te srce venomer vleče nazaj. Nazaj v gozd, nazaj med lovsko tovarišijo. Tako sem se v letu 2008 včlanil v Ižansko lovsko družino. Da smo v teh letih postali tovariši je ta beseda premalo. Postali smo prijatelji, res pravi prijatelji. Lovska "sredina" v katero bi se brez trenutka oklevanja včlanil še stokrat če bi bilo potrebno.

S posebno radostjo s strelsko ekipo tekmujemo v lovskem strelstvu. Streljanje ima v mojem življenju namreč prav posebno mesto. Nikoli mi ni bilo žal ne sobote, ne nedelje, ne kilometrov in ne denarja, le, da sem bil, sem in upam, da bom tudi v bodoče v odlični družbi. Imel sem priložnost spoznati res čudovite ljudi.

Nekoč sem na tem strelskem portalu že napisal, da resnično uživam, ko se takole dobimo na naših lovskih tekmah. Ko ob nedeljah že zgodaj dopoldne zagledaš cel kup lovskih tovarišev strelcev, zavedajoč se, da v nikomur ne vidiš konkurenta, ampak v vsakemu prepoznaš le plemenitega tovariša in odličnega športnika. Eden teh je zagotovo Peter Flis, ki je v mojih očeh za naše preljubo lovsko strelstvo storil ogromno, res ogromno. S Petrom sva se že pred leti spoznala in spoprijateljila in ko je izvedel, da mi novembrska nevihta in ujma res nista prizanesli je stopil v akcijo. Poleg ostalih so mi pri sanaciji najbolj pomagali lovski tovariši moje matične LD. Neizmerno sem hvaležen vsem in vsakemu posebej.

Pred koncem leta ko sva se s Petrom srečala na tekmi je vprašaj: "Te je res zalilo". Prikimal sem mu in že mi izgine izpred oči. Pomešal se je med množico strelcev, a že čez nekaj trenutkov prišel do mene in dejal: "Januarja bo tekma, katere izkupiček bo namenjen tebi! O.K?".

Kmalu za tem je bilo na tem portalu že objavljeno vabilo na dobrodelno tekmo z datumom 25. januar.

Tega dne sta me na tekmo peljala lovska prijatelja Tone in Matjaž. Že zgodaj smo se odpravili proti Lukovici (LD Lukovica je za tekmo odstopila svoje strelišče – možje tisočkrat hvala!!!). Na avtocesti opazim kolega v njegovem kombiju pa polno ozvočenja. (z Borutom sva namreč doga leta sodelovala, ko sem po Sloveniji napovedoval in vodil razne prireditve). Niti v sanjah si nisem mislil, da gre prav na "mojo" tekmo, le Matjaž se mi je malce čudno smehljal. (Kasneje sem videl, da so vsi vse vedeli – razen mene).Pri enem od odcepov v avtu zagledam lovske tovariše naše LD (Zlatko, Janez, Bojan) – Kam pa oni. Pa menda ja ne na tekmo.

Ko smo prispeli mi je kmalu postalo vse jasno. Borut je že "raztovarjal" in postavljal ozvočenje, fantje in dekleta so iz vseh strani prinašali to in ono za nemoten potek tekme. Toni (domači starešina) je imel polne roke dela, prav tako njegovi sotovariši. Stal sem pred vhodom v kočo in nisem mogel verjeti svojim očem. Iz vznožja doline so prihajali strelci kar v koloni. Avto za avtom, avto za avtom. Peter me je potrepljal po ramenu in vprašal: "Jani te kaj zebe?" 
"Tudi če bi bilo -20°C človeka ob takem prizoru pri srcu greje!". – Da, toliko plemenitih lovcev strelcev mi je ponudilo roko pomoči! Za pomoč je Peter s seboj pripeljal tudi strica in hčerko Majo. Oba sta cel dan zunaj na mrazu urejala štartnine in ostalo, zato jima iz srca hvala. Prijateljica Tina je cel dan vodila zapisnike rezultatov, fantje so v "kuhinji" pripravljali specialitete in dobro kapljico, gospe so napekle slaščice…pa saj ni da bi človek govoril – da se ti kar samo smeje ob taki organizaciji.
Dan se je krepko prevesil, ko je šla tekma h koncu in Peter je na koncu poskrbel tudi za prečudovite nagrade sponzorjev (bolje rečeno) prijateljev.

In ko sva v zaključnih govorih hotela oba še veliko povedati v danem primeru (vsaj zase) lahko rečem, da beseda včasih ostane v grlu in kar ne more z jezika in KO OSTANEŠ BREZ BESED IN LAHKO REČEŠ LE – HVALA DRAGI PRIJATELJI!

HVALA!!
 
Članom LD Lukovica za vso opravljeno delo, izposojo strelišča in nadvse topel sprejem in vse ostalo
Družini Smonkar za čudovit nov štedilnik
Trgovini Lovec Grosuplje oz. prijatelju Davorinu Marinču za golobe in…
Turistični kmetiji "pr´Anžič" za kruh in druge dobrote
Janezu Žurgi za vrhunsko dobro dolenjsko kapljico
Jožici (Petrovi lepši polovici) za vseh sto in toliko muffinov
Petru za čudovito sliko (ki jo sedaj na zadnji strani krasi 105 podpisov čudovitih ljudi!!!)
Prijatelju Marjanu "Forum lov". Marjan Hvala za vse kar si "zrihtal"
Milanu Šilcu za vse lepe praktične nagrade
Bojanu Križnarju za podarjene naboje
Andreju Aubrehtu za prelepo uro. (že krasi steno v prenovljeni sobi!)
LD Krvavec za golobe (Hvala Rok in ostali)
Boštjanu za res prima skuhane klobase in vrhunskega "kuhančka"
Vinku, Petrovem stricu, Maji in Tini za vso pomoč!
Branku (skoraj ni videl belega dne, ker je bil ves čas v bunkerju)
Tonetu in vsem odtalim sodnikom
Podjetju Slatner (dobremu prijatelju Petru Slatnerju) za denarna sredstva
Strelskemu portalu (Jok in ostali- hvala 100 krat) za denarna sredstva
… in vsem ostalim, ki ste kakorkoli pomagali
 
Čisto na koncu pa bi se iz dna srca rad zahvalil tebi Peter. Hvala za vse, za vso materialno in moralno podporo, hvala za vsak iskren stisk roke. Še enkrat si dokazal, da si velik človek.
 
Čeprav je v takšnih situacijah težko, je pa kljub vsemu veliko lažje, ko vidiš, da imaš ob sebi tako plemenite ljudi kot ste vi drage lovske prijateljice in prijatelji!
 
Jani Šivc

 

op. ur.: Izvirni članek in dodatne fotografije si oglejte na: http://www.strelci-lovci.si/

Stran je avtorsko zaščitena, vse pravice pridržane © Forum-LOV
Vse vsebine so last avtorjev.

POZOR! Ta stran uporablja piškotke in podobne tehnologije.

S klikom na spodnji gumb soglašate z uporabo piškotkov Več o piškotkih

VREDU

Nova zakonodaja
Spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013, je prinesel nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika. Rok za implementacijo sprememb je 15. junij 2013.
Kaj je piškotek
Piškotek je majhna datoteka sestavljena iz zaporedja črk in številk, ki se naloži na računalnik  obiskovalca, ko ta prvič vstopi na določeno spletno stran. Spletni strani omogoča, da obiskovalca ob vsaki vrnitvi prepozna, s čimer pripomore k boljšemu delovanju strani in izkušnji uporabnika. Tipičen primer je denimo nakupovalna košarica. Brez piškotka bi se spraznila vsakič, ko bi spletno stran zapustili. Piškotki niso virusi, se ne reproducirajo in načeloma niso škodljivi. 
Zasebnost in piškotki
Je pa moč z njimi analizirati pomet na spletni strani, izvajati napredne oglaševalske tehnike in slediti določenemu uporabniku preko različnih spletnih strani in ustvariti njegov profil, iz katerega so lahko razvidne intimne podrobnosti njegovega življenja. V praksi to prepogosto poteka prikrito, zato v tem smislu piškotki pomenijo poseg v  zasebnost. Prav zato nova zakonodaja uporabo piškotkov omejuje. Jih ne prepoveduje, pač pa zaostruje pravila uporabe. Ključno je, da morajo biti uporabniki spletnih strani s piškotki seznanjeni in da jim mora biti ponujena izbira, ali želijo, da spletna stran na tak način spremlja njihove aktivnosti na spletu.
Nujno potrebni piškotki
Seznam vseh piškotkov, ki se lahko, ni pa nujno, pojavijo na spletnih straneh. Ti piškotki so avtomatično dovoljeni, ker spletne strani brez njih ne delujejo. Ključni so za navigacijo po spletnih straneh in zagotavljajo, da osnovni procesi spletne strani delujejo.

NAVODILA ZA NASTAVITVE PIŠKOTKOV V RAZLIČNIH BRSKALNIKIH, NAJDETE TU: http://civicuk.com/cookie-law/browser-settings 
Piškotki za analitiko
V želji po izboljšanju spletnih vsebin in storitev so lahko v uporabi orodja za spremljanje brskalnih navad posameznikov med obiskom internetnih strani, denimo Google Analytics. Taki piškotki sicer zbirajo anonimne podatke, ki gredo v analizo skupaj s podatki drugih obiskovalcev in služijo ugotavljanju kako se spletna strana uporablja.
Piškotki družabnih medijev
Ti piškotki dovoljujejo povezavo z družabnimi mediji, prijavo na spletno stran s Facebookom in omogočajo objavljanje svojih aktivnostmi na spletni strani na Facebooku, Twitterju in LinkedIna javnost seznanjate s svojimi aktivnostmi na spletu.
Youtube piškotki
Ti piškotki dovoljujejo uporabo podatkov povezanih z uporabnikovim brskanjem po Youtube.
Marketinški piškotki
Ti piškotki omogočajo ugotavljanje ali je uporabnik videl oglasno sporočilo in kdaj ga je nazadnje videl.

SEZNAM PIŠKOTKOV

Ime Piškotka Čas poteka piškotka Namen Domena
f786c1b7912c3c557d44d65c02458f86 TRAJANJE SEJE Osnovno delovanje www.forum-lov.org www.forum-lov.org
_ga 2 LETI Statistika obiska in vedenja uporabnikov Google Analytics
__utma 2 LETI Statistika obiska in vedenja uporabnikov files.bannersnack.com
__utmb 30 MINUT Statistika obiska in vedenja uporabnikov files.bannersnack.com
__utmc TRAJANJE SEJE Statistika obiska in vedenja uporabnikov files.bannersnack.com
__utmz 6 MESECEV Statistika obiska in vedenja uporabnikov files.bannersnack.com
id 2 LETI Statistika ogledov oglasov doubleclick.net
_drt_ TRAJANJE SEJE Statistika ogledov oglasov doubleclick.net
_utma 2 LETI Statistika obiska in vedenja uporabnikov Google Analytics
_utmb 30 MINUT Statistika obiska in vedenja uporabnikov Google Analytics
_utmc TRAJANJE SEJE Statistika obiska in vedenja uporabnikov Google Analytics
_utmv 2 LETI Statistika obiska in vedenja uporabnikov Google Analytics
_utmz 6 MESECEV Statistika obiska in vedenja uporabnikov Google Analytics
PISID 2 LETI Statistika obiska in vedenja uporabnikov .google.com
BEAT 2 URI Statistika obiska in vedenja uporabnikov apis.google.com
HSID 2 LETI Statistika obiska in vedenja uporabnikov .google.com
NID 6 MESECEV Statistika obiska in vedenja uporabnikov .google.com
OTZ 1 MESEC Statistika obiska in vedenja uporabnikov apis.google.com
PREF 2 LETI Statistika obiska in vedenja uporabnikov .google.com
SAPISID 2 LETI Statistika obiska in vedenja uporabnikov .google.com
SID 2 LETI Statistika obiska in vedenja uporabnikov .google.com
SSID 2 LETI Statistika obiska in vedenja uporabnikov .google.com
__jwpusr 1 DAN Osnovno delovanje www.forum-lov.org www.forum-lov.org
PREF 10 LET Uporabniške nastavitve predvajalnika YouTube
reg_ext_ref TRAJANJE SEJE Delovanje Facebook vtičnika Facebook
reg_fb_gate TRAJANJE SEJE Delovanje Facebook vtičnika Facebook
reg_fb_ref TRAJANJE SEJE Delovanje Facebook vtičnika Facebook
use_hitbox TRAJANJE SEJE Statistika obiska in vedenja uporabnikov YouTube
VISITOR_INFO1_LIVE 8 MESECEV Uporabniške nastavitve predvajalnika YouTube
cookieAcceptanceCookie 27 LET Osnovno delovanje www.forum-lov.org www.forum-lov.org
YSC TRAJANJE SEJE Statistika obiska in vedenja uporabnikov YouTube