Dvoboj lig 2013

dl54»BORBA« Za kisu krompir

Dolenjčki pod okriljem »Forum lov« vsako leto spomladi organiziramo lovsko strelsko ligo. Letos je bila že kar tradicionalna, saj je bila že 6 leto zapored. Namen te lige je biti pripravljen tako telesno kot duševno na tekme, ki se začno okoli 1 maja. Ta liga je ravno prav tekmovalna, da vsi prijavljeni zagotavljajo svojo prisotnost na 7 treningih, ki se ob enem štejejo za končni rezultat.

»Močvirniki« so bolj skrivnostni. Oni imajo ligo preko celega leta in šele v začetku septembra končajo z njo. Ligo in rezultate vodi Rajko. Končni rezultat pokaže šele na zaključni podelitvi. Tako, da nihče celo ligo ne ve, kje trenutno je v seštevku. Ne bom se vtikal v njihove pravila. Ima pa svoj čar, da je skrivnost do konca. Verjetno je veselje še večje ob zmagi.

Vsako leto posebej z Rajkom kontaktirava o datumu na katerem lige pokažejo svojo moč. Letos je bil to že 4 dvoboj. Članstvo v ligi imajo svojo specifiko. »Močvirniki« imajo predvsem veterane in super veterane na spisku. Medtem ko »forumovci« ravno nasprotno. Komaj  naberemo 4 veterane, da podelimo komplet pokalov. Članov imamo vse skozi preko številke 30. »Močvirniki jih poberejo predvsem iz Ljubljanske kotline in nekaj iz Gorenjske. Pri nas je zastopanost bolj pestra. Letos so bili iz Bele krajine, Posavja, Zasavja, Ljubljane, Dolenjske in Savinske doline. Jaz kot vodja in idejni oče te lige sem izredno zadovoljen z udeležbo, rezultati in zavzetostjo strelcev.

Kdo je dal idejo o dvoboju teh dveh lig, se več ne spomnim.  Verjetno je beseda dala besedo in dvoboj se je letos nadaljeval. Pogoj teh dvobojev je vedno 25 glinastih golobov lovski stav in mk puška. Za slednje vsak lanski ekipni zmagovalec določi kaj se bo streljalo. Letos smo določili veteransko tarčo ob fiksnem kolu stoje. Tukaj malo preračunavamo. Če zmagajo »močvirniki« dajo veteransko tarčo sede, ker imajo več starejših tekmovalcev. Če zmagamo mi, naslednje leto streljamo veteransko tarčo stoje, ker imamo več članov. Za končni rezultat med ligaškega dvoboja štejejo rezultati 10 najboljših strelcev od vsake lige. Ker streljamo vsi tako veterani, super veterani in člani isto, na koncu ni problema ven potegniti 10 rezultatov in jih med sabo primerjati.

Zbrali smo se v petek po 15 uri. Takoj smo pričeli s streljanjem. Ne bom napisal, da ni tekmovalnega vzdušja. O je, je. Rezultati so vrhunski. Res da letos ni bila ustreljena 25-ke na glinaste golobe, je bilo pa zato ustreljeno 100 na tarčo. Splošna klima  niti pod razno ni zamorjena s tekmovalnostjo. Toliko vicev, kot sem jih slišal na tej tekmi jih celo sezono nisem.

Ko mi zaključimo z dvobojem je praktično konec strelske sezone. Na zaključku se spodobi da se tudi pogostimo. Ena glavnih jedi mora biti tudi »kisu« krompir. Nekateri mu rečete tudi krompir v solati ali oljnat krompir tudi hladni krompir in najbrž bi lahko še našteval. Seveda mora biti ta dobrota podprta s klobaso ali žar dobrotami. Iz tega tudi podnaslov »borba za kisu krompir«.

Ker liga »forum lov« nima svojega strelišča smo letošnjo organizacijo zaupali strelcem iz LD Šentvid pri Stični. Hrano je prevzel nase Dušan. Naredil je dve vrsti kisuga krompirja, zraven na krožniku pa se je znašla prava lovska klobasa. Tiste pol ure ko smo se mastili v njihovem lovskem domu, je bila popolna tišina. Samo »mmmm« in žvenket vilic in nožev se je slišalo.  Vsake toliko časa je prišlo do ušes še tisti značilni zvok začetnega odpiranja piva. S kruhom smo postrgali še zadnje ostanke hrane, ki je ostala na krožnikih. Šele nato so prišli na vrsto rezultati. Franci, Rajko, Gregor in jaz smo se poglobili v  seštevke in kombinacije. Vse smo 2x  kontrolirali, da nebi slučajno kaj zamočili.

Kljub veseli druščini smo prišli do trenutka, ko je bilo potrebno podeliti odličja. »Močvirniki« in Rajko so šele na tej tekmi podelili pokale in medalje za letošnjo ligo. Mi smo vse to storili že spomladi.

Na tekmi dvoboja lig podelimo 3 pokale za super veterane.  3 za veterane in 3 za člane. Seveda v kombinaciji. Podeli se tudi pokal v trajno last za zmagovito ekipo na tem dvoboju za tekoče leto.

Ker smo s tem dvobojem že kar nekaj časa na slovenski lovski sceni, smo se letos dovolili malo pokomentirati, kaj je dobro in kaj bi bilo potrebno spremeniti v dobro in korist strelcev obeh lig.

Sprejeli smo 2 sklepa.

1 sklep: Naslednje leto bo srečanje obvezno na soboto.

2 sklep: Obe ligi bosta imeli to srečanje za zaključno tekmo svoje lige.

Obenem bo še samostojna tekma za pokal srečanja lig.

Pri nas v ligi »forum lov« bo to precejšnja sprememba, saj smo vse to naredili že spomladi saj imamo zaključek lige že pred 27. aprilom.

Naj zaključim tole modrovanje.

Manjka nam takih tekem. Tudi kakšnega »pionirja« bi verjetno dobili v strelske vrste, če bi večkrat ovohal to vzdušje in to veselje. Bom poizkusil dobiti še kakšno ligo med nas, da ne bo samo dvoboj.

Za letos se zahvaljujem strelcem Šentvida, da so nas sprejeli in pogostili kot grofa.

Seveda gre zahvala tudi »močvirnikom« (upam da niso užaljeni zaradi tega naziva), da so nam »dovolili« zmagati. Se drugo leto zopet dobimo na zaključku sezone na tekmi vseh tekem.

Rezultati:S. veterani

 Slatner 167
Šoln 160
Jurič 153
Knific 147
Sušnik 144
Druškovič 140
Demšar 134

 Veterani:

Andrejašič 191
Fidler188
Pavlovič186
Pavli 186
Aberšek 184
Erjavec178
Blatnik 169
Hodžič161
Ličina156

 

Člani:

Vrbinc191
Vidmar 188
Kozlevčar 186
Flis184
Ostanek184
Smonkar182
Puš181
Koncilja18
Vrščaj176
Kastelec 173
Korošec172
Blatnik M.166
Bregar164
Marinč157
Porenta156
Pangerc149
Uhan 135

 Ekipno:Forum lov 1835  Močvirniki 1727

Stran je avtorsko zaščitena, vse pravice pridržane © Forum-LOV
Vse vsebine so last avtorjev.

POZOR! Ta stran uporablja piškotke in podobne tehnologije.

S klikom na spodnji gumb soglašate z uporabo piškotkov Več o piškotkih

VREDU

Nova zakonodaja
Spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013, je prinesel nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika. Rok za implementacijo sprememb je 15. junij 2013.
Kaj je piškotek
Piškotek je majhna datoteka sestavljena iz zaporedja črk in številk, ki se naloži na računalnik  obiskovalca, ko ta prvič vstopi na določeno spletno stran. Spletni strani omogoča, da obiskovalca ob vsaki vrnitvi prepozna, s čimer pripomore k boljšemu delovanju strani in izkušnji uporabnika. Tipičen primer je denimo nakupovalna košarica. Brez piškotka bi se spraznila vsakič, ko bi spletno stran zapustili. Piškotki niso virusi, se ne reproducirajo in načeloma niso škodljivi. 
Zasebnost in piškotki
Je pa moč z njimi analizirati pomet na spletni strani, izvajati napredne oglaševalske tehnike in slediti določenemu uporabniku preko različnih spletnih strani in ustvariti njegov profil, iz katerega so lahko razvidne intimne podrobnosti njegovega življenja. V praksi to prepogosto poteka prikrito, zato v tem smislu piškotki pomenijo poseg v  zasebnost. Prav zato nova zakonodaja uporabo piškotkov omejuje. Jih ne prepoveduje, pač pa zaostruje pravila uporabe. Ključno je, da morajo biti uporabniki spletnih strani s piškotki seznanjeni in da jim mora biti ponujena izbira, ali želijo, da spletna stran na tak način spremlja njihove aktivnosti na spletu.
Nujno potrebni piškotki
Seznam vseh piškotkov, ki se lahko, ni pa nujno, pojavijo na spletnih straneh. Ti piškotki so avtomatično dovoljeni, ker spletne strani brez njih ne delujejo. Ključni so za navigacijo po spletnih straneh in zagotavljajo, da osnovni procesi spletne strani delujejo.

NAVODILA ZA NASTAVITVE PIŠKOTKOV V RAZLIČNIH BRSKALNIKIH, NAJDETE TU: http://civicuk.com/cookie-law/browser-settings 
Piškotki za analitiko
V želji po izboljšanju spletnih vsebin in storitev so lahko v uporabi orodja za spremljanje brskalnih navad posameznikov med obiskom internetnih strani, denimo Google Analytics. Taki piškotki sicer zbirajo anonimne podatke, ki gredo v analizo skupaj s podatki drugih obiskovalcev in služijo ugotavljanju kako se spletna strana uporablja.
Piškotki družabnih medijev
Ti piškotki dovoljujejo povezavo z družabnimi mediji, prijavo na spletno stran s Facebookom in omogočajo objavljanje svojih aktivnostmi na spletni strani na Facebooku, Twitterju in LinkedIna javnost seznanjate s svojimi aktivnostmi na spletu.
Youtube piškotki
Ti piškotki dovoljujejo uporabo podatkov povezanih z uporabnikovim brskanjem po Youtube.
Marketinški piškotki
Ti piškotki omogočajo ugotavljanje ali je uporabnik videl oglasno sporočilo in kdaj ga je nazadnje videl.

SEZNAM PIŠKOTKOV

Ime Piškotka Čas poteka piškotka Namen Domena
f786c1b7912c3c557d44d65c02458f86 TRAJANJE SEJE Osnovno delovanje www.forum-lov.org www.forum-lov.org
_ga 2 LETI Statistika obiska in vedenja uporabnikov Google Analytics
__utma 2 LETI Statistika obiska in vedenja uporabnikov files.bannersnack.com
__utmb 30 MINUT Statistika obiska in vedenja uporabnikov files.bannersnack.com
__utmc TRAJANJE SEJE Statistika obiska in vedenja uporabnikov files.bannersnack.com
__utmz 6 MESECEV Statistika obiska in vedenja uporabnikov files.bannersnack.com
id 2 LETI Statistika ogledov oglasov doubleclick.net
_drt_ TRAJANJE SEJE Statistika ogledov oglasov doubleclick.net
_utma 2 LETI Statistika obiska in vedenja uporabnikov Google Analytics
_utmb 30 MINUT Statistika obiska in vedenja uporabnikov Google Analytics
_utmc TRAJANJE SEJE Statistika obiska in vedenja uporabnikov Google Analytics
_utmv 2 LETI Statistika obiska in vedenja uporabnikov Google Analytics
_utmz 6 MESECEV Statistika obiska in vedenja uporabnikov Google Analytics
PISID 2 LETI Statistika obiska in vedenja uporabnikov .google.com
BEAT 2 URI Statistika obiska in vedenja uporabnikov apis.google.com
HSID 2 LETI Statistika obiska in vedenja uporabnikov .google.com
NID 6 MESECEV Statistika obiska in vedenja uporabnikov .google.com
OTZ 1 MESEC Statistika obiska in vedenja uporabnikov apis.google.com
PREF 2 LETI Statistika obiska in vedenja uporabnikov .google.com
SAPISID 2 LETI Statistika obiska in vedenja uporabnikov .google.com
SID 2 LETI Statistika obiska in vedenja uporabnikov .google.com
SSID 2 LETI Statistika obiska in vedenja uporabnikov .google.com
__jwpusr 1 DAN Osnovno delovanje www.forum-lov.org www.forum-lov.org
PREF 10 LET Uporabniške nastavitve predvajalnika YouTube
reg_ext_ref TRAJANJE SEJE Delovanje Facebook vtičnika Facebook
reg_fb_gate TRAJANJE SEJE Delovanje Facebook vtičnika Facebook
reg_fb_ref TRAJANJE SEJE Delovanje Facebook vtičnika Facebook
use_hitbox TRAJANJE SEJE Statistika obiska in vedenja uporabnikov YouTube
VISITOR_INFO1_LIVE 8 MESECEV Uporabniške nastavitve predvajalnika YouTube
cookieAcceptanceCookie 27 LET Osnovno delovanje www.forum-lov.org www.forum-lov.org
YSC TRAJANJE SEJE Statistika obiska in vedenja uporabnikov YouTube