Krka 2008


Avtor: Marijan Likar
Fotografije: Icy, Marijan Likar

krka2008fs46Forumsko srečanje Krka 2008

V soboto 17. maja 2008 je potekalo že 3. mednarodno srečanje članov Foruma LOV.

Preberite si, kako smo se forumaši pomerili v strelskih disciplinah in obenem lepo zabavali.

 


Krka 2008

V soboto 17. maja 2008 je potekalo že 3. mednarodno srečanje članov Foruma LOV. Kljub slabim napovedim in strahovom je vreme vzdržalo in oblaki so kljub preletavanju področja močo zadržali zase. Tako, da je bilo tudi postavljanje improviziranih nadstrešnic s ponjavami na koncu spoznano za nepotrebno. A previdnost je pač mati modrosti in ker se nikoli ne ve, kdaj bi skozi oblake pokukalo pekoče sonce, je bilo pač modro poskrbeti za zaščito lepo pečenih odojkov, ki sta se šopirila na mizi.

Kot vedno sta bila prva na prizorišču Veper z družinico in ZR7. Do prihoda ostalih udeležencev so že razobesili reklamne ponjave in pripravili večino materiala namenjenega za nagrade. Pa ne le najboljšim, temveč prav vsem udeležencem, ki so se na srečanju pomerili v strelskih veščinah.

Okoli devete ure smo se že čvrsto rokovali z ostalimi forumaši, ki so prihajali na strelišče in se veselili snidenj in zanimivih dogodkov, ter veselega druženja, ki smo si jih obetali. Hoteli smo že začeti z uvodno ceremonijo, a je po telefonu prispela vest, da Gorenjska ekipa tudi prihaja, a malo zamuja zaradi neplaniranega raziskovanja širše okolice Dolenjske. Navigator Dolgin se je namreč odločil, da je potrebno edinstveno priliko pač izkoristiti in je sotrpine popeljal nekaj deset kilometrov naokoli. Ni kaj, Dolenjska je res lepa in vredna ogleda.

 
Po teatralnem prihodu pogrešanih in ponovno najdenih Gorenjcev je ZR7 otvoril dogajanje in forumašu Tici izročil zahvalo, ki smo mu jo bili za prispevek k preurejanju naših spletnih strani dolžni že nekaj časa. Le ta pa je v imenu LZS prenesel pozdrave in vsem prisotnim oznanil novico, da smo si izmenjali povezave. Tako sedaj uvodno stran spletnih strani LZS krasi naš pujsek Bobi, med našimi povezavami pa je vsem znani gams, ki nas povezuje s stranmi LZS. Napredek, ki smo ga zelo veseli.

Vodja srečanja Veper je, kot se šika, vse prisotne seznanil s pravili streljanja in začelo se je. Pa še ne čisto takoj. Naš Zverina je visoko poskočil in zahteval besedo. Seveda smo mu jo z veseljem dali. Še večje veselje pa je bilo na strani Vepra in ZR7, ko sta iz njegovih rok v imenu forumskih prijateljev prejela lično darilo. Vsak svoj prečudovit lovski nož z v leseno platnico vgraviranim naslovom naših strani in nadimkom, na kovini pa še glavo jelena in divjega prašiča. A da veselja ni bilo prehitro konec, so vskočili še predstavniki Gorenjske naveze in obema podarili še majici s hudomušnim napisom, ki pač izdajajo resnico, priponki s podobnim sporočilom in steklenico pravega Gorenjskega šnopca. Pa ne tistega v obliki kozarca vode in lajšto čez hrbet, da zapeče. Kar ta pravega močno dišečega so natočili. Tako darilo od Gorenjca menda res dobiš samo enkrat v življenju. Velja obljuba obeh obdarovancev, da bosta nosila nož v trajni spomin, medtem ko za Gorenjski šnopc te obljube žal ne bo moč držati.

Streljanje se je odvijalo kot običajno, prijetno in v rahlo tekmovalnem duhu. Odpokali smo golobjo disciplino, se sproti podajali na sosednje prizorišče, kjer smo se zibali ob kolu in poskušali zadeti tisto belo pikico na sredi tarče in potem taisto poskušali še s ta zaresnimi patroni na 100m oddaljenega srnjaka. Tam pa je veter nekaterim s šibkejšimi kalibri že povzročal malo težav. Pa kaj potem, če je namesto 10 preluknjana 8? Pomembno je, da na mizah pri golobjem bunkerju čaka čisto pravi pujsek s čudovitim Piz Buin kožnim odtenkom.
 
In res je ta lep ten premamil nekatere, da so tega pujska, darilo Janeza L, reducirali na polovico še pred izvedbo pokanja s kratko cevjo, kljub temu, da je bil prvotno namenjen za nagrado »abjajcen« tekmovanja. A organizacijski odbor je z menjavo nagrad zadrego ekspresno rešil, tako da je tudi tisti, ki je na koncu edini ostal z jajci, dobil kar mu pripada. Pa saj mu pujska itak ne bi pustili odnesti s prizorišča!

 
Pa da ne preskakujem dogajanja. Po malem okrepčilu, potrebnem zaradi poštenih lovskih kalibrov, v večini .357mag. in tudi kraljevskega .44mag., smo izpeljali tudi pokanje, pravzaprav grmenje in luknjanje tarče narisanega merjasca. Strelce je spremljalo bučno navijanje, le ob Uribobovem rafalnem nastopu smo se vsi z odprtimi ustmi in povešenimi čeljustmi nemo spogledali. A preden smo prišli k sebi, je že grmela naslednja 357-ka.

Dogodek zase, prvič na naših srečanjih, je bila »abjajcen« tekma. Udeležila se jo je velika večina strelcev, če ne celo vsi. Navijanje, polno lovske hudomušnosti (beri zavistnosti) ob zgrešenih strelih, pa je zabavalo vse po vrsti. Tu sta se izkazala tudi oba »Dedija« (poimenovanje po Gangesu) , še predvsem ZR7, ki je tega dne dosegel svoj verjetno nikoli več ponovljiv rekord v klatenju golobov. Le kaj bi šele bilo, če bi mu kdo posodil kakšno boljšo puško? Sodniška odločitev za najtežji položaj in najtežjo smer je tekmovanje v poznem popoldnevu zaključila in tako je bilo tudi prav, saj lakota ne pozna meja, potrebno pa je bilo še podeliti nagrade.
Organizatorje je lepo in po pravici rečeno prav nič Gorenjsko presenetil Janez L, ki je prispeval prvi dve nagradi. Umetniško sliko dveh gamsov v gorah in odstrel jelena šilarja.
Tako je šele na tretje mesto prišla najbogatejša nagrada sponzorja Artek d.o.o. , ki je prispeval večino nagrad v obliki izdelkov iz svojega prodajnega programa. Spektiv, priročni daljnogledi, kvalitetna oblačila in še več so razveselili tiste, ki so dosegali višja mesta.


Avantura
, trgovina iz Postojne pa je omogočila lažje prebijanje dvema forumašema z avtomobili skozi sneg z njihovimi snežnimi verigami. Enemu pa sprehode v snegu s suhimi nogami, če si bo le nataknil dobljene gamaše.
Podjetji Spc Terzin in Porsche Slovenija pa sta prispevali manjša priložnostna praktična darila.

A kot vedno doslej so poleg že omenjenega prispevka Janeza L za velik del nagrad s svojimi prispevki poskrbeli forumaši sami. Nekaj v obliki slastnih jestvin in stekleničene dobre kaplice, nekaj pa v obliki priložnostnih daril. Najbolj želena je, kot vedno doslej, bila škatla suhega sadja iz mesa, ki ga prideluje naš Zverina nekje visoko v svojem področju. Poleg pa je Tica priložil čudoviti domači kruh lepo zavit v platneni prt. Saj je prinesel dva, a je eden moral po sili razmer potešiti lakoto še pred podelitvijo nagrad.

 
Ceremonija prireditve je potekala kot običajno ob burnem aplavzu, zvižganju in duhovitih dovtipih. Kot se za forumaše pač spodobi. Še vedno prekrasen in s strani Cvičkarjev dobro čuvan prehodni pokal je tokrat spet odšel na Hrvaško. Gams HR ga je prejel iz Veprovih rok in se nadejal, da ob morebitni naslednji zmagi za vedno ostane pri njih. Nak, Gamsek, ne bo šlo, tri zaporedne zmage je treba nanizati. Umetnine za katero se je Bober tako potrudil, ne damo zlahka iz rok.

 
Sproščenih vseh skrbi okoli organizacije in izvedbe smo se na koncu posedli za klopi in začeli z resnim delom. Uničevanjem drugega pujska in cvička, kar sta prispevala oba slavljenca, katerih seštevek let da okroglo 100. Pri tem delu smo bili dokaj marljivi, tisti najbolj celo do poznih večernih ur. Grelo nas je zavedanje da smo dobra druščina in dobri lovski tovariši, nekateri že tudi dobri prijatelji in nedvomno bo takih ob tako prijetnih srečanjih vedno več.


Zahvaljujem se Vepru za čudovito izpeljano organizacijo, vsem donatorjem za prispevana darila, vsem prisotnim pa za čudovito družbo. In še posebej malemu Veperčku za topel taborni ogenj.

 

Lovski pozdrav in na svidenje na Krki 2009!

Marijan Likar
Stran je avtorsko zaščitena, vse pravice pridržane © Forum-LOV
Vse vsebine so last avtorjev.

POZOR! Ta stran uporablja piškotke in podobne tehnologije.

S klikom na spodnji gumb soglašate z uporabo piškotkov Več o piškotkih

VREDU

Nova zakonodaja
Spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013, je prinesel nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika. Rok za implementacijo sprememb je 15. junij 2013.
Kaj je piškotek
Piškotek je majhna datoteka sestavljena iz zaporedja črk in številk, ki se naloži na računalnik  obiskovalca, ko ta prvič vstopi na določeno spletno stran. Spletni strani omogoča, da obiskovalca ob vsaki vrnitvi prepozna, s čimer pripomore k boljšemu delovanju strani in izkušnji uporabnika. Tipičen primer je denimo nakupovalna košarica. Brez piškotka bi se spraznila vsakič, ko bi spletno stran zapustili. Piškotki niso virusi, se ne reproducirajo in načeloma niso škodljivi. 
Zasebnost in piškotki
Je pa moč z njimi analizirati pomet na spletni strani, izvajati napredne oglaševalske tehnike in slediti določenemu uporabniku preko različnih spletnih strani in ustvariti njegov profil, iz katerega so lahko razvidne intimne podrobnosti njegovega življenja. V praksi to prepogosto poteka prikrito, zato v tem smislu piškotki pomenijo poseg v  zasebnost. Prav zato nova zakonodaja uporabo piškotkov omejuje. Jih ne prepoveduje, pač pa zaostruje pravila uporabe. Ključno je, da morajo biti uporabniki spletnih strani s piškotki seznanjeni in da jim mora biti ponujena izbira, ali želijo, da spletna stran na tak način spremlja njihove aktivnosti na spletu.
Nujno potrebni piškotki
Seznam vseh piškotkov, ki se lahko, ni pa nujno, pojavijo na spletnih straneh. Ti piškotki so avtomatično dovoljeni, ker spletne strani brez njih ne delujejo. Ključni so za navigacijo po spletnih straneh in zagotavljajo, da osnovni procesi spletne strani delujejo.

NAVODILA ZA NASTAVITVE PIŠKOTKOV V RAZLIČNIH BRSKALNIKIH, NAJDETE TU: http://civicuk.com/cookie-law/browser-settings 
Piškotki za analitiko
V želji po izboljšanju spletnih vsebin in storitev so lahko v uporabi orodja za spremljanje brskalnih navad posameznikov med obiskom internetnih strani, denimo Google Analytics. Taki piškotki sicer zbirajo anonimne podatke, ki gredo v analizo skupaj s podatki drugih obiskovalcev in služijo ugotavljanju kako se spletna strana uporablja.
Piškotki družabnih medijev
Ti piškotki dovoljujejo povezavo z družabnimi mediji, prijavo na spletno stran s Facebookom in omogočajo objavljanje svojih aktivnostmi na spletni strani na Facebooku, Twitterju in LinkedIna javnost seznanjate s svojimi aktivnostmi na spletu.
Youtube piškotki
Ti piškotki dovoljujejo uporabo podatkov povezanih z uporabnikovim brskanjem po Youtube.
Marketinški piškotki
Ti piškotki omogočajo ugotavljanje ali je uporabnik videl oglasno sporočilo in kdaj ga je nazadnje videl.

SEZNAM PIŠKOTKOV

Ime Piškotka Čas poteka piškotka Namen Domena
f786c1b7912c3c557d44d65c02458f86 TRAJANJE SEJE Osnovno delovanje www.forum-lov.org www.forum-lov.org
_ga 2 LETI Statistika obiska in vedenja uporabnikov Google Analytics
__utma 2 LETI Statistika obiska in vedenja uporabnikov files.bannersnack.com
__utmb 30 MINUT Statistika obiska in vedenja uporabnikov files.bannersnack.com
__utmc TRAJANJE SEJE Statistika obiska in vedenja uporabnikov files.bannersnack.com
__utmz 6 MESECEV Statistika obiska in vedenja uporabnikov files.bannersnack.com
id 2 LETI Statistika ogledov oglasov doubleclick.net
_drt_ TRAJANJE SEJE Statistika ogledov oglasov doubleclick.net
_utma 2 LETI Statistika obiska in vedenja uporabnikov Google Analytics
_utmb 30 MINUT Statistika obiska in vedenja uporabnikov Google Analytics
_utmc TRAJANJE SEJE Statistika obiska in vedenja uporabnikov Google Analytics
_utmv 2 LETI Statistika obiska in vedenja uporabnikov Google Analytics
_utmz 6 MESECEV Statistika obiska in vedenja uporabnikov Google Analytics
PISID 2 LETI Statistika obiska in vedenja uporabnikov .google.com
BEAT 2 URI Statistika obiska in vedenja uporabnikov apis.google.com
HSID 2 LETI Statistika obiska in vedenja uporabnikov .google.com
NID 6 MESECEV Statistika obiska in vedenja uporabnikov .google.com
OTZ 1 MESEC Statistika obiska in vedenja uporabnikov apis.google.com
PREF 2 LETI Statistika obiska in vedenja uporabnikov .google.com
SAPISID 2 LETI Statistika obiska in vedenja uporabnikov .google.com
SID 2 LETI Statistika obiska in vedenja uporabnikov .google.com
SSID 2 LETI Statistika obiska in vedenja uporabnikov .google.com
__jwpusr 1 DAN Osnovno delovanje www.forum-lov.org www.forum-lov.org
PREF 10 LET Uporabniške nastavitve predvajalnika YouTube
reg_ext_ref TRAJANJE SEJE Delovanje Facebook vtičnika Facebook
reg_fb_gate TRAJANJE SEJE Delovanje Facebook vtičnika Facebook
reg_fb_ref TRAJANJE SEJE Delovanje Facebook vtičnika Facebook
use_hitbox TRAJANJE SEJE Statistika obiska in vedenja uporabnikov YouTube
VISITOR_INFO1_LIVE 8 MESECEV Uporabniške nastavitve predvajalnika YouTube
cookieAcceptanceCookie 27 LET Osnovno delovanje www.forum-lov.org www.forum-lov.org
YSC TRAJANJE SEJE Statistika obiska in vedenja uporabnikov YouTube