Otvoritev GR

Napisal Služba za odnose z javnostmi LZS.

thumb GR22V Gornji Radgoni je pestro

V Gornji Radgoni sta svoja vrata odprla že 9. Mednarodni sejem lovstva in ribištva ter 3. Mednarodni sejem aktivnosti in oddiha v naravi. Na svečanem odprtju sejma so se zbrali mag. Dejan Židan, minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Janez Erjavec, predsednik uprave Pomurskega sejma, Stanislav Rojko, župan občine Gornja Radgona, mag Srečko Felix Krope, predsednik Lovske zveze Slovenije, Djordje Vučković, podpredsednik Ribiške zveze, Slovenije in Peter Misja, predsednik Turistične zveze Slovenije.

GR
GR1
Fotografija 1:
Predsednik LZS mag. Srečko Felix Krope je sedel zraven mag. Dejana Židana, ministra za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano

GR2Fotografija 2: 
Janez Erjavec, predsednik uprave Pomurskega sejma, je pozdravil vse zbrane

Janez Erjavec, predsednik uprave Pomurskega sejma, je uvodoma pozdravil vse zbrane. V svojem govoru je dejal, da so lovci in ribiči postali prvi branilci naravnega okolja in prostoživečih živali v njem – dodal je, da so pogosto celo edini branilci. Po njegovem mnenju ima država v lovcih in ribičih dobrega gospodarja prostoživečih živali in rib.


GR3Fotografija 3: 
Stanislav Rojko, župan občine Gornja Radgona: »Za lovce in ribiče je narava sveta.«

Župan občine Gornja Radgona Stanislav Rojko, ki je tudi sam lovec, je vse zbrane opozoril, da mora biti naše okolje naša osnovna skrb. Meni, da je za lovce in ribiče narava sveta, oboji jo tudi dajejo na prvo mesto. Želi si, da bi vsi uvideli, da se lahko razvijamo samo na način, ki naravi ne škodi. Ko bo to prišlo v zavest vseh nas, bo naš jutrišnji dan lepši, je še prepričan.GR4Fotografija 4: 
Mag. Srečko Felix Krope, predsednik Lovske zveze Slovenije: »Lovci so v letu 2014 opravili skoraj milijon ur prostovoljnega dela.«

Predsednik Lovske zveze Slovenije mag. Srečko Felix Krope je izpostavil, da lovce najpogosteje povezujejo z lovom, toda lovstvo je več kot samo lov – lovci skrbijo za naravo tudi s košnjo zapuščenih travnikov, čistilnimi akcijami, dejavni so v krmiščih, odpravljajo škodo, ki jo je povzročila divjad ... »Slovenija se ponaša s čudovito naravo, za katero je značilna velika biotska raznovrstnost in krajinska pestrost. Bogat rastlinski in živalski svet je gotovo nekaj, kar bi morali obravnavati kot dediščino vseh nas, kot zaklad, ki ga lahko predamo svojim potomcem. Zato je pomembno, da smo do narave odgovorni in da zanjo skrbimo,« je poudaril. Lovci so v letu 2014 opravili skoraj milijon ur prostovoljnega dela. Nasmehnil se je in dodal, da to številko vedno rad pove. Lovci delamo prostovoljno, brezplačno, ne delamo pa zastonj, je prepričan.

GR5Fotografija 5: 
Podpredsednik Ribiške zveze Slovenije Djordje Vučković si želi, da bi rdeči seznami ogroženih rib izginili

Djordje Vučković, podpredsednik Ribiške zveze Slovenije, je pojasnil, da je organizacija, iz katere prihaja, zelo odločna pri neupravičenih posegih v vode, prizadevajo si uravnotežiti interese gospodarstva, ljudi in naravnega okolja. Po njegovem prepričanju smo tako bogato naravo, kot jo ima Slovenija, dolžni vsi varovati. Ribiči si zelo prizadevajo ohranjati avtohtone vrste rib in si želijo, da bi rdeči seznami ogroženih rib izginili.


GR6Fotografija 6: 
Peter Misja, župan turistično izredno uspešne občine Podčetrtek in predsednik Turistične zveze Slovenije

Peter Misja, župan turistično izredno uspešne občine Podčetrtek in predsednik Turistične zveze Slovenije, je pojasnil, da je turistična zveza prisotna že več kot 100 let in da bodo obiskovalcem na svojem razstavnem prostru z veseljem pokazali različne slovenske turistične zaklade.GR7Fotografija 7: 
Mag. Dejan Židan, minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano: »Narava, ki je primerna za čebele, je primerna tudi za ljudi.«

Mag. Dejan Židan, minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, se je strinjal s predhodniki, da je Slovenija biotsko eden najbolj bogatih predelov sveta – v Sloveniji je registriranih več kot 25.000 živalskih vrst. S tega vidika je po njegovem mnenju potrebno učinkovito upravljanje, kar zahteva strokovnost in sklepanje kompromisov z vsemi deležniki procesa upravljanja. Zbranim je povedal, da se je aprila vlada odločila, da bo podprla predlog Čebelarske zveze Slovenije, da 20. maj postane dan čebel. Slovenija že ima podporo pomembnih držav. »Narava, ki je primerna za čebele, je primerna tudi za ljudi,« je dejal minister Židan. Dejal je še, da si trenutno prizadeva tudi za to, da bi se v ustavo zabeležilo pravico do pitne vode kot javne dobrine za vse državljane.

GR8

GR9

Fotografija 8:
Vinska kraljica Sandra Vučko
Odprtja sejma se je udeležila tudi vinska kraljica Sandra Vučko.

Fotografija 9:
Lovski rogisti ZLD Ptuj - Ormož
Slavnostne govore so popestrili ubrani zvoki iz rogov lovskih rogistov ZLD Ptuj - Ormož. 


GR10Fotografija 10:
Zasedba Kunštni Prleki s predsednikom Republike Prlekije (5. z leve)


Kunštni Prleki pa so na oder prinesli poleg doma narejenih instrumentov tudi zvrhan koš zabave, dobre volje in humorja. »Pozabili ste, da je danes med nami tudi predsednik Republike Prlekije. Fino bi bilo, če bi ga drugič pozdravili,« je dejal predsednik Republike Prlekije, sicer tudi sam član zasedbe, in dvignil klobuk. Sejem je nato tudi uradno odprl svoja vrata.

Fotografije 11, 12, 13
Minisiter Židan se je med ogledom pestrega sejemskega dogajanja ustavil tudi na razstavnem prostoru Lovske zveze Slovenije in nazdravil s predsednikom Kropetom. 

GR11GR12GR13

Fotografiji 14, 15
Ministru se je zdela zelo zanimiva razstava trofej, ki mu jo je razkazal predsednik Krope. 

GR14

GR15 

Fotografije 16, 17, 18, 19, 20, 21
Največjo razstavo lovskih trofej, ki je bila kadarkoli v Sloveniji, so zelo dobro sprejeli tudi številni obiskovalci sejma.

GR16GR17GR18GR19GR20GR21

Fotografije 22, 23, 24
Razstavni prostor Lovske zveze Slovenije je letos postavil na ogled umetniška dela več umetnikov: Ernesta Bransbergerja, Janeza Černača, Jurija Mikuletiča, Andreja Militarova in Milana Samarja.
GR22GR23GR24

Služba za odnose z javnostmi
pri Lovski zvezi Slovenije

Stran je avtorsko zaščitena, vse pravice pridržane © Forum-LOV
Vse vsebine so last avtorjev.

POZOR! Ta stran uporablja piškotke in podobne tehnologije.

S klikom na spodnji gumb soglašate z uporabo piškotkov Več o piškotkih

VREDU

Nova zakonodaja
Spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013, je prinesel nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika. Rok za implementacijo sprememb je 15. junij 2013.
Kaj je piškotek
Piškotek je majhna datoteka sestavljena iz zaporedja črk in številk, ki se naloži na računalnik  obiskovalca, ko ta prvič vstopi na določeno spletno stran. Spletni strani omogoča, da obiskovalca ob vsaki vrnitvi prepozna, s čimer pripomore k boljšemu delovanju strani in izkušnji uporabnika. Tipičen primer je denimo nakupovalna košarica. Brez piškotka bi se spraznila vsakič, ko bi spletno stran zapustili. Piškotki niso virusi, se ne reproducirajo in načeloma niso škodljivi. 
Zasebnost in piškotki
Je pa moč z njimi analizirati pomet na spletni strani, izvajati napredne oglaševalske tehnike in slediti določenemu uporabniku preko različnih spletnih strani in ustvariti njegov profil, iz katerega so lahko razvidne intimne podrobnosti njegovega življenja. V praksi to prepogosto poteka prikrito, zato v tem smislu piškotki pomenijo poseg v  zasebnost. Prav zato nova zakonodaja uporabo piškotkov omejuje. Jih ne prepoveduje, pač pa zaostruje pravila uporabe. Ključno je, da morajo biti uporabniki spletnih strani s piškotki seznanjeni in da jim mora biti ponujena izbira, ali želijo, da spletna stran na tak način spremlja njihove aktivnosti na spletu.
Nujno potrebni piškotki
Seznam vseh piškotkov, ki se lahko, ni pa nujno, pojavijo na spletnih straneh. Ti piškotki so avtomatično dovoljeni, ker spletne strani brez njih ne delujejo. Ključni so za navigacijo po spletnih straneh in zagotavljajo, da osnovni procesi spletne strani delujejo.

NAVODILA ZA NASTAVITVE PIŠKOTKOV V RAZLIČNIH BRSKALNIKIH, NAJDETE TU: http://civicuk.com/cookie-law/browser-settings 
Piškotki za analitiko
V želji po izboljšanju spletnih vsebin in storitev so lahko v uporabi orodja za spremljanje brskalnih navad posameznikov med obiskom internetnih strani, denimo Google Analytics. Taki piškotki sicer zbirajo anonimne podatke, ki gredo v analizo skupaj s podatki drugih obiskovalcev in služijo ugotavljanju kako se spletna strana uporablja.
Piškotki družabnih medijev
Ti piškotki dovoljujejo povezavo z družabnimi mediji, prijavo na spletno stran s Facebookom in omogočajo objavljanje svojih aktivnostmi na spletni strani na Facebooku, Twitterju in LinkedIna javnost seznanjate s svojimi aktivnostmi na spletu.
Youtube piškotki
Ti piškotki dovoljujejo uporabo podatkov povezanih z uporabnikovim brskanjem po Youtube.
Marketinški piškotki
Ti piškotki omogočajo ugotavljanje ali je uporabnik videl oglasno sporočilo in kdaj ga je nazadnje videl.

SEZNAM PIŠKOTKOV

Ime Piškotka Čas poteka piškotka Namen Domena
f786c1b7912c3c557d44d65c02458f86 TRAJANJE SEJE Osnovno delovanje www.forum-lov.org www.forum-lov.org
_ga 2 LETI Statistika obiska in vedenja uporabnikov Google Analytics
__utma 2 LETI Statistika obiska in vedenja uporabnikov files.bannersnack.com
__utmb 30 MINUT Statistika obiska in vedenja uporabnikov files.bannersnack.com
__utmc TRAJANJE SEJE Statistika obiska in vedenja uporabnikov files.bannersnack.com
__utmz 6 MESECEV Statistika obiska in vedenja uporabnikov files.bannersnack.com
id 2 LETI Statistika ogledov oglasov doubleclick.net
_drt_ TRAJANJE SEJE Statistika ogledov oglasov doubleclick.net
_utma 2 LETI Statistika obiska in vedenja uporabnikov Google Analytics
_utmb 30 MINUT Statistika obiska in vedenja uporabnikov Google Analytics
_utmc TRAJANJE SEJE Statistika obiska in vedenja uporabnikov Google Analytics
_utmv 2 LETI Statistika obiska in vedenja uporabnikov Google Analytics
_utmz 6 MESECEV Statistika obiska in vedenja uporabnikov Google Analytics
PISID 2 LETI Statistika obiska in vedenja uporabnikov .google.com
BEAT 2 URI Statistika obiska in vedenja uporabnikov apis.google.com
HSID 2 LETI Statistika obiska in vedenja uporabnikov .google.com
NID 6 MESECEV Statistika obiska in vedenja uporabnikov .google.com
OTZ 1 MESEC Statistika obiska in vedenja uporabnikov apis.google.com
PREF 2 LETI Statistika obiska in vedenja uporabnikov .google.com
SAPISID 2 LETI Statistika obiska in vedenja uporabnikov .google.com
SID 2 LETI Statistika obiska in vedenja uporabnikov .google.com
SSID 2 LETI Statistika obiska in vedenja uporabnikov .google.com
__jwpusr 1 DAN Osnovno delovanje www.forum-lov.org www.forum-lov.org
PREF 10 LET Uporabniške nastavitve predvajalnika YouTube
reg_ext_ref TRAJANJE SEJE Delovanje Facebook vtičnika Facebook
reg_fb_gate TRAJANJE SEJE Delovanje Facebook vtičnika Facebook
reg_fb_ref TRAJANJE SEJE Delovanje Facebook vtičnika Facebook
use_hitbox TRAJANJE SEJE Statistika obiska in vedenja uporabnikov YouTube
VISITOR_INFO1_LIVE 8 MESECEV Uporabniške nastavitve predvajalnika YouTube
cookieAcceptanceCookie 27 LET Osnovno delovanje www.forum-lov.org www.forum-lov.org
YSC TRAJANJE SEJE Statistika obiska in vedenja uporabnikov YouTube