Prvi Bobrov memorial je za nami

 Avtor : Skerl Miha

Prvi Bobrov memorial je za nami

Tudi vreme in ne ravno najboljši termin nas ne ustavi

Kljub povodnji smo se tako kot vsako leto srečali na strelišču LD Krka in se prijateljsko pomerili v strelskih spretnostih.

Kot vselej drugače od standardnih strelskih prireditev  in tokrat prvič pod novim imenom in v spomin na našega preminulega člana. Ponovno smo se prepričali, da nas druži tovarištvo in nam dobre volje kljub zelo slabem vremenu na manjka.

Bober pozdravljen, pridi bova malo poklepetala o letošnjem srečanju na Krki. Saj vem da si bil tam, te je bilo čutiti in prav toplo je bilo pri srcu ko so se te spomnili tudi tisti, ki so te videli samo enkrat ali pa celo nikoli. Slišati je bilo » čakaj ali ni bil to tisti, ki je na prvi Krki prinesel obeske pa pokal in knjigo? Seveda meni je podaril čudovito pohodno palico z jelenjim rogom na vrhu. Veš kako lepo sede puška nanjo. Ja lani sem z nje streljal srnjaka. Škoda da ga ni več med nami.« No tu pa so se zmotili saj si bil tam in prijatelji smo se podpisali v tvojo spominsko knjigo in pokal so že drugič zaporedoma odnesli  marostarji. Bo treba sestaviti ekipo ki jih bo naslednje leto premagala. Kot veš gre pokal za tretjo zaporedno zmago v trajno last ekipe in kdo bo naredil novega??? No ja, če se to zgodi bomo poiskali umetnika, ki bo po tvojem vzorcu in tehniki poskušal doseči vsaj približek tvoji umetnini. Malo pa me vleče, da bi pokal vzel iz obtoka in ga dal restavrirati, zaščititi in postaviti v forumske prostore kot našo ikono. Veš smo ga morali že enkrat zlepiti ker je narejen iz stoletnega lesa in se je razsušil. Kot veš so to soboto potekala izbirna tekmovanja v lovskem streljanju za državno prvenstvo in zato je manjkalo kar nekaj strelcev, ki bi sicer prišli pa vendar se nas je zbralo kar lepo število.

Vreme nam je tokrat zagodlo da še nikoli tako, saj je dež padal celi ljubi božji dan. Že zjutraj smo postavljali plahte in šotore v dežju in roko na srce to niti ni bila lahka naloga. Ja vem, fotke so letos zelo skope, ampak moraš razumeti, da so boljši aparati ostali na suhem in da je tekma potekala hitro in zato tudi ni bilo časa prav veliko fotografirati. Strelci pa tudi nismo imeli s seboj spremstva žena in prijateljev, ki so slikali v preteklosti. Tudi tekme na glinaste golobe ni nihče slikal saj smo streljali vzporedno z njo. Najhujše pa je to, da sem zaman treniral in popokal kup municije v dobri veri, da bom na risanici dosegel viden rezultat, saj je ta disciplina zaradi akvarija v zraku odpadla in smo jo nadomestili z streljanjem  z malokalibrsko puško v dimu.

Ja dobesedno v dimu. Streljalo se je namreč z nekakšne preže, ki je v sami baraki in jo imajo lokalni lovci postavljeno za posebne priložnosti. Če pa zraven barake zakuriš ogenj se dim veselo kadi ravno na prežo. Zanimiva zadevca, ki pa je navdušila vse. Ja in veš Bober, ko so pravi prijatelji izpolnili dolžnost do svojih LDjev in odpokali izbirna tekmovanja drugje so prišli in odstreljali še tvojo tekmo. »Da bi zamudil forumsko tekmo?? To bi bilo bogoskrunje« je rekel Ciril in kasneje kot nagrado za prvo mesto v kombinaciji odnesel prekrasno sliko merjasca. Ja letos je bila le prva nagrada zares bogata vse ostalo pa pač priročno in kar se je pač našlo. Tukaj se je še posebno izkazal ZR7 saj je imel pri polovici nagrad zraven vsaj prste, če že ne cele roke. No tudi Trgovina Truden, Srna doo, in nekaj prijateljev je prispevalo po zmožnostih.

Največja novica vsaj zame pa je, da je forumaški podmladek, tu mislim na najbolj zagreta mladinca Youngsterja in Veperčka  prvič odstreljala  celoten program vključno z golobi. Youngster je začel kar z lovskim položajem in od desetih golobov zadel sicer enega, vendar samostojno brez inštruktorja za hrbtom (sicer pod budnim očesom sodnika) opravil z tekmo. Veperček pa je za prvič sicer revež sam ker ni bilo strelcev za celo serijo in pod mojim neposrednim nadzorom iz športnega položaja zadel kar šest golobov od desetih in priznam da so se mi orosile oči. Skratka, sedaj obstaja kot stalna ekipa prva družinska in sicer Veper, Veprica in Veperček. Sicer težko da bo kmalu konkurenčna za vidne uvrstitve pa vendar se bomo trudili po svojih močeh. Ja da ne pozabim povedati, da je Kolovski malo povečal Gorenjsko saj je po telefonu prijatelju sporočil, da se nahaja na Krki "malo pred Dolenjsko" je dejal ob vse splošnem krohotu tistih ki so ga slišali.

Jakec je skuhal lovski golaž, ki je kmalu našel pravo pot v lačne želodce in požel komentarje kot so super, zelo dober, fino in tako naprej. Po streljanju  se je odprlo tudi nekaj močnejših steklenic, drugače pa je ljudstvo posegalo po brezalkoholnih pijačah. Rezultati kot vsako leto nadpovprečno dobri in priznani od renomiranih strelcev in tekmovalcev.

 

Ekipno:

prvo mesto: TOMIŠELJ v sestavi Kraljič, Baškovč, Kramar    976 točk

drugo mesto:  VESELI VENTILČKI v sestavi Jok, Krogla1, Kolovski   905 točk

tretje mesto:  HLADILNIK 1 v sestavi Damijan, Kastelic,Ata   889 točk.

  

Kratka cev:

prvo mesto: Krogla 1  99 točk

drugo mesto: Jakec   92 točk

tretje mesto:Baškovč  91 točk

 

MK v dimu:

prvo mesto: Jok  96 točk

drugo mesto: Damijan 92 točk

tretje mesto: 6BR 92 točk

 

MK ob kolu:

prvo mesto: Ostrostrelec Pero 91 točk

drugo mesto: Baškovč  88 točk

tretje mesto:  Kraljič 88 točk

 

Glinasti golobi:

prvo mesto:Damijan  9 golobov

drugo mesto: Ostrostrelec Pero 8 golobov

tretje mesto: 6 BR  8 golobov

 

Kombinacija:

prvo mesto: Baškovč  345 točk

drugo mesto: Ostrostrelec Pero 334 točk

tretje mesto: 6 BR 322 točk.

 Tako Bober, počasi se bom poslovil in kot sem ti obljubil te bom vsake toliko povabil s seboj na spehod, zalaz ali pa na prežo, kjer bova lahko še kakšno rekla in se spomnila, kako bi bilo če bi bilo. Marsikatero krepko sva razdrla skupaj in onstranstvo nama pa že ne bo preprečilo, da ne bi še kakšne. In da veš, salva inmemoriam na koncu srečanja je letos zadonela še posebno slovesno saj je imela prvič pravi namen. Mogoče je tudi to vzrok, da nas je, ko smo ostali le še Veprovi in pa Tona Erjavec prišla iz luknje pod bunkerjem pozdravit mama medvedka z mladiči. Ne vem koliko je v tem slučaja, vendar sam sem prepričan da si nam hotel nekaj sporočiti preko te veličastne živali.

 Bober se vidimo drugo leto na Krki kot si dejal, tudi Anton je rekel tako ko sva si letos stisnila roke. 

 

Stran je avtorsko zaščitena, vse pravice pridržane © Forum-LOV
Vse vsebine so last avtorjev.

POZOR! Ta stran uporablja piškotke in podobne tehnologije.

S klikom na spodnji gumb soglašate z uporabo piškotkov Več o piškotkih

VREDU

Nova zakonodaja
Spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013, je prinesel nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika. Rok za implementacijo sprememb je 15. junij 2013.
Kaj je piškotek
Piškotek je majhna datoteka sestavljena iz zaporedja črk in številk, ki se naloži na računalnik  obiskovalca, ko ta prvič vstopi na določeno spletno stran. Spletni strani omogoča, da obiskovalca ob vsaki vrnitvi prepozna, s čimer pripomore k boljšemu delovanju strani in izkušnji uporabnika. Tipičen primer je denimo nakupovalna košarica. Brez piškotka bi se spraznila vsakič, ko bi spletno stran zapustili. Piškotki niso virusi, se ne reproducirajo in načeloma niso škodljivi. 
Zasebnost in piškotki
Je pa moč z njimi analizirati pomet na spletni strani, izvajati napredne oglaševalske tehnike in slediti določenemu uporabniku preko različnih spletnih strani in ustvariti njegov profil, iz katerega so lahko razvidne intimne podrobnosti njegovega življenja. V praksi to prepogosto poteka prikrito, zato v tem smislu piškotki pomenijo poseg v  zasebnost. Prav zato nova zakonodaja uporabo piškotkov omejuje. Jih ne prepoveduje, pač pa zaostruje pravila uporabe. Ključno je, da morajo biti uporabniki spletnih strani s piškotki seznanjeni in da jim mora biti ponujena izbira, ali želijo, da spletna stran na tak način spremlja njihove aktivnosti na spletu.
Nujno potrebni piškotki
Seznam vseh piškotkov, ki se lahko, ni pa nujno, pojavijo na spletnih straneh. Ti piškotki so avtomatično dovoljeni, ker spletne strani brez njih ne delujejo. Ključni so za navigacijo po spletnih straneh in zagotavljajo, da osnovni procesi spletne strani delujejo.

NAVODILA ZA NASTAVITVE PIŠKOTKOV V RAZLIČNIH BRSKALNIKIH, NAJDETE TU: http://civicuk.com/cookie-law/browser-settings 
Piškotki za analitiko
V želji po izboljšanju spletnih vsebin in storitev so lahko v uporabi orodja za spremljanje brskalnih navad posameznikov med obiskom internetnih strani, denimo Google Analytics. Taki piškotki sicer zbirajo anonimne podatke, ki gredo v analizo skupaj s podatki drugih obiskovalcev in služijo ugotavljanju kako se spletna strana uporablja.
Piškotki družabnih medijev
Ti piškotki dovoljujejo povezavo z družabnimi mediji, prijavo na spletno stran s Facebookom in omogočajo objavljanje svojih aktivnostmi na spletni strani na Facebooku, Twitterju in LinkedIna javnost seznanjate s svojimi aktivnostmi na spletu.
Youtube piškotki
Ti piškotki dovoljujejo uporabo podatkov povezanih z uporabnikovim brskanjem po Youtube.
Marketinški piškotki
Ti piškotki omogočajo ugotavljanje ali je uporabnik videl oglasno sporočilo in kdaj ga je nazadnje videl.

SEZNAM PIŠKOTKOV

Ime Piškotka Čas poteka piškotka Namen Domena
f786c1b7912c3c557d44d65c02458f86 TRAJANJE SEJE Osnovno delovanje www.forum-lov.org www.forum-lov.org
_ga 2 LETI Statistika obiska in vedenja uporabnikov Google Analytics
__utma 2 LETI Statistika obiska in vedenja uporabnikov files.bannersnack.com
__utmb 30 MINUT Statistika obiska in vedenja uporabnikov files.bannersnack.com
__utmc TRAJANJE SEJE Statistika obiska in vedenja uporabnikov files.bannersnack.com
__utmz 6 MESECEV Statistika obiska in vedenja uporabnikov files.bannersnack.com
id 2 LETI Statistika ogledov oglasov doubleclick.net
_drt_ TRAJANJE SEJE Statistika ogledov oglasov doubleclick.net
_utma 2 LETI Statistika obiska in vedenja uporabnikov Google Analytics
_utmb 30 MINUT Statistika obiska in vedenja uporabnikov Google Analytics
_utmc TRAJANJE SEJE Statistika obiska in vedenja uporabnikov Google Analytics
_utmv 2 LETI Statistika obiska in vedenja uporabnikov Google Analytics
_utmz 6 MESECEV Statistika obiska in vedenja uporabnikov Google Analytics
PISID 2 LETI Statistika obiska in vedenja uporabnikov .google.com
BEAT 2 URI Statistika obiska in vedenja uporabnikov apis.google.com
HSID 2 LETI Statistika obiska in vedenja uporabnikov .google.com
NID 6 MESECEV Statistika obiska in vedenja uporabnikov .google.com
OTZ 1 MESEC Statistika obiska in vedenja uporabnikov apis.google.com
PREF 2 LETI Statistika obiska in vedenja uporabnikov .google.com
SAPISID 2 LETI Statistika obiska in vedenja uporabnikov .google.com
SID 2 LETI Statistika obiska in vedenja uporabnikov .google.com
SSID 2 LETI Statistika obiska in vedenja uporabnikov .google.com
__jwpusr 1 DAN Osnovno delovanje www.forum-lov.org www.forum-lov.org
PREF 10 LET Uporabniške nastavitve predvajalnika YouTube
reg_ext_ref TRAJANJE SEJE Delovanje Facebook vtičnika Facebook
reg_fb_gate TRAJANJE SEJE Delovanje Facebook vtičnika Facebook
reg_fb_ref TRAJANJE SEJE Delovanje Facebook vtičnika Facebook
use_hitbox TRAJANJE SEJE Statistika obiska in vedenja uporabnikov YouTube
VISITOR_INFO1_LIVE 8 MESECEV Uporabniške nastavitve predvajalnika YouTube
cookieAcceptanceCookie 27 LET Osnovno delovanje www.forum-lov.org www.forum-lov.org
YSC TRAJANJE SEJE Statistika obiska in vedenja uporabnikov YouTube